FC KTP Kotka ry

KSOY -vierasotteluennakko: Ei kolme ilman neljättä

KTP:n miesten edustusjoukkue on kasvattanut peräkkäisten voittojen määrän jo neljään. Vanha sanonta sanoo, ettei kolme ilman neljättä, mutta miksei neljä ilman viidettäkin voisi pitää paikkaansa, kun KTP matkustaa sunnuntaina Gnistanin vieraaksi?

Luvassa on kärkipään taistelu, sillä Gnistan löytyy Ykkösen sarjataulukosta sijalta kolme. Viime aikoina oulunkyläläisten otteet ovat olleet hieman vaisua, sillä Gnistan on pystynyt voittamaan vain yhden edellisestä kuudesta ottelustaan. Tilannetta ei ainakaan helpota se, että kahdeksan maalia viimeistellyt Douglas Cae vaihtoi uusiin maisemiin.

KTP:n riveistä on poissa muutamia avainpelaajia, mutta myös tilalle on saatu pelikiellosta vapautunut Matias Lindfors sekä pelikelpoiseksi tullut Valtteri Vesiaho.

Hyökkäyspuolella kuuluu myös hyvää, kun sairauslomansa jälkeen Aleksi Tarvonen on ollut pitelemättömässä vireessä. Tarvonen on osoittanut todellisen supervaihtomiehen ominaisuuksia iskien kolmessa peräkkäisessä ottelussaan kolme maalia. Kolme osumaa ovat tulleet vain neljällä laukauksella ja eipä se kaukana ollut, etteikö taannoisessa TPS-ottelussa ”Tare” olisi osunut kahdesti.

– En varmasti olisi voinut kuvitella tällaista starttia edes päiväunissanikaan. Täytyy olla maaleihin tyytyväinen ja on ollut todella kiva kirmata kentällä. Itselläni on ollut kova halu näyttää osaamistani. Nyt kun olen päässyt pelaamaan 9-paikalla ja siellä mistä maaleja tehdään, on pitänyt siellä myös onnistua, Tarvonen kertoo.

Tarvonen vakuuttelee, ettei sen koommin voittoputki tai tappiottomien otteluiden putki ole saanut vihreävalkoisten mahaa täyteen.

– Helposti sitä voisi kuvitella, että nyt voimme laskea hieman jalkaa kaasulta. Ajattelemme kuitenkin toisinpäin ja haluamme laittaa lisää kaasua. Pitää tehdä asioita vielä paremmin, eikä hyvänolontunne saa hiipiä missään vaiheessa puseroon, Tarvonen sanoo.

KTP ja Gnistan kohtasivat tällä kaudella ensimmäisen kerran aika tarkkaan kuukausi sitten. Tuolloin KTP oli Kotkassa parempi maalein 4–0.

– Gnistan on hyvä joukkue, eikä varmasti ole helppoa peliä heitä vastaan tulossa, eikä ole helppoa mennä pelaamaan heidän kotikentälle Ogeliin. Meidän tehtävänämme on keksiä lääkkeitä heidän puolustuksensa murtamiseen, Tarvonen toteaa.

Tarvonen on kunnostautunut nyt vaihdosta kentälle kirmanneena pelaajana. Peliaika on kasvanut koko ajan, mikä on ollutkin järkevää kuormituksen kasvattamista sairausloman jälkeen. Kotkalaishyökkääjä ei kuitenkaan tyydy siihen, että olisi pelkästään supervaihtomies.

– Sen eteen tässä on painettu hommia, että kuuluisin avauskokoonpanoon. Pitää muistaa, että olen ollut pitkään poissa ja pelikunnon saamiseksi jälleen optimaaliseksi, on kuormia kasvatettu tasaisesti. Tarkoituksenani ja tavoitteenani on kuitenkin päästä pelaamaan viel avaukseen isoja minuutteja, Tarvonen sanoo.

Gnistan–KTP. Miesten Ykköstä sunnuntaina 17.7. kello 18.30 Oulunkylä 1 -kentällä.