KTP vahvistaa puolustustaan ja hyökkäystään

KTP on solminut loppukauden mittaiset pelaajasopimukset 27-vuotiaan keskuspuolustajan Rudinilson Gomes Brita Silvan ja 23-vuotiaan hyökkääjän Benny Ashley-Sealin kanssa. Kaksikko on saapunut jo Kotkaan ja on todennäköistä, että Silva nähtäisiin kokoonpanossa jo perjantaina kotiottelussa JäPSiä vastaan.

Molemmat hankinnat tehtiin, kun Michael Ogungbaro ja Mika loukkaantuivat ja ovat tällä hetkellä sivussa tositoimista. KTP:n pelaajakoordinaattori Niko Ikävalko on selvittänyt pelaajien taustat hankintoja tehdessään.

– Silva on kokenut toppari, jolta löytyy niin Portugalin kuin Guinea-Bissaun passit. Hän on nuorena kolunnut Sporting Lissabonin ja Benfican akatemiat läpi. Taso ei aivan riittänyt Portugalin pääsarjaan, mutta häneltä löytyy 19 pelattua ottelua Portugalin toiseksi korkeimmalta sarjatasolta. Hän on pelannut läpi uransa ilman suurempia loukkaantumisia. Viimeisten vuosien aikana hän on pelannut Liettuan pääsarjassa ja nyt viimeisimpänä Puolan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, Ikävalko kertoo.

183-senttinen Silva pelasi nuorempana Portugalin juniorimaajoukkueissa, kunnes aikuisiällä valitsi Guinea-Bissaun maajoukkueen, jossa hän on edustanut maataan 22 maaottelussa. Viimeisin maaottelu on viime vuodelta.

– Hän on todella vahva ja kovaa pelaava toppari. Se ei kuitenkaan poissulje sitä, etteikö hän olisi myös pallollisesti hyvä, osaa pelata molemmilla jaloilla ja pitkätkin syötöt lähtevät tarkasti. Silva menee pääpallotilanteisiin kovaa, sopii meidän periaatteisiin ja on tottunut pelaamaan kolmen topparin linjassa. Silva haluaa puolustaa eteenpäin, voittaa palloja ja on vahva erikoistilanteissa. Hänessä on paljon samaa kuin Ogungbarossa, mutta yhtenä miinuksena voitaneen sanoa korttiherkkyyden, koska pelaa niin kovaa, Ikävalko sanoo.

Ashley-Seal on englantilainen, joka on matkannut Arsenalin ja Tottenhamin kautta Norwichiin ja sieltä Wolverhamptoniin. Otteluita hyökkääjä on pelannut pääosin reservijoukkueissa, mutta tilastoista löytyy FA Cupin ottelu Manchester Unitedia vastaan vuodelta 2020. Häneltä löytyy kokemusta myös Portugalin toiseksi korkeimmalta sarjatasolta sekä Englannin League Onesta ja League Twosta. Reservijoukkuesarjassa Premier League 2:ssa hän on viimeistellyt 20 maalia 65 ottelussa.

– En aluksi syttynyt pelaajasta niin paljoa. Mitä enemmän skouttasin miestä, sitä enemmän tuli fiilis, että tämä voisi olla meille todellinen jackspot tulevaisuuttakin ajatellen. Benny on nopea, vahva, isokokoinen, teknisesti hyvä, mutta myös todellinen pallon röyhijä. Hän on vaarallinen boksissa, hyvä maalintekijä ja taatusti erilainen kärki kuin mitä meillä tällä hetkellä on, Ikävalko kertoo.

– Tietojemme mukaan hän on tyyppinä mukava ja kova tekemään töitä, joten sopii siten varmasti seuraan. Uskon, että fanimme tykkäävät, koska Benny on valmis taistelemaan jokaisesta pallosta. Häntä pystytään tarvittaessa hyödyntämään myös target-pelaajana. Uskon, että hän on sopiva palanen pelitapaamme, hän jatkaa.

Silva kertoo tulleensa avoimin mielin uuteen maahan ja seuraan.

– En tiennyt paljoa entuudestaan Suomesta, mutta ihmiset täällä vaikuttavat oikein mukavilta. Tunsin entuudestaan pari kaveria joukkueesta, jotka kertoivat minulle tästä. Olen nähnyt muutaman Suomen A-maajoukkueen ottelun, Silva kertoo.

Omista pelillisistä taidoistaan keskuspuolustaja on hieman salaperäinen.

– Haluan mieluummin näyttää osaamistani kentällä kuin puhua niistä, hän toteaa.

Ashley-Seal haluaa päästä näyttämään osaamistaan uudessa seurassa.

– Haluan tutustua maahan ja pelata suomalaisessa liigassa. Haluan päästä mukaan joukkueeseen ja näyttää mihin minusta on ja minkälainen lisä olen joukkueelle. En tiennyt paljoa Suomesta, enkä seurasta, mutta haluaisin tutustua paljon enemmän. Sinä aikana kun olen täällä, uskon että saan paljon enemmän tietoa joukkueesta ja sen historiasta, hyökkääjä sanoo.

Englantilaiskärki lupaa tuoda joukkueeseen kovaa työnteon kulttuuria ja toivoo tekevänsä mahdollisimman paljon maaleja.

– Olen nopea ja vahva. Haluan olla kokonaisvaltainen pelaaja, hyvä viimeistelijä ja tykkään yksi vastaan yksi -tilanteista, Ashley-Seal listaa vahvuuksikseen.

KTP–JäPS. Miesten Ykköstä perjantaina 22.7. kello 18.30 Arto Tolsa -areenalla. Tolsal tavataa!