FC KTP Kotka ry

Kiinteistömaailma -kotiotteluennakko: Kauden tärkeimmät ottelut vauhtiin JäPS-kamppailulla

Runkosarjan voittanut KTP aloittaa savottansa kuuden joukkueen ylemmässä loppusarjassa kotiottelulla Järvenpään Palloseuraa vastaan. Runkosarjassa joukkueet kohtavat toisensa kahdesti ja molemmat joukkueet voittivat kotiottelunsa.

JäPS tunnetaan vahvoista erikoistilanteistaan ja suoraviivaisesta pelityylistään. Kuluvalla kaudella JäPS on aiheuttanut harmaita hiuksia monille joukkueille. Sarjanousijana järvenpääläisjoukkue pystyi heti selviytymään ylempään loppusarjaan.

– JäPS on todella omalaatuinen ja hyvä joukkue, joka pääsi vastoin ennakko-odotuksia kuuden parhaan joukkoon. Asioita, joihin meidän pitää kiinnittää huomiota, on puolustaessa erikoistilanteet ja tilanteet, joissa menetämme pallon. JäPS saa vaarallisimmat tilanteensa kulmapotkuista, sivuvapaapotkuista ja rajaheitoista. Erikoistilanteissa ei ole varaa nukahtaa, KTP:n Matias Paavola analysoi.

– Emme saa myöskään hyökätä liian innokkaasti ja muoto pitää olla kunnossa. Pallon alla pitää olla riittävästi pelaajia ottamaan vastustajan suunnanmuutoksia vastaan, hän jatkaa.

Kausi on ollut pitkä. Ykköstä on pelattu jo 22 ottelua, mutta silti KTP:ssä riittää paukkuja pelata täysillä ylemmän loppusarjan ja samalla koko Ykkösen voitosta.

– Jokapäiväinen tekeminen treenikentällä on keskittynyt siihen, että olemme kehittäneet omaa pelaamistamme. Ei se kehittäminen ole minnekään loppumassa, eikä harjoittelu ole pelkästään palautumista peleistä. Osittain viikon treenit ovat rankempia kuin viikonlopun peli ja sitä kautta olemme jatkaneet kehittymistä. Uskon, että kehityskaari jatkuu ylemmässä loppusarjassa, Paavola sanoo.

Paavola on analyyttinen omaan tekemiseensä. Sarjakausi on sujunut häneltä erittäin nousujohteisesti ottaen huomioon haasteellisen sarjaan valmistautumisen.

– Preseason meni osaltani sen verran vihkoon, että jouduin olemaan 10 viikkoa sivussa loukkaantumisen takia. Kauteen valmistautuminen ei sen takia ollut millään muotoa optimaalinen. Nyt, mitä pidemmälle kausi on mennyt, on tuntunut siltä, että jokainen viikko on tuonut kehitystä. Jokaiseen peliin on tullut aina lisää itseluottamusta. Se varmasti näkyy myös rauhallisuudessa, sillä usko omaan tekemiseen on tällä hetkellä todella vahvaa, Paavola hymyilee.

KTP–JäPS. Miesten Ykköstä perjantaina 9.9. kello 19:00 Arto Tolsa -areenalla. Tuu siäkii kannustaa KTP voittoon!

kiinteistomaailma_kuva_pieni.jpg?nc=1661329444