Kapteenin kanuuna kajautti voitonsävelen

Pelaajien äänestyksessä Ykkösen elokuun pelaajaksi nimetty KTP:n kapteeni David Ramadingaye oli juuri oikea mies ratkaisemaan joukkueensa runkosarjan voiton. Raitapaitojen kippari tykitti 87. minuutilla vastustamattoman laukauksen Antti Mäkijärven syötöstä PK-35:n maaliverkon perukoille ja KTP pääsi juhlimaan makeaa 1-0 (0-0) -voittoa Helsingissä lauantaina.

- Eihän tuollaisesta syötöstä voi erehtyä. Se oli vähän niin kuin tyhjiin olisi päässyt laukomaan. Iso kiitos Antti Mäkijärvelle syötöstä. Päätin vain vetää rennosti ylänurkkaan, mutta keskeltähän se sisään meni. Minulla oli paikka jo aikaisemmin boksissa, joten oli hieno fiilis, kun juoksin fanien eteen juhlimaan, Ramadingaye iloitsi.

Vaatimaton sankari vähätteli vetoaan. Ei se nyt ihan "tyhjiin laukomista" ole, jos vetää vastapalloon lähes 20 metristä, kun välissä on monta pelaajaa ja maalivahtikin.

Voitto ja paalupaikka ylempään jatkosarjaan ei tullut KTP:lle helpolla. Väliaikatilanteet kertoivat TPS:n möyhentävän samaan aikaan Turussa Gnistania, joten pitkään näytti jo siltä, että vihreävalkoiset starttaavat ylempään jatkosarjaan kakkospaikalta.

KTP:n sitkeä luottamus omaan, hyvin valmennettuun, pelitapaansa tuotti kuitenkin taas tulosta.

- Todella vaikea peli. Näytimme luonnetta, vaikka tämä ei ollutkaan paras peli meiltä. PK antoi meille ajoittain painetta, mutta ei heillä paljon vaarallisia tilanteita ollut. Lopulta saimme kairattua maalin. Ansaittu voitto, KTP-kapteeni sanoi.

Tolppaa lähemmäksi ei PK-35 päässyt

Kotkalaisten voitto oli ansaittu, mutta lähellä oli PK:n johtomaalikin.

55 minuuttia oli pelattu, kun helsinkiläiset kehittelivät pienen painostusjaksonsa päätteeksi kovan hässäkän KTP:n maalille ja kotijoukkueen Luis Rodriguezin veto osui tolppaan.

Enemmän tilanteita oli kuitenkin raitapaidoilla.

Avausjaksolla Thomas Agyiri ja Joni Mäkelä hätyyttelivät pari kertaa PK-maalia ja tauon jälkeen kentälle tulleilla Aleksi Tarvosella ja Antti Mäkijärvellä olivat toisen puoliajan parhaat tilanteet.

Ratkaisumaali oli nätti, mutta osittain onnekaskin. Ramadingaye antoi omalla puolustusalueella pallon toppari Valtteri Vesiaholle, jonka pitkä syöttö tavoitti vasemmassa laidassa kärkkyneen Joni Mäkelän.

PK:n Hussein Mohamed riisti pelivälineen Mäkelältä itselleen, mutta hänen purkuyrityksensä osui Mäkelään ja peliväline kimmahti juuri sopivasti Mäkijärvelle, joka näki Ramadingayen hyvässä vetopaikassa ja kohta heilui maaliverkko 32-vuotiaan kotkalaisen tykityksestä.

Voiton lisäksi runsaslukuista kotkalaisfaniosastoa ilahdutti pitkään sivussa olleen Michael Ogungbaron paluu päätöshetkillä puolustuslinjan tueksi.

- Ensimmäinen jakso oli tasainen. Toisella jaksolla, ensimmäistä viittä minuuttia lukuun ottamatta, otimme otteen haltuun, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti tiivisti.

"Olemme treenanneet kovaa"

KTP lähtee yksinkertaiseen ylempään jatkosarjaan kärkipaikalta. KTP:llä on 22 kierroksen runkosarjan jälkeen koossa 46 pistettä.

Muut joukkueet ovat TPS (45), Jaro (35), KPV (32), EIF (32) ja JäPS (31).

Jatkosarjan tarkempi otteluohjelma julkistetaan maanantaina, mutta se on jo nyt selvää, että sarja päättyy otteluun KTP-TPS.

KTP-kapteeni on luottavainen joukkueeseensa. Seuraavassa ottelussa on mukana taas varoitustilin täyttymisen takia Helsingissä huilannut Johannes Laaksonenkin, jonka kanssa Ramadinagaye on muodostanut pätevän kaksikon raitapaitojen pelinrakentajina.

- Olemme treenanneet kovaa. Teemme harjoituksissa joka päivä hommia tavoitteenamme kehittää peliä. Sen tuloksena on sitten mahdollisesti nousu ja tietenkin haluammekin nousta, Dave jutteli.

Ensimmäisellä vastuuvalmennuskaudellaan KTP:n runkosarjan voittajaksi luotsannut Jussi Leppälahti jakoi sarjan tähänastiset vaiheet osiin.

- Kun katsomme kauttamme taaksepäin, niin siinä on muutama vaihe. Ensimmäinen oli alkukausi. Kun hävisimme JäPSille, kävimme joukkueen kanssa läpi, miten joukkueesta saataisiin enemmän irti. Olimme olleet vähän telineissä ja sitten aloimme olla rohkeampia, Leppälahti aloitti.

- Menimme tämän jälkeen eteen päin. Ogungbaron ja Mikan loukkaannnuttua saimme siirtoikkunasta Vesiahon, Rudin ja Bennyn. Materiaalimme laajeni, mutta pelimme ei heti lähtenyt kulkemaan, kun tuli muutamia tappioita.

- Nyt menossa on hyvä kehityskaari. Meillä on koossa tiivis nippu. Tämä on ollut hieno tarina, Leppälahti jatkoi.

"Unelma on nousu"

Millä mietteillä KTP lähtee kauden huipennukseen?

- Samat on mietteet kuin tähänkin asti. Palaudumme ja sitten taas harjoittelemme intensiivisesti. Päätavoitteemme on yrittää jatkaa kehityskaartamme. Aina on jotain, mitä voi kehittää.

- Tavoite on kehittää peliä ja unelma on nousu, Leppälahti päätti.

TIMO KOPAKKALA