FC KTP Kotka ry

KSOY-vierasotteluennakko: Kausi jatkuu kahden ottelun viikolla – Ensimmäisenä pysäkkinä Mikkeli

KTP pelaa kuluvalla viikolla kaksi vierasottelua. Ensin tiistaina on ottelu MP:tä vastaan ja lauantaina bussi kuljettaa joukkueen Lappeenrantaan PEPO:n vieraaksi.

Kahden ottelun voittoputkessa kulkeva kotkalaismiehistö vahvistui hiljattain uusilla pelaajilla. Yksi heistä on englantilaiskärki Benny Ashley-Seal, joka ennättänyt edustaa uutta joukkuetta kolmessa ottelussa.

– Kotka vaikuttaa kaupungilta, jossa on pieni, tiivis yhteisö ja tämä on mukava paikka asua. Täällä voi keskittyä vain jalkapalloon. Olen viihtynyt olla KTP:ssä. Pääsin nopeasti osaksi joukkueeksi ja kaikki toivottivat minut hyvin tervetulleeksi. Meillä on hyviä pelaajia ja hyvä joukkue, joka haluaa nousta liigaan, Ashley-Seal kertoo.

Kolmen ottelun kokemuksella Ashley-Seal sanoo, että Suomen Ykkösen vertailu pelaamiinsa sarjoihin Englannissa on vaikeaa.

– Sitä on vielä turhan aikaista sanoa, koska olen ollut täällä vasta niin vähän aikaa. Sen verran voi sanoa, että sarjataso on hyvä, joukkueet ovat taktisia. Tämä ei ole laisinkaan huono sarjataso, hyökkääjä pohtii.

Kysyttäessä asioita, jotka ovat yllättäneet Kotkassa ja Suomessa ollessaan on vastaus yhtä lailla hieman yllättävä.

– Tietä ylittäessä täällä ihmiset todella antavat tietä ja autot pysähtyvät ja päästävät jalankulkijan menemään tien yli. Se on todella yllättävää, sillä Englannissa ihmiset vain ajavat, eivätkä ajattele kevyttä liikennettä samalla lailla, Ashley-Seal sanoo.

Ashley-Seal odottaa jo tiistaita, kun joukkue matkustaa Mikkeliin taistelemaan sarjapisteistä ja voitosta MP:tä vastaan. Voitto nostaisi KTP:n sarjataulukon ykköseksi.

– Odotusarvot ovat samat kuin aina ennenkin eli meidän odotetaan voittavan. Haluamme mennä myös sellaisella mentaliteetilla peliin, että voitamme, Ashley-Seal toteaa.

MP–KTP. Miesten Ykköstä tiistaina 16.8. kello 18.30 Mikkelin Urheilupuistossa.