KSOY -vierasotteluennakko: Jatkuuko KTP:n putki vaiko onko Hertta valttia?

Matkalle Pohjois-Karjalaan verkkareissa, vaan ei farkuissa, lähtee bussilastillinen KTP:n naisjoukkueen pelaajia. Vastaan asettuu joensuulainen FC Hertta. Se on vuonna 2008 perustettu nais- ja tyttöjalkapalloon keskittyvä seura, jonka edustusjoukkue pelasi pari vuotta sitten vielä naisten Ykkösessä. Tiettävästi Hertta ja KTP eivät ole aiemmin toisiaan edustustasolla kohdanneet.

Hertalla oli talven ja kevään aikana suuria vaikeuksia saada riittävästi pelaajistoa kasaan muodostaakseen joukkueen. Aivan sarjan kynnyksellä pelaajia kuitenkin löytyi sen verran, että sarjaan päätettiin lähteä. Joukkueen taival on ollut kivikkoinen, sillä neljästä ensimmäisestä ottelusta on saaliina vain yksi voitto. Se tuli ”paikallisottelussa” Toivalan Urheilijoita (ToU) vastaan. Hertta oli parempi numeroin 1-2.

Hertan valmentaja Maru Grönroos on tuttu nykyiselle KTP:n pelaajalle Hanna Keinäselle, sillä hän on valmentanut Hannaa Siilinjärvellä lukion urheiluakatemiassa.
– Maru on oikea tyyppi saamaan Hertan lentoon, jos kuka, toteaa Hanna välittömästi, kysyttäessä arviota Hertan tulevaisuudesta.
Käännöstä parempaan Hertta toki tarvitseekin, jotta syksyllä ei olisi edessä sarjatason vaihto pykälää alemmas. Joensuussa käännetään varmasti kaikki kivet, jotta menestys olisi parempi kuluvalla kaudella.

KTP lähtee sarjan kuudenteen otteluunsa voittoputkessa. Puolustus on ollut pitävä ja hyökkäyspäässäkin on onnistumisia tullut. Edelleen joukkueen on keskityttävä tiukasti aina seuraavaan koitokseen ja sen mukanaan tuomiin haasteisiin. Joukkue on tähän asti operoinut aika pienellä ringillä. Nyt on kuitenkin odotettavissa, jos ei täysi, niin lähes täysi kokoonpanollinen pelaajia mukaan matkaan. Varmoja poissaolijoita on tämän hetken tiedon mukaan Anna Karvonen, Ida Pynnönen, Sara Korpela ja Minni Laukka.

Hertta on KTP:lle siis uusi ja vieras vastus. Joukkue on kuitenkin saanut rauhassa valmistautua otteluun, sillä edellisestä ottelusta on kulunut jo puolitoista viikkoa. Luonnonnurmi on edelleen joukkueelle vieras alusta pelata, mutta eiköhän siitäkin selvitä. Ennakkotiedon mukaan kentän pinta on erinomaisessa kunnossa, joten ei ole syytä huoleen sen suhteen. KTP:n itseluottamus on korkealla hyvin sujuneen alkukauden jäljiltä. Se ei kuitenkaan ole näkynyt ylimielisyytenä. Harjoituksissa on kova kilpailu pelipaikoista ja se taas nostaa tekemisen tasoa jatkuvasti ylöspäin! Vaihdoilla joukkue saa pidettyä temmon kovana ja pystyy myös tekemään tarvittaessa muutoksia taktiseen tapaansa pelata. KTP lähtee Joensuuhun mielessään vain yksi tavoite – 3 pistettä!

FC Hertta – FC KTP. Naisten Kakkosta Joensuun keskuskentällä 18.6.2022 klo 16.00.