EIF kiusasi taas KTP:tä

Ekenäs IF on osoittautunut tämän kalenterivuoden aikana todelliseksi kiusankappaleeksi KTP:lle. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kolme kertaa ja saldo on kotkalaisille tyly; kaksi tappiota ja tasapeli.

Tammikuussa EIF voitti harjoituspelin 2-1, kaksi kuukautta sitten Kotkassa päädyttiin Ykkösen ottelussa 1-1-tasapeliin, kun vieraat tasoittivat kuudennella lisäaikaminuutilla ja lauantaina raaseporilaisseura löi uuden päävalmentajansa Filipe Pedron opastamana KTP:n kotonaan 2-0 (2-0).

Tappio oli KTP:lle kauden kolmas ja jokainen on tullut vieraskentällä.

Kotona kulkee (9 peliä, 23 pistettä), mutta vieraissa tökkii (7 peliä, 8 pistettä).

- Tietenkin vieraspeleissä olosuhteet ovat erilaiset kuin tutulla kotikentällä, mutta meidän pitää kuitenkin pystyä adaptoitumaan, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti sanoi.

EIF oli pelannut kuusi edellistä otteluaan ilman voittoa (kolme tasapeliä), mutta nyt se oli kuin uusi joukkue.

Ne, ketkä näkivät KTP:n ja EIF:n välisen ottelun Arto Tolsa -areenalla, olivat taatusti yllättyneitä silmäiltyään samojen seurojen kohtaamista lauantaina Tammisaaressa.

Kauden toisen nollapelinsä torjunut EIF:n maalivahti Hemmo Riihimäki tiivisti joukkueensa uuden ilmeen osuvasti Ruudun haastattelussa.

- Tämän kauden paras ysikymppinen. Meillä on ollut tosi raskas viikko, kun olemme harjoituksissa käyneet läpi taktisia asioita. Uuteen pelitapaan tottuminen vie aikaa, mutta nyt olen ylpeä jätkistä, kotijoukkueen veskari myhäili.

KTP oli varsinkin avauspuoliajalla ihmeissään kotijoukkueen muuttuneesta peli-ilmeestä.

- EIF prässäsi enemmän kuin Kotkassa. He nostivat prässin korkeutta, emmekä olleet aggressiivisia. Olimme vähän sormi suussa, Leppälahti jutteli.

EIF siirtyi 1-0-johtoon 17. minuutilla.

Karl Madianga syötti pallon vasempaan laitaan Valdrin Rashicalle, jonka harhautukset olivat liikaa Matias Paavolalle, eikä maalivahti Anton Lepolakaan kyennyt torjumaan kosovolais-albanialaisen vetoa.

Heti perään EIF kehitteli kolme maukasta tekopaikkaa lähes peräjälkeen.

Ensin Stanislav Efimov veti tolppaan, sitten Paavola onnistui putsaamaan pallon Oskari Sallisen ulottuvilta ja Xhevdet Gelakin lähenteli Lepolan maalia tulisella vedollaan, jonka KTP-vahti tyylikkäästi torjui.

- Ei Eiffillä kovin monta maalipaikkaa ollut. Tuo lyhyt periodi, jolloin he olivat vahvoja, Leppälahti totesi.

EIF:n paine oli kuitenkin niin kova, että se iski väkisin 2-0-maalin aivan jakson loppuhetkillä. Rashica ja Efimov pelasivat todella tyylikkään kuvion keskenään ja Sallisella oli helppo työ pistää Rashican nappisyöttö sisään.

- Kävimme tauolla pelin avaamismalleja läpi, ja onnistuimmekin toisella puoliajalla paremmin, mutta se ei näkynyt taululla, KTP:n puolustuslinjan oikeassa laidassa pelannut Lassi Nurmos jutteli Ruudun tv-lähetyksessä.

- Kyllä EIF oli tuon verran parempi. Tiesimme, että koutsi on vaihtunut, mutta emme pystyneet vastaamaan heidän peliinsä. He tekivät paljon riistoja hyvällä prässillään. Tietynlaista vaaraa saimme aiheutettua, muttei ansaittu tästä pelistä mitään, Nurmos lisäsi.

KTP:n parhaat paikat osuivat Aleksi Tarvoselle ja Joni Mäkelälle, mutta "Tare" ei pystynyt nostamaan Mäkelän komeaa syöttöä yli EIF-vahdin, eikä Mäkeläkään pukkauksellaan pystynyt ohittamaan veskaria Rico Finnäsin loistosyötöstä.

Loppuhetkillä EIF sai pallon vielä KTP:n maalin yläputkeen, joten sen voittoa voi pitää oikeutettuna.

KTP:ssä suurin mielenkiinto kohdistui uusiin pelaajiin. Portugalin ja Guinea-Bissaun passit omistava Rudinilson Silva pelasi täydet minuutit puolustuslinjan vasemmassa laidassa ja Benny Ashley-Seal sai kärjessä peliaikaa reilut 20 minuuttia.

Mihinkään tarkkoihin analyyseihin on turha ryhtyä yhden pelin perusteella, mutta päävalmentaja Leppälahti tuntee miehet taatusti paremmin.

- Silvasta olen saanut tosi hyvän kuvan. Hän sijoittuu kentällä hyvin ja varmasti pystyy auttamaan joukkuetta.

- Bennyllekin oli tärkeä saada ekat minuutit. Hän tarvitsee vielä viikon tai pari, mutta hänessä on potentiaalia.

KTP:n seuraava ottelu on lauantaina 6.8. Tuolloin joukkue kohtaa vieraissa Pargas IF:n.

TIMO KOPAKKALA