KTP sarjakakkosena juhannustauolle

Maalijyvänsä löytänyt KTP löi helsinkiläisen Pallokerho-35:n keskiviikkona Arto Tolsa -areenalla samoin luvuin kuin edellisessäkin kotipelissään Gnistanin.
Edustusjoukkue pääsi juhlimaan 4-0 (1-0) -voittoaan ottelun jälkeen yhdessä seuran juniorien kanssa aurinkokatsomon edessä, sillä Juniorit areenalla -peliä oli saapunut seuraamaan runsaslukuinen määrä vihreävalkoisiin väreihin pukeutuneita tulevaisuuden jalkapalloilijoita.
Se oli hieno näky, joka kuului myös kauas!

KTP pääsee lähtemään ansaitulle juhannustauolle hyvistä asetelmista, sillä se on Ykkösen sarjataulukossa toisena kerättyään 10 ottelusta 19 pistettä.
Jussi Leppälahden luotsaama miehistö on äitynyt viime aikoina kovaan maalintekovireeseen. Kun raitapaidat avasivat kautensa iskemällä seitsemässä pelissä 10 maalia, on joukkue nyt ampunut kolmessa viime ottelussaan yhtä monta.

KTP ei aikaillut aloittaessaan maalinteon. Johannes Laaksonen-Mika-Laaksonen-Mika -kombinaatio toimi nautittavasti ja pallo oli PK-35:n verkossa reilun minuutin jälkeen.
PK ei takaiskun jälkeen masentunut, vaan prässäsi ylhäältä ja sillä oli tämän jälkeen ihan riittävästi paikkoja tasoitukseen, mutta maalinteko tuotti tuskaa.
Kotijoukkueen puolustuslinja Lassi Nurmos-Michael Ogungbaro-Samuel Mahlamäki hoiti hommansa tyylikkäästi ja lopusta huolehti maalivahti Anton Lepola.

Neljännen ottelunsa 12 päivän sisällä pelannut KTP oli pakotettu tekemään vaihdon heti toisen puoliajan alkuhetkillä, kun Matias Lindfors loukkasi jalkansa ja antoi paikkansa Niklas Leinoselle.
KTP tuuletti pelin hienointa maalia 54. minuutilla. Nurmos lähetti oikeasta laidasta omalta puolustusalueelta kierteisen kaaripallon keskikentälle Mikalle, joka jatkoi sen Antti Mäkijärvelle. Mika sai pallon takaisin Mäkijärveltä ja lähetti nerokkaan kierresyötön maalinedustalle rynnänneelle Mäkijärvelle, jonka veto oli torjumaton.

PK hätyytteli KTP:n maalia aina silloin tällöin, mutta joukkueen henkinen selkäranka taisi lopullisesti katketa, kun varttitunti ennen loppuvihellystä Hussein Mohamed tuhri avopaikkansa surkeaan vetoon, jonka Lepola selvitti helposti.

KTP.llä riitti liikettä loppuun asti, sillä se oli tehnyt hieman PK:n huippupaikkaa ennen triplavaihdon (David Ramadingaye, Rico Finnäs ja Anttoni Huttunen kentälle, Laaksonen, Juho Lehtiranta ja Mäkijärvi huilaamaan).

Aivan loppuhetkillä KTP pääsi vielä kaunistelemaan voittolukemiaan, kun Joni Mäkelä osui kahdesti. Ensimmäisen lahjoitti PK:n maalivahti Rafael Zbinden, joka kikkaili turhaan ottaessaan haltuunsa puolustajansa sivurajaheittoa. Jälkimmäinen oli kolmikon Matias Paavola-Thomas Agyiri-Mäkelä yhteispelin taidonnäyte. Varsinkin Mikan tilalle vaihdetun Agyirin vasemman jalan syöttö oli huippuhieno.

Vaikka KTP numeroiden valossa oli selkeästi parempi, eivät loppuluvut kerro koko totuutta. Laukaukset ja pallonhallintalukemat olivat koko lailla tasan, mutta KTP:n tehokkuus maalipaikoissa oli ratkaisu.

- Tässä sarjassa ei yksikään peli ole helppo. Samoja fraaseja aina toistetaan, mutta tämä on tasainen sarja. Siihen olen tyytyväinen, miten tulimme peliin. Emme saaneet aina briljantisti PK:n prässiä auki, mutta vaikka välillä oli vaikeaa, niin aina me vain selvittiin. Joukkue on henkisesti vahva, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti sanoi.

KTP.n yksi vahvuuksista on joukkueen laaja materiaali.
- Pitää antaa kredittiä kaikille pelaajille, sillä niin paljon on avauskokokoonpano elänyt.

Varsinaiseksi maaliruiskuksi äitynyt Joni Mäkelä aloitti kautensa wingbackinä. Nyt kun pelipaikka on kärkikolmikon laidassa, ovat tehot olleet kovaa tasoa.
- Hän pystyy pelaamaan wingbackinä ja yläkolmikossa. Wingbackin paikalla ei ollut maailman helpoin paikka tehdä tehoja.

KTP:llä on nyt edessä reilun viikon mittainen tauko peleistä. TPS johtaa odotetusti sarjaa, mutta KTP on kakkosena viisi pinnaa perässä yhden ottelun vähemmän pelanneena.
- Valmennustiimin kanssa puhuimme, että jos olemme top-nelosessa, kun puolivälin krouvi lähestyy, niin se on hyvä suoritus. Hyvistä asetelmistä lähdemme syksyä kohti, Leppälahti päätti.

KTP matkaa TPS:n vieraaksi reilun viikon kuluttua 4. heinäkuuta. Sitä ennen KTP mittaa Kotkassa MP:n nykykunnon ja TPS Järvenpäässä paikallisen Palloseuran ensi viikon perjantaina 1.7. pelattavissa otteluissa.

TIMO KOPAKKALA