FC KTP Kotka ry

Luvassa kiivas kamppailu sarjapisteistä

KTP:n naisjoukkueen vierasotteluiden putki on toistaiseksi takana. Sarjakärki KTP pääsee mittaamaan kiivaan kilpakumppaninsa Helsingin IFK:n päivän kunnon Arto Tolsa areenalla. KTP on pelannut nyt kuusi ottelua sarjassa, joista peräti viisi vieraissa! On mukavaa päästä vaihteeksi kotiareenalle omien kannattajien eteen pelaamaan.

Joukkueet kohtasivat Kotkassa tämän vuoden helmikuussa harjoitusottelussa. Tuolloin HIFK oli maalin verran parempi, voittaen ottelun 1–0. Sitä ennen joukkueet eivät ole kohdanneet toisiaan. HIFK on seurana panostanut naisjoukkueen kehittämiseen. Seuran tavoitteena on tehdä laadukasta työtä ja nostaa myös naiset kohti Suomen kärkeä.
HIFK:lla on hyvä ja asiantunteva valmennus. Harjoitusolosuhteet ovat hyvät ja joukkueeseen, etenkin Kakkoseen nousun jälkeen on ollut pelaajapuolella vetoa, jopa tunkua. Joukkue on KTP:n lailla ennättänyt pelata kuusi ottelua sarjassa. Saldona kolme voittoa, yksi tasapeli ja kaksi tappiota. Maaleja HIFK on tehnyt saman verran kuin päästänyt eli 13. Pisteitä on siis kertynyt tähän mennessä 10, joka oikeuttaa viidenteen sijaan sarjassa. Kolmesta viimeisimmästä ottelusta HIFK on kerännyt kuusi pistettä, maalisuhteen ollessa 6–7.
Pelaajia HIFK:n listoilla on runsaasti. Nostetaan heistä muutama tarkempaan esittelyyn: #22 Tia Laine saapui HIFK:n joukkueeseen Nurmijärveltä (NJS), joka nousi kauden 2021 päätteeksi Kansalliseen Liigaan. #27 Maj Totrolta löytyy historiaa Naisten Ykkösestä TuWe:n joukkueesta. #29 Tytti Kemppainen on joukkueen yksi tärkeimmistä pelaajista. Tytillä on kokemusta Kansallisesta liigasta PK-35:n joukkueesta. Lisäksi hän on pelannut Ykköstä Kouvolan Susissa ja PK-35 Vantaalla. #31 Sanni Solehmainen, joka on pelannut sekä Liigaa että Ykköstä PK-35-Vantaassa.

KTP pelasi ennen juhannusta Joensuussa tuloksellisesti parhaan ottelunsa, kun FC Hertta kaatui selvin 6–0 numeroin. KTP:n kolmen viimeisen ottelun saldona on yhdeksän pistettä. Maalisuhde on 13–1. Pisteitä on tähän mennessä kertynyt 18, joka oikeuttaa sarjan piikkipaikalle tässä vaiheessa.
Joukkue lomaili juhannuksen yli ja harjoituskentille palattiin maanantaina 27.6. Valmistautuminen HIFK otteluun alkoi välittömästi. Terveystilanne on ennallaan, uusia loukkaantumisia ei ole tullut ja sairastupa pitkäaikaisten vaivojen osalta on samassa tilassa kuin aiemmin. Lisäksi ugandalainen maalivahti Ruth Aturo on edustamassa maataan Afrikan mestaruuskisoissa heinäkuun ajan.
Sunnuntain sääennusteet lupailevat erittäin lämmintä keliä, joten ottelusta tullee siinä mielessä raskas. Kotijoukkue lähtee otteluun nöyrällä asenteella, mutta helmikuiset kalavelat on maksettava takaisin. Mieluusti korkojen kera! Toivottavasti Steveco Oy:n isännöimään otteluun saapuu runsaslukuinen yleisö. KTP:n joukkue on tarjonnut mieluisia elämyksiä seuraajilleen, niin on myös oletettavaa jatkossakin.

Stadionin ravintola-alueella yleisöä palvelee kahvila ja anniskeluravintola. Grillistä löytyy makkaroiden lisäksi Kotkan Lihamestareiden KTP:n naisjoukkueelle kehittelemä uusi grilliherkku, nyhtöpossu + salaatti. Sitä on tarjolla rajoitettu määrä, joten ole nopea ja varmista hyvä makuelämys itsellesi!

FC KTP – HIFK naisten Kakkosta 3.7.2022 klo 15.00 Arto Tolsa areenalla. Liput 6 €. Tervetuloa!

Striimi 6 €: InStat TV - The Home of Sports Streaming