Oikeudenmukainen tasatulos Seinäjoella

-Pieni pettymys, mutta pelin kokonaiskuvaan nähden oikeudenmukainen tulos, tiivisti tuntemuksensa Ruudun tv-haastattelussa KTP:n parhaimmistoon jälleen kerran kuulunut Johannes Laaksonen, kun SJK Akatemian ja KTP:n välinen Ykkösen ottelu oli päättynyt lukemiin 1-1 (1-0) Seinäjoella lauantaina.

KTP aloitti vahvasti halliten peliä maltilla rakennetuilla hyökkäyksillä. Jo neljännellä minuutilla hätyytteli puolustuslinjasta hyökkäyksen tueksi noussut Lassi Nurmos Akatemian maalia, mutta hänen puskunsa suuntautui hieman yli.

10 minuuttia myöhemmin liippasi KTP:n johtomaali läheltä kahdesti.

Ensin Thomas Agyiri lähetti komean syötön keskikentältä maalin sivustalle rynnistäneelle Joni Mäkelälle. Mäkelä tarjosi päällään namupaikan Anttoni Huttuselle, jonka sijoituksen kotijoukkueen maalivahti Tuomas Pöyhönen kuitenkin torjui.

Hetkeä myöhemmin David Ramadingaye tarjosi pallon oikeaan laitaan Laaksoselle, jonka erinomaisesti ajoitettu syöttö osui oikeaoppisesti maalinedustalle syöksyneen KTP-kipparin juoksulinjalle, mutta hän ei aivan ehtinyt kurottamaan kunnolla pelivälineeseen ja pallo lipui Ramadingayen jalasta niukasti tolpan ohi.

Vähitellen SJK Akatemia sai paremmin pelijuonesta kiinni, kun se pystyi sulkemaan KTP:ltä enemmän tilaa pois, eikä kotkalaisprässikään ollut enää yhtä tiivistä.

Oliver Gunes ampui ensin hieman ohi ja Valentin Gascilla oli pariinkin otteeseen hyvä paikka johtomaaliin. Ensimmäisen Gascin vedon pelasti Nurmos venytyksellään virheensä jälkeen ja siitä seuranneen kulmapotkun jälkeisen laukauksen torjui maalivahti Anton Lepola.

Termeillä "nuori ja nälkäinen" kuvailtu Akatemia iski kuitenkin lopulta väkisin johtomaalin. 19-vuotias Gunes vapautti kuin varkain nopealla läpisyötöllä 21-vuotiaan Oskar Pihlajan karkumatkalle, eikä hän erehtynyt.

- Tiedettiin, että Akatemia on tosi vahva ja vaarallinen vastahyökkäyksissä ja pyrimme pitämään ne kontrollissa. Pyrimme jatkamaan samaan malliin ja jauhetaan, ei sen kummempaa, keskikentällä raatanut Laaksonen paljasti, mitä pukukopissa tauolla puhuttiin.

KTP teki tauolla vaihdon (Santeri Stenius Huttusen tilalle) ja tuplavaihdon puoli tuntia ennen päätösvihellystä, kun Agyiri ja Antti Mäkijärvi saivat antaa pelipaikkansa Nathael Ishiille ja Aapo Hyppöselle.

Vaihtopelaajat olivatkin ratkaisevassa roolissa, kun KTP tasoitti nätillä kuviolla 68.peliminuutilla. Stenius syötti ja Hyppönen teki.

Koko komeudessaan maali tuli näin; Matias Paavola sai pelivälineen Steniukselta oikeaan laitaan ja syötti välittömästi rankkarialueen rajan tuntumaan Ramadingayelle, joka puolestaan jatkoi boxiin Steniukselle. jonka kova maalinedustasyöttö tavoitti oikeaan aikaan oikeassa paikassa olleen Hyppösen. 17-vuotias nuorukainen viimeisteli tyylikkäästi uransa ensimmäisen Ykkösen maalinsa vasempaan alanurkkaan.

KTP.llä oli vielä pari hyvää paikkaa voittomaaliinkin, mutta Pöyhönen venytti upeasti Joni Mäkelän vapaapotkuun ja Michael Ogungbaron suuntaa muuttaneeseen vetoonkin.

Aivan loppuhetkillä KTP:n ilmeet olivat synketä. Akatemia haki kuumeisesti täyttä pistepottia, eikä se kaukana ollutkaan.

Maalintekijä Pihlaja ampui tulisesti, mutta Lepola torjui. Pallo kimposi uudesta seinäjokelaislaukauksesta Paavolan jalasta roikkuna yläputkeen, minkä jälkeen Gasc veti, mutta Ogungbaron jalka oli tiellä, eikä seuranneesta kulmapotkustakaan enää osumaa tullut.

KTP.n ehdottoman "ykköskategoriaparivaljakon" yhdessä maalivahti Lepolan kanssa muodostaneelle Laaksoselle Seinäjoki on tuttu paikka. "Johnny" pelasi SJK:ssa kuusi kautta (2013-2019) ja kaikkiaan 199 ottelua.

- Molemmat joukkueet loivat paljon paikkoja. Ekalla puoliajalla meillä oli kuitenkin niitä enemmän. Meillä oli siinä tokalla puoliajalla hyvä pallonhallintajakso, saatiin tasoitus, ja olisimme ehkä voineet tehdä toisenkin, mutta lopussa Akatemia sai aika hyvän paineen. Voittoa lähdettiin hakemaan, mutta tärkeintä on, että ei hävitä pelejä. Nyt on peliruuhka tulossa ja jatkossa yritetään taas voittaa, 31-vuotias KTP-kasvatti sanoi.

KTP:llä on nyt koossa seitsemästä (3-3-1) pelistä 12 sarjapistettä ja maaliero 10-6. Seuraavan ottelunsa KTP pelaa kotikentällään Gnistanin isäntänä ensi keskiviikkona.