KTP palasi taas voittajaksi

KTP palasi voittajaksi ja Anton Lepola maalivahdiksi Arto Tolsa -areenalla perjantaina, kun vihreävalkoiset löivät Ykkösen ottelussa Pargas IF:n maalein 3-1 (1-1). 1248 katsojaa virittäytyivät juhlatunnelmaan jo ennen pelin alkua, sillä KTP:n puheenjohtaja Jukka Mustonen ja toimitusjohtaja Tomi Tolsa muistivat ruusuilla joukkueensa tuoreita ylioppilaita Niklas Leinosta ja Juho Lehtirantaa.

KTP aloitti juhlimisen kentällä 23. minuutilla. Lassi Nurmos pelasi hienon seinäsyöttökuvion Johannes Laaksosen kanssa ennen kuin siirsi pallon laitaan Matias Paavolalle, jonka millintarkka keskitys oikealta kenttäpuoliskolta löysi Antti Mäkijärven pään. Mäkijärvi puski pallon vastustamattomasti ohi PIF-vahti Olli Hakanpään.
Piffen tasoitti kuin varkain viisi minuuttia ennen taukovihellystä. Joukkue rynnisti vastaiskuun KTP:n kulmapotkun jälkeen ja kapteeni Gezim Voca vapautti syötöllään vahvasti paitsiolta haiskahtaneessa tilanteessa Benjamin Heikkisen läpiajoon. Päätuomari Antti Munukka näki KTP:n maalivahdiksi Kokkolassa otetun 3-1-voiton jälkeen palanneen Anton Lepolan rikkoneen Heikkistä ja antoi vieraille rangaistuspotkun sekä Lepolalle varoituksen. Viisi minuuttia aiemmin komeasti Viktor Johanssonin laukauksen torjunut Lepola oli hyvin mukana Vocan ampumassa rankkarissa, mutta maaliinhan se meni.

- Ensimmäisellä jaksolla vastustaja prässäsi ja horjutti peliämme. Se yllätti 4-3-3-muodolla, emmekä löytäneet ratkaisukoodia. Harmittaa, että taas meidän kulmastamme tuli maaliin johtanut vastaisku, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti kertasi pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa avauspuoliajan tapahtumia.

Toisella puoliajalla KTP:n paremmuus tuli paremmin esille.
2-1-johtomaali oli komea, kuten muutkin KTP:n maalit. Reilu varttitunti oli toinen puoliaika ehtinyt vanhentua, kun Nurmos pysäytti oikealla laidalla Piffenin hyökkäyksen ja antoi pelivälineen Leinoselle, jonka nopea syöttö tavoitti Anttoni Huttusen. Huttunen jatkoi välittömästi vasurillaan nätisti Mäkijärvelle, eikä kauden kolmannen maalinsa Ykkösessä ampunut Mäkijärvi erehtynyt laukauksessaan vasempaan alanurkkaan.

- Hetken ehdin miettiä ennen vetoa pienestä kulmasta, mitä teen, mutta aika lailla selkärangastahan se ajatus sitten tulee, KTP:n tehomies jutteli Ruudun haastattelussa.

Huttusen tilalle toisen puoliajan puolessa välissä vaihdettu Santeri Stenius iski lopullisen niitin 87. minuutilla komealla "korkealle ja kovaa"-vedollaan. Hämeenlinnasta Kotkaan tullut Stenius meinasi tehdä uransa ensimmäisen Ykkösen maalinsa jo aiemminkin, mutta Piffenin veskari Hakanpää torjui tulisen vedon maalinsa yli.

Kakkosen Peli-Karhuissa hienoja otteita esittänyt ja maalihanansa jo avannut Aapo Hyppönen pääsi kentälle lopussa Mäkijärven paikalle. 17-vuotias lahjakkuus oli lähellä Ykkösen debyytissään maalintekoakin, kun hän sai kapteeni David Ramadingayelta maukkaan syötön, mutta senkin vedon tielle Hakanpää ehti.

- Aapo on absurdi tapaus. Hän tuli talvella juniorina harjoituksiin ja on ollut työmoraaliltaan aivan käsittämätön sytyttäen kanssapelaajansa ja fanit. Hänelle olisi suonut maalin, toivottavasti sitten ensi kerralla, KTP-luotsi Leppälahti kehui.

KTP:lle tuli nyt kolmella maalilla yhtä monta pistettä. Kolmessa aiemmassa ottelussa johtoasemat eivät riittäneet voittoon.

- Olen tyytyväinen tulokseen. Nyt pelattiin parempi toinen jakso. Nousujohteinen kausihan tämä on ollut. Pelaamme koko ajan paremmin ja paremmin, Leppälahti myhäili.

KTP pelaa seuraavan pelinsä sarjataulukon kärjessä olevaa SJK:n akatemiaa vastaan Seinäjoella 11. kesäkuuta.
Kahden maalin mies Mäkijärvi myönsi, että pikku huili tekee terää.

- Ei tullut voitto helpolla ja täysi iltapuhde saatiin painaa. Neljä peliä on ollut aika tiheään tahtiin. Kahdeksan päivää on aikaa seuraavaan matsiin. Nyt pitää palautua ja olla sitten taas valmiina.

Taatusti kotkalaiseen palloiluhistoriaan pysyvästi jäävä tapaus koettiin samana päivänä, kun Pargas IF edellisen kerran vieraili Kotkassa jalkapallon Ykkösen ottelussa 24.4.1994.
KTP:n jalkapallomiehistö taipui tuolloin PIF:lle maalein 1-2 muuan Jonatan Johanssonin loistaessa joukkueensa tähtenä, kun nykyisin TPS:ää valmentava "Tintti" ampui molemmat Piffenin maalit.
KTP:n edustusmiehistön koripalloilijat nimittäin pääsivät juhlimaan juuri tuona samaisena päivänä viimeisintä Suomen-mestaruuttansa, kun KTP löi ToPon viidennessä ja ratkaisevassa loppuottelussa Karhuvuoren urheilutalossa 28 vuotta sitten.