FC KTP Kotka ry

Otteluennakko: KTP:n naiset kohtaavat Puotinkylän Valtin kärkikamppailussa

Lauantaina pelataan Tolsalla! Kolmen kovan vierasottelun jälkeen KTP:n naisjoukkue pääsee korkkaamaan uuden kotikentän sarjaottelussa yleisön edessä. Edellisestä kotiottelusta on kulunut jo reipas 9 kuukautta!! Naisten kausi on alkanut onnellisten tähtien alla. Kolme ottelua ja yhtä monta voittoa. Nyt vastaan asettuu Kymenlaakson Sähkön isännöimässä ottelussa Puotinkylän Valtti Helsingistä.

Valtti on aloittanut sarjan erittäin vahvasti. Se ei ole vielä hävinnyt kertaakaan ja on sarjassa tällä hetkellä toisena. Joukkue on voittanut kahdesti ja pelannut kerran tasan. Maalisuhde on vakuuttavasti 10–3. Aino Korpisaari on tykittänyt 3 ja Rosetilda Väisänen 2 maalia. Nämä molemmat pelaajat, kuten myös useat muut joukkueen pelaajat, pelaavat tänä vuonna myös B-tyttöjen SM-sarjaa. Myös siellä Valtti on aloittanut vahvasti, ollen tällä hetkellä kolmannella sijalla.

Viime kaudella Valtti pelasi naisten Kolmosta. Sijoitus oli neljäs ja nousu tapahtui täydennysmenettelyn kautta. Tämän vuoden otteet kuitenkin osoittavat, että Valtti kuuluu Kakkoseen ja on haastamassa lohkon muita joukkueita tosissaan lohkon voitosta. Aiemmissa otteluissaan Valtti on voittanut HJK/2:n ja PEPO:n sekä pelannut tasan HIFK:n kanssa. Päävalmentaja Peetu Lepistö on tehnyt joukkoineen hyvää työtä Valtissa. He ovat saaneet joukkueen kovaan iskuun heti kauden alussa.

KTP on ollut erittäin tehokas vieraskiertueellaan. Tappiosarakkeessa komeilee vielä nolla, eikä omasta maalista ole tarvinnut kaivaa palloa kuin yhden kerran. Valtti on joukkueelle uusi tuttavuus. Lähihistoriassa joukkueet eivät ole toisiaan kohdanneet. Kotijoukkueen terveystilanne on edelleen tukala. Varmasti poissa kokoonpanosta ovat Ruth Aturo (pelikielto), Heta Anttila (flunssa) ja Minni Laukka sekä Anna Karvonen (loukkaantuminen). Sairastuvalta kokoonpanoon odotetaan kapteenistoon kuuluvaa Hanna Keinästä ja Oona Kelkkaa.

KTP on tehnyt kolmessa ottelussa 11 maalia. Niistä Rosa Rantanen on tehnyt peräti 6. Joukkueessa on hyvä vire päällä. Nyt lauantaina se kuitenkin joutuu tämän kauden kovimpaan testiin, kun nuori ja nälkäinen Valtti juoksee Arto Tolsa areenalle. Toivottavasti pelaajisto ei enää harvene, sillä kuormat ovat kasvaneet aika lailla viime viikkoina. KTP on joutunut operoimaan erittäin tiiviillä joukkueella, johtuen usean pelaajan poissaoloista eri syistä.

On vaikea sanoa, kumpi on ennakolta suosikki voittajaksi tulevassa ottelussa. Sen kotijoukkue kuitenkin lupaa, ettei pisteitä helpolla Kotkasta Helsinkiin lähetetä! KTP on valmis taistelemaan niin kauan, kuin on tarpeen, jotta 3 pinnaa jäävät kaikki Tolsalle. Henki on joukkueessa sellainen, että näytetään yleisölle mitä talvella on harjoiteltu. Mikäli et pääse paikanpäälle katsomaan ottelua, on sinulla mahdollisuus seurata sitä striimattuna netin välityksellä suorana lähetyksenä.

Linkki ottelun striimiin

FC KTP – Valtti naisten Kakkosta 28.5.2022 klo 15.00 Arto Tolsa areenalla. Liput 6 €. Tervetuloa!