FC KTP Kotka ry

KSOY -vierasotteluennakko: Odotetussa kärkikamppailussa kohtaavat kauden kovakuntoisimmat joukkueet

Kuluvan Ykkösen kauden toistaiseksi odotetuin ottelu pelataan tulevana maanantaina 4.7., kun KTP matkustaa kärkikamppailuun sarjaa johtavan TPS:n vieraaksi. KTP on sarjataulukossa tällä hetkellä toisena, joten ottelusta voidaan puhua todellisena kärkipelinä. Molemmat joukkueet lähtevät koitokseen voittoputkessa: TPS kolmen, KTP kahden ottelun mittaisessa.

TPS ja KTP ovat molemmat hävinneet kuluvalla kaudella vain yhden ainoan ottelun. TPS:n tappio tuli kotikentällä likimain kaksi kuukautta sitten paikallispelissä Pargas IF:ää vastaan. Selkeästi altavastaajalle kärsityn 0–2-tappion jälkeen turkulaiset ovat pelanneet peräti kahdeksan ottelua peräkkäin ilman tappiota.

Tämän kahdeksan ottelun tappiottoman putken aikana TPS on päästänyt vain kaksi maalia. Maalinteossa joukkue on onnistunut samaan aikaan 14 kertaa. Maaleista reilu kolmannes eli viisi syntyi kesäkuun puolivälissä pelatussa turkulaisseuran 100-vuotisjuhlaottelussa KPV:tä vastaan.

KTP:n kauden ainoa tappio on peräisin toukokuun 20. päivältä, kun kotkalaisjoukkue kaatui vieraissa Järvenpään Palloseuralle maalein 1–2. Tuon jälkeen KTP ei ole hävinnyt seitsemään otteluun. Omiin on mennyt edellisen seitsemän kamppailun aikana kuusi osumaa, kun taas vastustajan päädyssä verkko on soinut peräti 19 kertaa. Varsinkin Arto Tolsa -areenalla vastustajat ovat joutuneet melkoisen tulituksen kohteeksi.

Katsottaessa niin viiden kuin 10 ottelun kuntopuntareita on ottelussa vastakkain sarjan kovakuntoisin TPS ja toiseksi kovakuntoisin KTP.

TPS:n maaliahnein pelaaja kuluvalla kaudella on ollut Simo Roiha seitsemänellä osumallaan. Roiha on osunut kolmesti edelliseen viiteen peliin. Kotkalaisten paras maalintekijä on espanjalaiskärki Mika, jonka toimesta on syntynyt viisi maalia. Kolmen ottelun sairauslomansa jälkeen Mika on tehnyt maalin kolmessa edellisessä ottelussa peräkkäin.

KTP ja TPS ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen. Sangen lumisissa olosuhteissa Myllykoskella pelattu ottelu päättyi maalittomaan tasatulokseen.

Vuodesta 2016 lähtien laskettuna on KTP on ollut hieman niskan päällä Turussa pelatuissa otteluissa. Viimeisin keskinäinen kohtaaminen on marraskuulta 2020, kun liigakarsinnoissa KTP venyi 1–1-tasapeliin seitsemän minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Antti Mäkijärven osumalla KTP varmisti nousunsa Veikkausliigaan.

Kaikkiaan edellisen kuuden vuoden aikana KTP on pelannut TPS:aa vastaan Turussa neljä kilpailullista ottelua, joista kotkalaiset ovat voittaneet kaksi. Vuonna 2016 Paavo Nurmen stadionilla pelatussa mittelössä vihreävalkoiset juhlivat kolmea pistettä maalein 5–2.

KTP:n keskikentällä edukseen esiintynyt Johannes Laaksonen kertoo joukkueensa lähtevän kärkipeliin hyvistä lähtökohdista.

– Meillä on alla hyviä tuloksia ja onnistumisia monella pelaajalla. Voimme lähteä pelaamaan hyvällä itseluottamuksella, Laaksonen sanoo.

Kuluvalla kaudella KTP on jäänyt maaleitta vain kerran ja se oli nimenomaan TPS:aa vastaan. Nyt turkulaisten väkevää puolustusta vastaan on pyritty löytämään lääkkeitä.

– Meidän pitää jatkaa siitä, mihin viimeksi jäimme. Olemme saaneet ideaa hyökkäyspeliimme. Olemme olleet aika kliinisiä maalipaikoissamme ja nyt pitää vain jatkaa samalla tavalla. Siihen ei ole olemassa mitään poppaskonsteja, Laaksonen kertoo.

KTP on tehnyt seitsemään kotiotteluun 17 maalia, mikä antaa ottelukohtaiseksi keskiarvoksi 2,43. Vieraissa samat lukemat ovat seitsemän maalia neljään peliin keskiarvolla 1,75. Kuluvan kauden Ykkösessä kolme maalia viimeistellyt Laaksonen uskoo, että kotiotteluissa löydetyt lääkkeet maalintekoon siirtyvät myös vieraskamppailuihin.

– Tätä kävimme palaverissa läpi, ettei vierasottelut ole olleet niin vahvoja kuin kotipelit. Sama draivi ja fiilis sekä peli-ilme pitää saada päälle vieraissa kuin mitä se on ollut kotona, Laaksonen näkee.

TPS–KTP. Miesten Ykköstä maanantaina 4.7. kello 18.30 Veritas Stadionilla.