”On näytettävä, että olemme olleet tällaisissa paikoissa ennenkin”

KTP:n kapteeni David Ramadingaye täyttää tänään 33 vuotta. Hän kuuluu kotkalaismiehistön kokeneeseen kaartiin ja näyttää esimerkillään johtajuutta.

KTP:n miesten edustusjoukkueessa kapteenina työskentelevä David Ramadingaye on joukkueen ainoa 1980-luvun puolella syntynyt pelaaja. Ramadingaye on pelannut urallaan 125 Veikkausliigan ottelua ja tulevan sunnuntain Jaro-ottelu on hänelle jo 165:s Ykkösen kamppailu.

KTP aloitti ylemmän loppusarjan voitolla ja nousi kärkeen vain yhden pisteen erolla ennen TPS:aa. Tiukka taistelu sarjan kärkipaikasta ja noususta liigaan tarkoittaa käytännössä sitä, että jokaisella jäljellä olevalla ottelulla on iso merkitys.

– Arki on pysynyt joukkueen sisällä samana. Olemme harjoitelleet samalla tavalla ja haluamme koko ajan tehdä asioita paremmin, Ramadingaye sanoo.

– Toki vallitseva tilanne sarjataulukossa on tuonut sen, että joukkueen sisällä kilpailu pelipaikoista on vieläkin tiukempaa. Meillä ei ole onneksemme paljoa loukkaantumisia, joten jokaiselle pelipaikalle löytyy paljon vaihtoehtoja. Jos vain pystyy pelaamaan, haluavat kaikki olla ehdottomasti kentällä, hän jatkaa.

Ramadingaye ei kapteenina halua myöskään muuttaa omaa tekemistään, vaikka otteluiden panos on kovempi kuin aiemmin kaudella.

– Jos joukkueella olisi vaikeita tilanteita, sitten kapteenin rooli korostuu. Meillä on joukkueessa muutenkin paljon johtajatyyppejä. Itse olen korostanut sitä, että tämä on meille iso mahdollisuus, kun pääsemme pelaamaan liiganoususta ja sarjan voitosta. Tästä hetkestä ja tulevista peleistä pitää pystyä myös nauttimaan, Ramadingaye toteaa.

Kokeneiden pelaajien, kuten Ramadingayen, merkitys joukkueelle korostuu pelien kovetessa.

– Joukkueessamme on muitakin kokeneita pelaajia. On näytettävä, että olemme olleet tällaisissa paikoissa ennenkin. On tärkeää, että pystymme tekemään perusasiat huolellisesti, kapteeni täsmentää.

Keskiviikko on Ramadingayelle syntymäpäivä. Mittariin tulee 33 vuotta.

– Pitää tehdä kakku joukkueelle. Ikää tulee koko ajan lisää ja porukka vain nuorenee vierellä. Siitä pitää vain nauttia, että pystyy jatkamaan pelaamista. Ei tätä kuitenkaan enää montaa vuotta ole jäljellä. En kuitenkaan koskaan ole ollut tyyppi, joka on hirveästi juhlinut omia syntymäpäiviä, Ramadingaye kertoo.

KTP onnittelee David Ramadingayeta!