FC KTP Kotka ry

KSOY -vierasotteluennakko: ”Meidän pitää tehdä ryhtiliike vieraissa pelaamiseen”

KTP:n seuraava ottelu Miesten Ykkösessä on edessä tulevana lauantaina 6.8., kun vihreävalkoisten vie Paraisille. KTP:n vastaan asettuu Ykkösen sarjanousija PIF, joka löytyy sarjataulukon hännän huippuna.

PIF on pelannut 17 ottelua, joista se on pystynyt voittamaan neljä, pelannut kerran tasan ja hävinnyt 12 otteluistaan. Heinäkuun kolmesta kotiottelustaan paraislaisjoukkue nappasi kuitenkin kaksi kertaa täyden pistepotin, joten sarjasijoituksen ei kannata antaa hämätä luulemaan, että ottelusta olisi tulossa kotkalaisille helppo suupala.

– Otamme pisteet mukaan klassisesti ja kliseisesti omalla pelillä, KTP:n hyökkääjä Santeri Stenius toteaa.

KTP:n haasteena on ollut tällä kaudella tuloksen tekeminen vierasotteluissa. Seitsemästä vieraspelistä on lähtenyt mukaan vain kahdeksan pistettä, mikä on 38 % saatavilla olevista pisteistä. Vastaava luku kotiotteluissa on huikea 85 %. Huolta on aiheuttanut myös se, että kotona KTP on tehnyt 23 maalia ja päästänyt vain neljä, kun vieraissa maalisuhde on tasan 11–11.

– Se on hyvä kysymys, mistä vieraspelaaminen on kiikastanut. Siihen tuskin on olemassa mitään yksittäistä syytä, eikä liiaksi vastustajan kenttien kuntoonkaan voi vedota. Meidän pitää tehdä yleinen ryhtiliike vieraissa pelaamiseen. Meidän pitää tehdä sovittuja asioita kentällä, Stenius listaa.

Vieraspelaaminen on nyt tärkeässä keskiössä, sillä KTP pelaa jäljellä olevista toisen kierrroksen kuudesta ottelustaan peräti neljä vieraissa.

– Kävimme alkuviikosta läpi vieraspelaamiseen liittyviä asioita joukkueen sisällä, jotta saisimme kurssia käännettyä. Ei kenenkään tästä kannata vielä huolissaan olla. Kurssi kääntyy kyllä, kärkipelaaja sanoo.

PIF–KTP. Miesten Ykköstä lauantaina 6.8. kello 17 Pajbackalla.