Jälkipuinti osa 9: Revanssivoitto ja jälleen vierastappio

Jälkipuinnin yhdeksännessä osassa käydään läpi KTP:n Ykkösen JäPS ja EIF-ottelut. JäPS:sta KTP nappasi revanssivoiton 3–1, kun taas EIF aiheutti kotkalaisille jälleen vierastappion maalein 0–2. Haastattelussa on Johannes Laaksonen ja Matias Lindfors.

Oliko JäPS-ottelussa ilmassa revanssihenkeä, kun olitte aiemmin hävinneet järvenpääläisille ja alla oli edellisestä ottelusta tappio?

Matias: Varmasti tappio antoi lisää virtaa otteisiin. Jokainen joukkueessamme haluaa kuitenkin pelata aina voitosta ja tapella pelipaikasta.

Johannes: Tietenkin sitä oli mukana. JäPS on inhottava vastustaja ja onneksi saimme siitä nyt voiton.

Mitkä asiat mahdollistivat voiton nappaamisen?

Johannes: Olimme jälleen kerran tehokkaita ja kliinisiä maalipaikoissamme ja taas riittävän kärsivällisiä puolustussuuntaan.

Matias: Teimme kentällä asioita periaatteidemme mukaisesti ja joukkueen pallollinen tekeminen oli riittävän hyvällä tasolla. Ensimmäinen jakso ei missään nimessä ollut helppo.

Miten teille maistuu keskikentällä yhdessä pelaaminen?

Matias: Onhan tuo maistunut ja toiminut hyvin. 92-kiloiselle voi antaa välillä syötön ahtaaseenkin väliin, eikä häneltä oteta palloa pois.

Johannes: Ei valittamista. Matias omaa hyvän syöttövalikoiman ja osaa pitää tarvittaessa palloa.

Yllättikö EIF:n kova prässääminen KTP:n?

Matias: Tietyllä tapaa kyllä, mutta ei se toiminut ottelun ratkaisuna. Ensimmäisellä puoliajalla pelaajamme olivat pelin avaamisvaiheessa väärillä pelipaikoilla ja kollektiivinen tekeminen puuttui. Toinen jakso oli meiltä jo huomattavasti parempi, ja saimme aikaan maalipaikkoja, joita meillä oli enemmän kuin joissain 4–0-ottelussamme. Palloa ei vain saatu mistään sisään.

Johannes: Samoilla linjoilla. Ei prässi yllättänyt, vaikka eivät tietenkään vierasottelussaan meitä vastaan samalla lailla sitä tehneett. Nyt pystyisivät sitä tekemään hieman pienemmällä kotikentällään.

Vieraspeleistä KTP on napannut vain kahdeksan pistettä, kun kotona niitä on kertynyt peräti 23. Mikä vieraspeleissä mättää?

Johannes: Tilastot näyttävät todella heikoilta verrattuna kotisaldoihin. En usko, että tämä vierastappioiden ottaminen tulee meille trendiksi. Ei kukaan varmasti osaa löytää mitään yksittäistä syytä.

Matias: Jos tietäisimme, mistä kiikastaa, ei se varmasti sitten enää kiikastaisi. Omalla tavalla kärsivällisyys on puuttunut ja en usko, että tästä meille tulee mikään ongelma olemaan. Pitää muistaa, että olemme pystyneet voittamaan vieraissa sarjakärjen ja -kolmosen.

Seuraava ottelu on edessä lauantaina, kun matkustatte Paraisille. Mitä ajatuksia herää mieleen?

Matias: Vaikea peli tietyllä tapaa. Sarjanousijat haluavat aina panostaa ennen kaikkea kotipeleihinsä ja haluavat sieltä napata pisteitä. Voittivat viimeksi kotonaan Gnistanin, joten sekin kertoo heidän vaarallisuudestaan.

Johannes: PIF on omalla kultaisella kotikentällään vaarallinen. Ei missään nimessä tule helppoa, vaikka majailevat sarjan häntäpäässä. Emme lähde missään nimessä takki auki, mutta tasoerot ovat nähtävissä ja peruspelimme pitäisi heitä vastaan riittää.

Seuraava jälkipuinti on luvassa tiistaina 23.8. Siinä käsitellään läpi ottelut PIF–KTP, KTP–SJK Akatemia, MP–KTP ja PEPO–KTP.

KTP:n seuraava kotiottelu on SJK Akatemiaa vastaan perjantaina 12.8. kello 18.30 Arto Tolsa -areenalla