FC KTP Kotka ry

Kauden komein kuvio siivitti KTP:n voittoon

MP:lle Mikkelissä tiistaina taipunut KTP teki ryhtiliikkeen ja palasi voittajaksi Lappeenrannassa lauantaina.

Sarjataulukkoon perustuvaan etukäteisarvioon oli tällä kertaa luottaminen, sillä kakkosena majaileva KTP löi viimeistä edellisenä olevan PEPO:n kauden ennätysyleisön (lähes 1300 katsojaa) edessä maalein 2-0 (0-0).

- Hyvä ja nousujohteinen peli meiltä. Ansaittu voitto, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti tiivisti.

Pelin avauspuoliskolla PEPO oli vielä pelissä hyvin mukana, mutta mitä pidemmälle ottelu vanheni, sitä selkeämmin raitapaitojen paremmuus tuli näkyviin.

Nousijaryhmällä oli paikkansa ennen KTP:n upeaa johtomaalia, mutta kotkalaisvahti Anton Lepola selvitti ensin Irfan Sadikin takavasarayrityksen ja sitten

Kotkan Nappuloista KTP:hen 11-vuotiaana saapunut PEPO-toppari Topi Pasi, joka oli mukana KTP:n edustusjoukkueessa vuosina 2012-2018, nosti pallon hyvästä paikasta yli.

KTP iski avausmaalinsa 55. minuutilla. Kovin usein ei vastaavaa sommitelmaa ole nähty.

Pallo kiersi KTP:n pelaajien välillä parikymmentä kertaa peräkkäin ennen kuin Aleksi Tarvonen viimeisteli.

Tarvonen päästi Matias Paavolan poikittaissyötön jalkojen välistä Antti Mäkijärvelle, joka jatkoi välittömästi nätillä tsipillä pallon rankkarialueelle rynnistäneelle "Tarelle", jonka ulkosyrjäsijoitus suoraan ilmasta hipoi täydellisyyttä.

Kauden komein kuvio ja maali oli nähty.

- Annetaan kunnia tästä kuviosta valmentajallemme Mikko Viitsalolle, Leppälahti iloitsi.

KTP:n hetkeä myöhemmin tekemää toistakin maalia edelsi pallonhallintajakso, mutta hieman lyhyempi.

Thomas Agyiri ja David Ramadingaye pallottelivat aikansa keskenään vasemmassa laidassa, minkä jälkeen Agyiri lähetti keskityksen maaliaukolle ja pallo löytyi taas PEPOn pömpelistä.

Osuma merkittiin taas Tarvoselle, mutta siltähän se vahvasti näytti, että pallo meni PEPOn Roope Huhtalan päästä sisään.

No, se oli ehkä "hyvitys" siitä, kun palloa ei viety avausjaksolla rankkaripisteelle. Tuolloin samainen Huhtala tyrkkäsi Tarvosen kumoon boxissa KTP-kasvatin valmistautuessa laukomaan pallon kohti lappeenrantalaismaalia.

- Sen voi laittaa mun nimiin, hymyili jo seitsemän maalia 10 pelissä saldokseen kirjannut "Tare" Ruudun haastattelussa.

KTP:llä oli vielä pari maukasta paikkaa lisämaalien tekoon, mutta Tarvonen ei onnistunut hattutempun yrityksessään erinomaisen pelin keskikentän keskustassa yhdessä Ramadingayen kanssa pelanneen Johannes Laaksosen syötöstä, eikä Mäkijärven jatko reboundistakaan osunut puolityhjään maaliin.

Puolustuslinjaan palannut Rudinilson Silvakin ehti vielä testata yläputken kestävyyttä.

PEPOn maalivahti Jirko Sorsa joutui jättämään kentän loukattuaan jalkansa törmäyksessä Tarvosen kanssa ja hänen tilalleen tuli KTP:ssä vuonna 2015 kuusi ottelua pelannut Craig Hill.

Voiton ja ilmaisen kuljetuksen lisäksi Kimpiselle matkanneita kotkalaisfaneja taatusti ilahdutti myös se, että espanjalaishyökkääjä Mika palasi kentille pitkästä aikaa, kun hän sai peliaikaa reilun vartin tultuaan Tarvosen tilalle.

Runkosarjaa on enää kaksi kierrosta jäljellä ja taistelu paalupaikasta ylempään loppusarjaan on huipentumassa.

TPS johtaa nyt pinnan marginaalilla KTP:tä. Tepsi kohtaa vielä vieraissa KPV:n (25.8) ja kotonaan Gnistanin (3.9).

KTP:n seuraava peli on ensi perjantaina 26.8. Arto Tolsa -areenalla, kun kolmantena oleva FF Jaro saapuu vieraaksi. Tuossa pelissä KTP:llä on taas käytettävissään pelikieltoa kärsinyt Joni Mäkelä.

- Jaro on kova jengi. Siinä pelissä voi tapahtua mitä vaan, kuten Pietarsaaressakin (2-2).

KTP päättää runkosarjan PK-35:n kotikentällä 3.9.

Runkosarjan voitto on erityisesti sen takia merkittävä, että jatkosarjan viimeisellä kierroksella runkosarjan ykkösellä on kotietu pelissään kakkosta vastaan.

- Halutaan voittaa runkosarja, Leppälahti kiteytti.

TIMO KOPAKKALA