FC KTP Kotka ry

KTP sammutti Kipinän

KTP esitti kauden parasta peliään kukistaessaan IF Gnistanin (Kipinä) maalein 4-0 (2-0) jalkapallon Ykkösen ottelussa Arto Tolsa -areenalla keskiviikkona. Monipuolinen hyökkäyspeli ja tiivis puolustus olivat vihreävalkoisten voitonavaimet.

David Ramadingaye oli saanut varoitustilinsä täyteen lauantaina Seinäjoella, joten Lassi Nurmos tuurasi häntä KTP-kapteenin roolissa.

Haukiputaalla jalkapallouransa aloittanut pelaaja on hyvä puolustussuuntaan ja pystyy avaamaan peliä kelvollisesti. Nurmos oli alustamassa Santeri Steniuksen viimeistelemää 1-0-maaliakin.

AC Oulusta Kotkaan viime kauden jälkeen saapuneen topparin pystysyöttö tavoitti taitavasti linjojen välissä liikkuneen Anttoni Huttusen, jonka terävän syötön Gnistanin maalivahti Jiri Koski epäonnekseen torjui suoraan päin Steniusta. Pallo kimmahti Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kasvatista tolppien väliin ja 22-vuotias hyökkääjä sai aloittaa KTP:n maalijuhlat juuri sopivasti ikänsä mukaisesti 22. minuutilla.

Seuraavan kerran peliväline oli KTP:ssäkin vuosina 2017-2019 pelanneen Kosken takana 10 minuuttia ennen taukovihellystä.

Wingbackinä aiemmin pelannut Joni Mäkelä oli nostettu nyt ylemmäksi vasemmalle laitakaistalle ja hän toi nopeudellaan uuden elementin kotkalaisten hyökkäyspeliin.

Mäkelä rynnisti vastahyökkäykseen ja antoi pallon sähäkän ylösnousunsa jälkeen vasempaan laitaan Steniukselle, joka leikkasi keskelle ja laukoi rangaistusalueen rajalta tarkasti takakulmaan.

Näin KTP pääsi tauolle kahden maalin johdossa, vaikka helsinkiläisjoukkueen "pukukoppimaali" olikin lähellä aivan avauspuoliajan loppuhetkillä.

Ensimmäisellä puoliajalla ottelussa mukana ihan kelvollisesti olleen vierasjoukkueen pelissä oli hyvä rakenne ja se pyrki taatusti iskemään kavennuksen heti puoltenvaihtojen jälkeen, mutta toisin kävi.

KTP jatkoi hyökkäyspelaamistaan aiempaa suoraviivaisemmin ja tulosta syntyi. Peli oli käytännössä ohi lähes heti, kun kenttäpäädyt oli vaihdettu.

Parhaan pelinsä KTP-paidassa pelannut Huttunen toi pallon ylös, siirsi sen vasemmalle Mäkelälle ja nahkakuula oli hetken kuluttua maalissa, kun Johannes Laaksonen hyödynsi tilanteen saatuaan sitä ennen syötön Mäkelältä.

Lopullinen niitti nähtiin, kun Juho Lehtiranta ja Mäkelä tekivät esityön Niklas Leinosen maaliin, johon Stenius ehti vielä tehdä tyylikkään blokinkin.

4-0-osuma sammutti lopullisesti Gnistanin.

Loppuhetkillä KTP:n lisämaalit olivat lähempänä kuin oulunkyläläisseuran avausosuma. Lähimpänä oli Aapo Hyppönen, joka sai peliaikaa puoli tuntia kuten Antti Mäkijärvi ja alaraajavammastaan toipunut Matias Lindforskin. Triplavaihdossa penkille marssivat Stenius, Laaksonen ja Mäkelä.

Varttitunti ennen linjattomasti viheltäneen päätuomari Mikko Leinon päätöspuhallusta tuli Thomas Agyiri Leinosen tilalle.

KTP:ssä oli monta onnistujaa, mutta tyytyväisin taisi olla ensimmäistä kertaa avauskokoonpanoon Ykkösessä päässyt Santeri Stenius.

- Totta kai tuntuu hyvältä. Jos saisin valita itselleni pelipaikan, niin se on juuri tämä; keskellä ysipaikalla, viime kaudella HJS:lle Kakkosessa 22 pelissä 16 maalia tehnyt Stenius myhäili.

Kakkosen viime kauden maalikuningas tykkää olla uudessa kotikaupungissa.

- Hämeenlinna ja Kotka ovat aika samanlaisia kaupunkeja. Hyvin olen viihtynyt. Jätkät ovat mukavia ja saan tehdä nyt unelmatyötäni, KTP:lle jo kolme maalia viimeistellyt Stenius sanoi.

Tyytyväinen suojattinsa otteisiin oli myös KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti.

- Pukukopissa pojat lauloivat jo Stenkalle yhden biisinkin. Hän pelasi talvella paljon ja on kovan työn kautta tullut kokoonpanoon ja sai nyt ansaitut maalit. On erittäin fiksu kundi ja omaksunut asiat hyvin, Leppälahti kehui.

Mielissään KTP-käskijä oli myös koko joukkueen esityksestä.

- Kauden paras peli. Voitto ei tullut helpolla, mutta oli kiva saada tällainen tapahtuma, kun voitto oli varma jo jonkin aikaa.

Valmentajan erityiskehut saivat kolme KTP-osumaa syöttänyt Mäkelä ja vapauttavan 3-0-maalin ampunut Laaksonen.

- Joni Mäkelä pelasi aivan loistavan pelin. Johannes Laaksonen on luksuspelaaja tässä sarjassa, kun hän pystyy pelaamaan ysiroolin lisäksi kutos- ja kasipaikallakin.

KTP:llä on nyt kasassa kahdeksasta pelistä 15 sarjapistettä. Seuraavan ottelunsa kotkalaiset pelaavat tulevana lauantaina Pietarsaaressa FF Jaron vieraana.

Kun KTP ja Gnistan edellisen kerran kohtasivat toisensa kaksi vuotta aiemmin, peli päättyi Kotkassa niin ikään 4-0. Tuolloin KTP:n sankarina hääri hattutempun jo avauspuoliajalla tehnyt Mika, joka on kärsinyt viime aikoina lihasvammasta.