KTP:n naiset kärsivät kauden avaustappion

Järvenpään Palloseura on KTP:lle vaikea pala, niin naisten kuin miestenkin osalta. Tällä kertaa kärsijänä oli naisten edustusjoukkue. JäPS peittosi kotkalaiset maalein 0–1. KTP vei ottelun kenttätapahtumia, mutta oli tehoton maalipaikoissaan. Tappio oli ensimmäinen sarjassa tänä vuonna. Katsojia oli saapunut Arto Tolsa areenalle kauden ennätysmäärä 245 henkilöä!

Heti ottelun avausvihellyksestä lähtien KTP oli joukkueista se, joka määräsi tahdin pelissä. KTP vyörytti hyökkäyksiä tasaiseen tahtiin kohti JäPS:n maalia. Ensimmäisen puolen tunnin aikana JäPS:n maalilla torjunut Signus Skye joutui venymään pariin torjuntaan. Suurin osa kotijoukkueen laukauksista suuntautui joko ohi tai yli maalin. Sarjatulitus jatkui läpi ottelun samalla ”tarkkuudella”. Etenkin ensimmäisen puoliajan loppu ja toisen alku, olivat sellaista tulitusta, että olisi hyvällä omalla tunnolla voinut väittää edes jonkun vedon painuvan maaliin. KTP laukoi ottelussa yhteensä 23 kertaa, joista vain 6 kohti maalia. JäPS:n vastaavaluku oli 2/1.

JäPS oli valmistautunut huolella omaan puolustuspelaamiseensa. Se pystyi tukkimaan keskustan tehokkaasti, jättäen laidoille enemmän tilaa. KTP yritti murtaa järvenpääläisten puolustusta keskustassa, mutta ei siinä kovinkaan hyvin onnistunut. Pallon kierrättäminen keskialueen kautta ja siten vastustajan liikuttaminen jäi aavistuksen liian hitaaksi. Niin ikään suoraviivaisempi pelaaminen laitureille olisi saattanut tuoda useampia murtautumismahdollisuuksia. JäPS ehti liikkua hitaiden hyökkäysten aikana hyvin muotoon ja siirtyä poikittain, tilkiten välit, joista olisi voinut murtautua.

Pallonhallinta meni KTP:lle selkeästi prosentein 64–36. Tämä ei kuitenkaan auta, jos maalinteko tökkii. Ottelussa tapahtui ehkä kaikkein perinteisin kauhukuva, kun toinen joukkue on selkeästi hallitsevampi osapuoli. Yhdestä harvoista vastahyökkäyksistä vastustaja iskee voittomaalin. Sivurajaheiton jälkitilanteesta pallo ajautuu Maija Ignatiukselle, joka oli unohdettu täysin vapaaksi KTP:n rangaistusalueen sisälle. Maijan tulinen veto pääsi yllättämään KTP-vahti Ruth Aturon ja painui aivan takatolpan vierestä maaliin.

Kotijoukkue oli tilastollisesti ottelussa parempi kaikissa muissa asioissa, paitsi maalinteossa. Tämä asia on syystä muistaa tulevissa kamppailuissa ja tietysti harjoituskentällä. Otteluista saa pisteitä, jos laittaa pallon maaliin useammin kuin vastustaja. Tehokkuus ja huolellisuus ovat avainsanoja, kun tämän ottelun antia perataan. Onnittelut JäPS:ille voitosta.

Seuraavaksi KTP kohtaa FC Lahden kotonaan maanantaina kahdeksas elokuuta. Otteluun on aikaa muutama päivä, joten valmistautuminen siihen on aloitettava välittömästi. Silloin on mahdollisuus näyttää kannattajille, että keskiviikkoinen tulos oli tilastokummajainen, joka ei toistu!

Seuraava kotiottelu MA 8.8.2022 klo 19.30 KTP – FC Lahti Arto Tolsa areena. Tervetuloa!