Paikalliskamppailu KTP:n nimiin

KTP kohtasi tutun kilpakumppanin, FC Futuran (Porvoo), kotikentällään Arto Tolsa areenalla sunnuntaina. Kotijoukkue KTP oli kilpasiskojaan parempi lukemin 3–0 (3–0).
Ottelu oli heti alkuvihellyksestä lähtien hyvätempoinen. Etenkin kotijoukkue oli alussa erittäin kevyellä jalalla liikkeellä. KTP painoi väkisin pelin porvoolaisten kenttäpuoliskolle ja haki vimmatusti maalia. Tämä palkittiinkin jo ottelun viidennellä minuutilla. Kotijoukkueen tuorein pelaajahankinta Katy Byrne iski päällään KTP:n johtoon Selma Harjun lähettämästä kulmapotkusta. Tämä oli luonnollisesti myös Katyn ensimmäinen maali KTP-paidassa.

Ottelu tasaantui noin varttitunnin pelin jälkeen. Myös Futura sai luotua muutamia hyökkäyksiä KTP:n maalia kohti. Kuitenkaan Sonja Leino KTP:n maalilla ei joutunut esittämään parastaan, sillä harvat laukaukset suuntautuivat suoraan häntä kohti. Seuraava KTP maali näki päivänvalon ottelun 22. minuutilla. Rosa Rantanen sai pallon Futuran rangaistusalueen sisällä. Puolustus oli myöhässä ja Rosa pääsi vapaasti kääntymään ja laukoi pallon ohi Futuran maalia vartioineen Janita Partasen.

KTP jatkoi pallon ja pelin hallintaa 2–0 johtoasemassa. Puolustus toimi moitteettomasti ja vähäiset Futuran hyökkäykset pystyttiin kontrolloimaan tyylikkäästi. Kotijoukkue loi muutamia ”läheltä piti” tilanteita, ennen kuin pallo jälleen löysi tiensä Futuran maaliin. Ottelun 41. minuutilla Iida Eriksson karkasi lievästi Futuran puolustukselta. Maalivahti Partanen tuli vastaan, sillä seurauksella, että hän törmäsi oman joukkueen topparin kanssa. Törmäyksessä pallo kimposi joko Partasesta tai topparista kohti maalia ja törmäyksessä jaloilleen jäänyt Eriksson pääsi ensimmäisenä irtopalloon. Hänellä oli helppo työ pelata pallo tyhjään maaliin ja tilanteeksi 3–0.

Toisella jaksolla pelin voimasuhteet hiukan tasoittuivat. Kumpikin joukkue loi tilanteita maalintekoon, mutta siinä onnistumatta. Vaihtoja molemmat tekivät runsaasti. Lisämaaleja ei ottelussa enää nähty, joten KTP korjasi voiton ottelussa ensimmäisen puoliajan kolmella maalillaan. Yleisöä tähän Ri-Pe Sportin isännöimään KTP:n 95 -vuotisjuhlaotteluun oli saapunut reilut 260 henkeä. Tämä on samalla KTP:n tämän kauden yleisöennätys. KTP kiittää kaikkia paikalla olleita ja toivottaa tervetulleeksi jälleen seuraavaan kotiotteluun, joka pelataan torstaina syyskuun ensimmäisenä päivänä.

FC KTP – PEPO naisten Kakkosta 1.9.2022 klo 19.00 Arto Tolsa areenalla. Liput 6 €. Tervetuloa!