Voittoputki sai jatkoa murskavoitolla

FC KTP:n naisten hyvät otteet saivat jatkoa Joensuussa, kun FC Hertta kaatui kaatui selvin numeroin 6-0 (2–0) Kakkosen ottelussa. Ottelun maalikuningattareksi nousi Henni Hyyrynen kolmella osumallaan. Ottelu oli KTP:n viides vierasottelu kuudesta pelatusta pelistä.

Kakkosen B-lohkon puolenvälin heikommalla puolella majaileva FC Hertta emännöi KTP:tä Joensuun hyväkuntoisella keskusurheilukentän luonnonnurmella. Ottelun alku oli sekavaa pelaamista. Kumpikaan joukkue ei saanut pitkiä syöttöketjuja luotua ja pallo vaihtoi useasti omistajaa. Kotijoukkue aloitti vahvasti ja oli alussa hallitsevampi osapuoli. Kuitenkaan Hertta ei saanut luotua kovinkaan vaarallisia tilanteita Sonja Leinon vartioimalle KTP-maalille.

Pääasiassa peli pyöri keskikentällä, jossa oli aika ajoin kovinkin ahdasta. Tämä ahtaus oli seurausta liian lyhyistä syötöistä pelaajien välillä. Aina kun palloa pelattiin joko selustaan tai maltettiin kierrättää laidalta toiselle, oli tilaa löydettävissä. Ottelun edetessä myös KTP pääsi aina vain paremmin mukaan pelin kulkuun ja pian oltiinkin siinä tilanteessa, että vieraat määräsivät ottelussa tahdin.

Ottelun avausmaali syntyi 19. peliminuutilla. Henni Hyyrynen siirsi KTP:n 1–0-johtoon. Etenkin tämän maalin jälkeen ote siirtyi vahvasti vieraille. Vartti tästä ja pallo oli toistamiseen kotijoukkueen maalissa. Tällä kertaa osumasta vastasi Iida Eriksson. KTP loi useita paikkoja vielä ensimmäisellä puolikkaalla, mutta onni ja taito eivät olleet mukana. Tauolle siirryttiin vieraiden kahden maalin johdossa.

Tauolla KTP teki kolme pelaajavaihtoa. Kentälle tulivat tauolta vaihdossa aloittaneet Selma Harju, Jonna Paajanen ja debyyttiottelunsa KTP:ssä pelannut Nea Riikonen yhteistyöseura FC Peltirummusta. Vaihtojen ansiosta KTP pystyi pitämään hyvää tempoa yllä myös toisella puoliajalla. Ottelun tapahtumat siirtyivät yhä selkeämmin Hertan kenttäpuoliskolle. Kotijoukkue joutui kyttäämään vastaiskujen mahdollisuutta, jotta olisi mahdollista hätyytellä vieraiden maalia.

KTP:n syöttöpeli lähti toimimaan yhä paremmin ja kentällä olevat tilat löydettiin. Tähän auttoi sekä
nopeampi pelaajien tukiliike että syöttötiheyden kasvaminen. Myös syöttöjen pituus kasvoi, mikä pakotti Hertan liikkumaan aiempaa enemmän poikittain, jotta olisi saanut prässiä aikaan. KTP:llä oli hyvä mahdollisuus kasvattaa maalitiliään, kun joukkueelle tuomittiin rangaistuspotku. Riikonen haastoi boxissa röyhkeästi ja puolustajalle jäi ainoaksi vaihtoehdoksi kaataa hänet. Rosa Rantasen rangaistuslaukaus painui kuitenkin harmittavasti yläriman kautta maalin yli.

KTP ratkaisi ottelun lopullisesti ottelun 51. minuutilla, kun Hyyrynen teki illan toisen maalinsa. 61.
minuutilla Iida Eriksson viimeisteli myös illan toisen osumansa, vieden vieraat jo 4–0-johtoon. Samalla KTP suoritti loput vaihtonsa, kun kentälle juoksivat sekä Heta Anttila että Essi Tuomainen. KTP jatkoi hyvää pallollista tekemistään edelleen. Maalintekopaikkoja rakennettiin sekä keskeltä että laidoilta vaihtelevasti, mutta runsaasti.

Seuraavat tilastomerkinnät maalien muodossa tulivat ottelun 71. ja 77. minuutilla. Hyyrynen varmisti hattutemppunsa komealla vedolla, joka yllätti maalilla pelanneen Iida Toivasen. Ottelun viimeisen maalin teki Selma Harju. Laukaus lähti boxin ulkopuolelta ja painui Toivasen ulottumattomiin sinetöiden pelin lopputuloksen.

Ottelun voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. KTP oli jokaisella osa-alueella vahvempi. Tästä on hyvä jatkaa kohti juhannusviikkoa. Alkuviikosta harjoitellaan ja sitten on edessä normaalia viikonloppua hiukan pidempi vapaa (to-su). Seuraavaksi KTP kohtaa HIFK:n kotona. Siitä sitten alkaakin viiden kotiottelun putki.

FC KTP-HIFK 3.7.2022 klo 15.00 Arto Tolsa -areenalla. Tervetuloa!