Perinnepäivän peli päättyi perinteisesti

KTP vietti perjantaina perinnepäiväänsä perinteisesti. Eli voitti Arto Tolsa -areenalla pelatun kotiottelunsa.

Reilun kuukauden päästä 95 vuotta täyttävän KTP:n vastustajaksi saapunut SJK Akatemia joutui taipumaan KTP:lle lukemin 1-0 (1-0) Ykkösen pelissä.

Perinteisesti kovana kotijoukkueena, muutamia kausia lukuun ottamatta, mainetta niittänyt KTP on tälläkin kaudella ollut kotipeleissään huikeassa iskussa.

Sarjan paras kotijoukkue on voittanut kymmenestä kotiottelustaan kahdeksan ja pelannut kahdesti tasan.

Helpolla ei KTP voittoaan ottanut. Akatemia tuli pelin alkuhetkillä päälle aggressiivisesti, mutta maalikehikkoa lähemmäs se ei päässyt.

Ensimmäistä kertaa KTP:n avauksessa ollut Benny Ashley-Seal oli lähellä avata maalitilinsä vajaan 10 minuutin pelin jälkeen, mutta hän ei onnistunut venyttämään tarpeeksi jalkaansa Thomas Agyirin syöttöön tyhjän häkin edessä ja pallo kimmahti yli.

KTP pääsi juhlimaan ratkaisumaalia 36. minuutilla.

David Ramadingayen jälleen varmasti upottamaa rangaistuspotkumaalia edelsi komea syöttökuvio, johon osallistuivat Agyiri, Rudinilson Silva, Valtteri Vesiaho, Ramadingaye ja viimeisen passin Aleksi Tarvoselle antanut Santeri Stenius.

Akatemian Tuomas Koivisto kaatoi Tarvosen rankkarialueen ylänurkassa ja KTP-kapteeni pisti pallon tyylikkäästi vasempaan alanurkkaan.

- Alku oli vaikeaa. Emme päässeet heidän prässistään pois ja menetimme palloja, mutta sitten pystyimme tekemään maalin. Se oli todella hieno hyökkäys, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti kertasi ensimmäisen puoliajan tapahtumia.

KTP:llä on ollut muutamassa aiemmassakin pelissään hankalia hetkiä, mutta niistä selviydyttyään se on lopulta hoitanut homman edukseen. Niin kävi nytkin.

Toisella puoliajalla KTP:n parhaat paikat osuivat Tarvoselle ja Ashley-Sealin tilalle vaihdetulle Antti Mäkijärvelle, joiden vedot vieraiden maalivahti Tuomas Pöyhönen kuitenkin selvitti.

Silva aiheutti vielä parilla huolimattomuusvirheellään hieman sydämentykytyksiä kotkalaisyleisölle (1522), mutta vieraat eivät niitä pystyneet hyödyntämään.

-Tämä oli meille iso voitto ja tärkeät pisteet, Leppälahti huokasi taiston tauottua.

KTP:ltä oli sivussa (covid) hienoja otteita viime peleissä esittänyt Joni Mäkelä.

Englantilaishyökkääjä Ashley-Seal täytti kuitenkin hänen paikkansa kelvollisesti.

- Bennyltä hyvä peli, Leppälahti kehui.

KTP:n peli näytti ajoittain ehkä hieman vaisummalta, mihin on tällä kaudella kotipeleissä totuttu.

- SJK:lla on hyvä joukkue ja pelisysteemi, eivätkä meidän pelaajamme robotteja ole, KTP-käskijä jutteli.

Seuraavan kerran KTP on tositoimissa jo ensi tiistaina 16.8.

Tuolloin KTP matkaa Mikkeliin MP:n vieraaksi, joka taipui niukasti Turussa samaan aikaan sarjan kärjessä olevalle TPS:lle 0-1.

- Nyt pitää nukkua, laittaa pelaajat päiväksi jääkaappiin ja ottaa heidät pois sieltä sunnuntaina. Sitten palauttavat treenit ja taas kaikki peliin, Leppälahti paljasti joukkueensa lähipäivien ohjelman.