KTP:n naiset vaikeuksien kautta voittoon

KTP:n naisjoukkue oli PEPO:a parempi keskiviikon kamppailussa Kimpisen nurmella. Ottelu päättyi kotkalaisille 3-0.

Ottelun alku meni KTP:n pelaajilta luonnonnurmeen totutellessa. Alusta oli hiukan nihkeä ja kuoppainen, tekonurmeen tottuneille pelaajille. KTP hallitsi ottelutapahtumia vahvasti ja PEPO panosti sekä puolustamiseen että vastahyökkäyksiin. Aivan huippupaikat puuttuivat KTP:ltä. Useasti se kuuluisa viimeinen syöttö jäi joiltakin osin vajaaksi. Myöskään erikoistilanteita ei pystytty hyödyntämään totutun tehokkaasti. PEPO puolusti järkevästi ja suurella sydämellä. PEPO:n paras maalintekotilanne tuli aivan ottelun alkupuolella, kun maalivahti Ruth Aturolle tuomittiin käsivirhe rangaistusalueen ulkopuolella. Sitä seurannut vapaapotku suuntautui kuitenkin suoraan Aturon syliin. Näytti jo siltä, että tauolle mentäisiin maalittomassa tasatilanteessa, kunnes KTP:n Heta Anttila päätti viedä vierailijat johtoon. Komea laukaus vajaasta 20 metristä painui maalin takakulmaan ohi PEPO-vahti Minna Paasun. Tämä oli Anttilan 1. maali naisten Kakkosessa ja samalla se oli myös ottelun voittomaali.

Ottelun toinen puolikas oli sitten vieläkin selvempää vierasjoukkueen hallintaa. KTP teki tauolla 4 pelaajavaihtoa. Peli pyöri lähes koko ajan PEPO:n kenttäpuoliskolla. Edelleen syötöt karkailivat ohi kohteen, eikä KTP saanut luotua murtosyöttöjä huippupaikoille. Toisaalta PEPO onnistuttiin pitämää poissa pallosta ja näin pystyttiin kontrolloimaan ottelun kulkua. Kamppailun lopullinen ratkaisu nähtiin vasta pelin viimeisellä neljänneksellä. Ajassa 76' Selma Harju laukoi pallon maalin pitkähkön syöttöketjun päätteeksi. Ennen maalia vastustajaa pystyttiin liikuttamaan kentän poikittaissuunnassa ja siten luoda tilaa keskelle laukaukselle. Seuraavaa maalia ei tarvinnut kauaa odotella. Ottelun 78.' minuutilla Iida Eriksson syötettiin läpiajoon. Paasu tuli maaliltaan vastaan, mutta Eriksson piti päänsä kylmänä ja sijoitti pallon ohi maalivahdin vasempaan alakulmaan ja tilanteeksi 0-3.

Ottelu oli juuri niin vaikea kuin oli odotettavissa. PEPO ei antanut mitään ilmaiseksi ja oli paikallisderbyn luonteeseen kuuluen valmis taistelemaan viimeiseen vihellykseen asti. KTP ei saanut itsestään parasta irti. Oli kuitenkin hienoa, että vähän heikommallakin esityksellä pisteet saatiin ryöstettyä Kotkaan. Myös vahva vaihtopelaajien panos oli yksi tae hyvään lopputulokseen. Joukkueessa on tällä hetkellä hyvä ja terve kilpailu pelipaikoista sekä -ajasta. Tämä asetelma nostaa joukkueen tekemisen tasoa koko ajan.

Seuraavaksi KTP kohtaa joensuulaisen FC Hertan vieraspelissä Joensuun keskuskentän stadionilla. Ottelu pelataan 18.6.2022 klo 16.00.