FC KTP Kotka ry

KTP palkitsi vapaaehtoisiaan

Osana Perinnepäivää KTP halusi muistaa ansioituneita vapaaehtoisia toimijoitaan. Myös vihreävalkoisen seurayhteisön toiminnan kivijalkana on vahva vapaaehtoistyö, kuten koko suomalaisessa liikunnan ja urheilun toiminnassa.

– En ole nähnyt missään muualla näin sitoutuneita, intohimoisia ja suurella rakkaudella seurasta välittäviä talkoolaisia. Ilman heidän ponnistuksiaan seuratoiminnan järjestäminen, ylläpitäminen ja kehittäminen olisi erittäin vaikeaa. Konkreettisen tekemisen ohella he antavat esimerkillään inspiraatiota toisille sekä luovat hyvää henkeä ja asennetta ympärilleen, KTP:n toimitusjohtaja Tomi Tolsa kertoo.

KTP haluaa luoda pitkäaikaista työtä seuran hyväksi tehneiden vapaaehtoisen palkitsemisesta vuotuisen tradition. Tarkoituksena on palkita vuosittain kahdesta viiteen arjen sankaria.

Ensimmäiset vapaaehtoispalkinnot luovutettiin ennen kuin KTP:n miesten edustusjoukkueen kotiottelu SJK Akatemiaa vastaan käynnistyi.

Palkitut vapaaehtoiset vuonna 2022

Kimmo Anttila
Kimmo on toiminut ansiokkaasti seurassa vuosikymmenien ajan muun muassa joukkueenjohtajana junioreissa. Tällä hetkellä hän on emoseuran puheenjohtaja ja osallistuu hallitustyöskentelyyn sekä junioreissa että edustuksessa.

Sirpa Lauretsalo
Sirpa on ollut mukana seuran tehtävissä noin 35 vuotta. Hän on osallistunut toimintaan pyyteettömästi seuran vuoksi sarjatasosta riippumatta. Sirpan tapaa varmimmin pääportin lipunmyynnistä.

Joonas Välimaa
Joonas on käynyt läpi KTP:n pelaajapolun junioreissa.
Hän siirtyi vapaaehtoistehtäviin jo nuorena. Joonas on rakennusryhmän priimusmoottori ja hänen roolinsa ottelutapahtumien järjestämisessä on merkittävä.

Sami Jämsén

Sami on toiminut apuvalmentajana vuonna 2007 syntyneiden poikien mukana heti joukkuetoiminnan perustamisesta alkaen. Apuvalmennuspesti sai jatkoa vielä vuonna 2010 syntyneiden poikien joukkueessa, joten kentän laidalla on kulunut viikkotasolla useita tunteja. Napakalla, mutta huumorintajuisella otteella Sami on vastannut kymmenien lasten ja nuorten valmennuksesta lähes kymmenen vuoden ajan.

Jenni Okkeri

Jennin joukkueenjohtajan taidot sekä asenne vapaaehtoistoimintaa kohtaan hipovat täydellisyyttä. Jenni tuli KTP:n vapaaehtoistoimintaan mukaan vuonna 2006 syntyneiden poikien joukkueen myötä, joten yli 10 vuoden ajan hän on toiminut junioritoiminnassa joukkueenjohtajana, talkoolaisena, leipurina ja tukenut sekä neuvonut niin vanhempia kuin harrastajia. Jos Jenniltä kysytään, järjestyykö, vastaus on, että ehdottomasti.