Mäkelä ja Tarvonen jatkoivat juhliaan

KTP:n Joni Mäkelän ja Aleksi Tarvosen elämä on viime aikoina ollut yhtä juhlaa. Fanien äänestyksessä Kuukauden pelaajaksi valitusta Mäkelästä tuli viikko sitten tyttölapsen isä ja Tarvonen puolestaan vietti tiistaina syntymäpäiviään.

- Kun on alkuun päästy, niin antaa mennä vaan, tuumivat pelaajat jatkaen juhliaan myös kentällä.

28-vuotiaat ikätoverit nousivat joukkueensa tehomiehiksi Ykkösen ottelussa Arto Tolsa -areenalla perjantaina, kun raitapaidat palasivat voittajiksi kaadettuaan Järvenpään Palloseuran maalein 3-1 (2-0).

Voiton makeutta nostaa sekin seikka, että juuri JäPS aiheutti kotkalaisille kotikentällään sarjakauden avaustappion kaksi kuukautta sitten. TPS:n niskaan kiivaasti kakkospaikalla hönkivä KTP on nyt kerännyt yhdeksästä kotiottelustaan muhkean saldon; seitsemän voittoa ja kaksi tasapeliä. Maalierokin on hurja 23-4.

Jo ottelun alkuhetket antoivat osviittaa, mitä tuleman pitää.

Joni Mäkelä veti vain 10 sekunnin pelin jälkeen ensimmäisen kerran kohti JäPSin maalia vartioinutta Besart Mustafaa ja Aleksi Tarvosen vastaavan tempun esti hieman myöhemmin JäPSin toppari Alieu Ceesay venytyksellään. Pelin alun sähäkkyyttä kuvastaa hyvin myös se, että JäPSin Ayuub Abdikin ehti hätyytellä KTP-maalia avausminuutin aikana, kun hänen laukauksensa osui yläputken yläreunaan.

Tarvosella ja Mäkelällä oli pari muutakin tekopaikkaa ennen kuin lähes 1500-päinen katsojajoukko sai tuulettaa avausmaalia. Tarvosen tarkka veto Mäkelän kuljetuksen ja syötön jälkeen upposi JäPS-maaliin 40.minuutilla.

Sama kaksikko oli juonimassa myös 2-0-maalia. Matias Paavola puski Mäkelän antaman vapaapotkun kohti Mustafaa, joka torjui eteensä ja Tarvosella oli helppo työ pistää peliväline tolppien väliin. Maali oli todellinen pukukoppimaali, sillä oikeudenjakaja Juuso Vuorinen puhalsi pilliinsä välittömästi puoliajan merkiksi, kun pallo oli maalissa.

- Ensimmäisessä maalissa tiedettiin, että JäPS pelaa rohkeasti ja kun Mäkelä pääsi kuljettamaan, minulle löytyi tilaa. Toinen oli ribari, ja olin haukkana paikalla, KTP-kasvatti kertasi maalejaan.

JäPSillä oli toisella puoliajalla muutamia paikkoja, mutta KTP-puolustus kesti maalivahti Anton Lepolan johdolla. Kerran vieraatkin kuitenkin osuivat. Kavennusmaalia voi pitää ansaittuna, vaikka sitä edelsikin Valtteri Vesiahon epäonnekas syöttöyritys. Pallo kimmahti JäPSin Herkko Kuosan selästä vieraiden parhaalle maalintekijälle, eikä Aleksi Ristola erehtynyt vapaaseen paikkaan päästyään.

Lopullinen niitti tuli 87. minuutilla. Taas hienon ottelun raatanut Johannes Laaksonen siirsi pallon David Ramadingayen tilalle tulleelle Antti Mäkijärvelle, jonka nopea syöttö tavoitti oikeasta laidasta Santeri Steniuksen paikalle vaihdetun Anttoni Huttusen. MyPa-kasvatti näki maaliaukolla Valkeakoskella syntyneen mutta Oulun Luistinseurassa uransa aloittaneen Mäkelän, joka viimeisteli varmasti nappisytöstä.

Nyt sekä wingbackinä pelanneella Mäkelällä että 71. minuutilla vaihtoon tulleella hyökkääjä Tarvosella on koossa viisi maalia.

- En muista, koska viimeksi olen pelannut 60 minuuttiakaan. Kyllähän se hieman tuntui, mutta ihan hyvin jaksoin. Kiva oli pelata,"Tare" jutteli.

KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti oli huojentuneen oloinen taiston tauottua.

- Piti vähän säätää. Meillä oli alun perin ajatus viikolla, että Mäkelä olisi siellä yläkolmikossa. Rico Finnäs ei kuitenkaan pystynyt pelaamaan ja Silvan paperiasiatkaan eivät olleet kunnossa. Näin Mäkelän paikka oli wingbackinä ja nostettiin Tarvonen ekaa kertaa avaukseen. Se onnistui ihan hyvin se ratkaisu. Tarelle tuli aika isoja tiloja, mihin hän pystyi liikkumaan, Leppälahti sanoi.

Kaikesta näki, että voitto maistui.

- Tulokseen olen tosi tyytyväinen, kun hävittiin viime peli Gnistanille. Nyt pystyttiin taas kotikentällä voittamaan. JäPS on saanut tosi monet joukkueet tolaltaan prässipelaamisella. Muutamassa viime pelissä 70 pinnaa heidän etenemisestään boxiin on tullut erikoistilanteista. Niihin valmistauduttiin viikolla ja pystyttiin kontrolloimaan heidän vaarallisia tilanteitaan. Viimeksi hävittiin, kun ne teki kulmasta maalin ja meidän kulmasta vastaiskumaalin, nyt sitten sitä ei käynyt.

KTP pelaa seuraavan ottelunsa EIF:n kotikentällä lauantaina 30.7. Tuolloin KTP:n paidassa nähtäneen tuoreimmat pelaajahankinnat Rudinilson Gomes Brita Silva ja Benny Ashley-Seal.

- Molempien pelaajien peliluvat pitäisi olla kunnossa EIF-otteluun mennessä, KTP:n toimitusjohtaja Tomi Tolsa sanoi.

TIMO KOPAKKALA