KTP:n naisten voittoputki jatkuu!

Putki jatkuu. KTP:n naisjoukkue venytti voittoputkensa jo 4 ottelun mittaiseksi kukistamalla Kakkosen kärkikamppailussa Puotinkylän Valtin 4–1 (0–0) Arto Tolsa areenalla. Kymenlaakson Sähkön isännöimässä ottelussa nähtiin taidokkaita suorituksia ja kovia taklauksia molemmilta joukkueilta. Paikalle saapuneet 110 katsojaa poistuivat stadionilta tyytyväisinä, kotijoukkueen tarjoiltua viihdettä neljän maalin verran.

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta hermostunutta. Pitkiä syöttöketjuja eivät joukkueet saaneet muodostettua ja pallo vaihtoi useasti omistajaa. Valtti pyrki rakentamaan alhaalta lyhyillä syötöillä, KTP:n prässi kuitenkin vaikeutti tätä huomattavasti. Muutaman kerran Valtti lähes tyrkytti maalia KTP:lle, pelaamalla todella rohkeasti ja hiukan epävarmasti palloa oman maalin edustalla. Valtin maalilla pelannut Veera Tammi venyi kuitenkin parhaimpaansa, pitäen maalinsa puhtaana.

Kotijoukkueen paras tilanne ensimmäisellä puoliajalla tuli Selma Harjulle, jonka laukaus painui vain hiukan ohi taka-alakulman. Lisäksi Anni Eriksson ja Ida Pynnönen pääsivät testaamaan Tammen reaktioita Valtti-maalilla. Kotijoukkueen maalivahti Sonja Leino selvisi virkasiskoaan helpommalla. Valtti piti palloa enemmän hallussaan, mutta KTP:n puolustus ei päästänyt vastustajaa hätyyttelemään maaliaan. Tauolle mentiin tasalukemissa 0–0.

Tauolta toiselle jaksolle tuli päättäväinen kotijoukkue. KTP otti ottelun kulun selkeästi haltuunsa. Toiselle jaksolle sisään vaihdettu Janette Hanski tuli vahvasti sisään. Hän pohjusti kotijoukkueen ensimmäisen maalin kuljettamalla boksiin ja tarjoilemalla Henni Hyyryselle namupaikan tehdä ottelun avausosuman ajassa 50 min.

Ottelun toinen maali tarjoiltiin yleisölle vain 2 minuuttia ensimmäisen jälkeen. Komean syöttokombinaation päätteeksi Iida Erikssonin vasuri puhui ja pallo löysi tiensä maalin vasempaan yläkulmaan. Hyyrysen illan toinen osuma syntyi ottelun 63. minuutilla. 1v1 haasto boksin ulkopuolella, ohi puolustajasta ja pallo varmasti pussiin. Tässä kohtaa alkoi jo Valtin joukkueen usko loppua ottelun voitosta. Viimeinen niitti tuli 68. minuutilla. Hanski teki lähes identtisen suorituksen toisella laidalla kuin Hyyrynen ja viimeisteli läpiajonsa päätteeksi pallon ohi Tammen ottelussa neljännen kerran. Valtin maali syntyi erotuomarin antamalla lisäajalla kulmasta. KTP:n maalivahti Leino vangitsi pallon käsiinsä. Alas tullessaan Leinoa tönäistiin selästä sillä seurauksella, että hän menetti otteen pallosta. Tämän seurauksena pallo tippui omaan maaliin.

Kotijoukkueen vahvuus ottelussa oli yhtenäinen joukkuepeli. Roolit ovat selkeät ja ajatus siitä mitä halutaan tehdä, on yhtenäinen. Lisäksi penkiltä löytyi uutta virtaa. Kotijoukkue sai vaihdoillaan ylläpidettyä vauhtia ja tempoa läpi ottelun. Valtin joukkue haastoi KTP:n hyvin. Valtti on täynnä taitavia ja vikkeliä nuoria pelaajia. Heille uskaltaa povata hyvää tulevaisuutta tässä sarjassa.

Seuraavaksi KTP kohtaa vierasotteluissa PEPO:n keskiviikkona 8.6. klo 19.00 Lappeenrannassa ja FC Hertan lauantaina 18.6. klo 16.00 Joensuussa. Seuraava kotiottelu on vasta heinäkuun 3. päivä, jolloin HIFK saapuu vierailulle Arto Tolsa areenalle.