FC KTP Kotka ry

Terveystalon terveyskatsaus: Sairaslistalle liittyi uusia pelaajia

KTP:n miesten edustusjoukkueen terveystilanne muuttui olennaisesti viime viikolla. Sairaslistalle kirjoitettiin kahden uuden pelaajan nimet, kun keskuspuolustaja Michael Ogungbaro ja hyökkääjä Mika loukkaantuivat ja joutuvat olemaan sivussa. Lisäksi TPS-ottelussa loukkaantunut Niklas Leinonen on parisen viikkoa poissa tositoimista.

Kolmatta kauttaan KTP:ssä pelaava Ogungbaro loukkaantui parisen viikkoa sitten pelatussa kotiottelussa Mikkelin Palloilijoita vastaan. Nyt tarkemmissa tutkimuksissa on selvinnyt, että vamma vaatii pitkää sairauslomaa ja ennusteiden mukaan toppari olisi sivussa peräti kahdesta kolmeen kuukautta.

– Ogungbaron loukkaantuminen oli todella harmillinen. Odotamme häntä takaisin loppukaudeksi, mikäli kuntoutus ja kaikki muu sujuu hyvin, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti sanoo.

Ogungbaron kohdalla puhutaan sen verran pitkästä sairauslomasta, että se on pakottanut KTP:n reagoimaan hänen jättämäänsä aukkoon.

– Michaelin loukkaantuminen on ikävä kyllä sen verran paha, että siihen tilalle hankimme uuden topparin. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Suomen markkinoilta ei löydy tarpeeksi pätevää kaveria tilalle, joten todennäköisesti suuntaamme katseet ulkomaille. Tarkoitus olisi, että tämän viikon aikana saisimme uuden topparin, pelaajakoordinaattori Niko Ikävalko vahvistaa.

Ogungbaron lisäksi loukkaantuneiden listalle siirtyi erinomaiseen iskuun päässyt espanjalaishyökkääjä Mika. Mikan poissaolon pituus tai vamman vakavuus ei ole vielä tiedossa.

– Mikan suhteen katsotaan ensin, että saadaan tieto magneettikuvista. Jos tulee pidempi huili, hankimme todennäköisesti hyökkäykseen vahvistusta. Tällä hetkellä hyökkäyspäähän löytyy vaihtoehtoja, vaikka toki Mikan poissaolo valtava menetys onkin. Nyt muiden pelaajien pitää nousta enemmän esiin. Meillä on valmius reagoida ja vahvistaa joukkuetta, mikäli Mikan vamma osoittautuu pelättyä pahemmaksi, Ikävalko sanoo.

Ogungbaron ja Mikan lisäksi keskikenttäpelaaja Niklas Leinonen on viikosta kahteen sivussa tositoimista TPS:aa vastaan saadun vamman takia.

KTP:n kausi jatkuu tulevana sunnuntaina 17.7., kun vihreävalkoiset matkustavat Helsinkiin Gnistanin vieraaksi. Tuohon otteluun vapautuu Matias Lindfors pelikiellosta ja puolustukseen hankittu Valtteri Vesiaho on ensimmäistä kertaa pelikelpoinen.