KTP piinasi Hakaa Suomen Cupissa

– Pelas HJK ja Haka, multa katkes kraka, riimitteli ja lauloi Juha "Junnu" Vainio aikoinaan.
Kun KTP ja Valkeakosken Haka kohtasivat uusitulla Arto Tolsa -areenan tekonurmella keskiviikkona, ei keneltäkään 550 katsojalta tiettävästi katkennut kraka, mutta kotkalaisjoukkueen Suomen Cup-taival sen sijaan katkesi lukemin 2-4 (2-1). Täsmälleen samat lukemat olivat tulostaululla myös edellisen kauden viimeisen KTP-Haka-ottelun jälkeen, kun pelattiin vielä Veikkausliigaa.

Ennen ottelun alkua vietettiin hiljainen hetki sekä KTP:ssä (1967–1969) että Hakassa (1973–1984) pelanneen, hiljattain ajasta iäisyyteen 75 vuoden iässä siirtyneen, Pekka Heikkilän muistoksi. Molemmat joukkueet pelasivat mustat surunauhat hihoissaan kunnioittaen 24 A-maaottelua pelannutta keskikenttämiestä, joka voitti heti ensimmäisellä kaudellaan (-67) KTP:ssä Suomen Cupin. Hakassa hän saavutti yhden SM-kullan (-77) ja kaksi Cup-mestaruutta (-77 ja -82).

Erinomaisesti avauspuolituntisella upouudella pinnoitteella esiintynyt KTP oli kuin uusi joukkue verrattuna siihen ryhmään, joka edellisessä pelissään taipui karmeakuntoisella Järvenpään keskuskentällä.

KTP lähti peliin 3-4-3-muodostelmalla. Puolustuslinja oli koostumuksessa Rico Finnäs- Michael Ogungbaro- Matias Paavola. Keskikentällä raatoivat Joni Mäkelä, David Ramadingaye, Niklas Leinonen ja Juho Lehtiranta. Hyökkäyskolmikon muodostivat Mika, Antti Mäkijärvi ja Santeri Stenius.

Edellisellä Cupin kierroksella PeKaa vastaan KTP:n maalilla pelannut 17-vuotias Kristian Varis oli myös nyt tositoimissa, sillä ykkösmaalivahti Anton Lepola on henkilökohtaisen syyn takia sivussa, eikä PeKan maalia Arto Tolsa -areenalla pelatussa Cupin pelissä PeKa–Kajaanin Haka varjellut Aleksi Partanen saanut nyt pelata.

KTP tuuletti 1–0-maalia 10. minuutilla. Hakan toppari Anthony Herbert ja KTP:n virkaveli Paavola hyppäsivät samaan aikaan Joni Mäkelän keskityspalloon sillä seurauksella, että Herbertin kyynärpää tömähti Paavolan päähän. Päätuomari Oliver Reitala palkitsi hakalaisen keltaisella kortilla ja KTP:n rangaistuspotkulla, jonka viimeisteli vuorenvarmasti vasempaan alanurkkaan kapteeni David Ramadingaye.

Ottelua oli 22 minuuttia pelattu, kun lukemat olivat jo 2–0. Mäkijärvi kaadettiin ja vaparinhankkija vapautti nerokkaalla ja nopealla tsipillään Mikan vapaaseen paikkaan, jonka yhtä älykäs ja nopea vasemman jalan sijoitus kilahti tolpan kautta verkkoon vasemmasta etukulmasta. Maali oli hyvä osoitus molempien erinomaisesta peliälystä.

Haka iski takaisin hieman ennen taukoa. KTP-veskari Varis kurotti Hakan Logan Rogersonin keskittämän pallon yläputkeen, josta se ponnahti suoraan Haka-kärki Donaldo Ackan ulottuville. Acka pisti päätä väliin ja siellä oli.

Toisella puoliajalla pelin luonne muuttui. Sarjaporrasta ylempänä pelaava perinteikäs Cup-menestyjä tuli kentälle sisuuntuneena ja lisäsi liikettä sekä aggressiivisuutta. Pelin 2–2-maali syntyi 51. minuutilla vapaapotkun jälkitilanteesta, kun vaihdosta kentälle tullut, erittäin hyvin pelannut Stavros Zarokostas tälläsi purkupallon häkkiin. Vajaa vartti myöhemmin Oliver Whyte ihastutti 20 metristä ampumallaan vaparimaalilla ja lopullisen niitin paukutti Zarokostas vastahyökkäyksestä aivan lopussa, kun KTP haki riskillä tasoitusta.

Vaikka kahden maalin johdon kääntyminen yhtä suureksi tappioksi taatusti KTP:tä harmittaakin, ei joukkueen ole missään tapauksessa syytä pukeutua säkkiin.

– Olen kilpailuhenkinen valmentaja ja tämä on iso pettymys. Nyt on päällä hatutus. Ensimmäisellä jaksolla oli mallikasta hyökkäyspeliä ja annoimme hyvin painetta pallolle. Olimme sellaisia kuin haluan meidän olevankin, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti sanoi.

– Toisella puoliajalla intensiteettimme prässäämisessä laski, ja silloin on vaikea voittaa. Kun pelaajille alkoi tulemaan vielä kramppeja, tehtävämme oli liian vaikea. Kokonaisuudessaan pelasimme kuitenkin hyvän ottelun, ja Hakakin joutui loppuun asti jännittämään voittoaan, Leppälahti lisäsi.

Myös 2-0-maalin iskenyt Mika myönsi pelin kaksijakoisuuden.
– Ensimmäisellä puoliajalla olimme erinomaisia, mutta sehän sitten ei ollutkaan tarpeeksi. Haka tuli toiselle jaksolle vahvasti, espanjalaiskärki jutteli.

Loukkaantumisista ihan tarpeeksi tällä kaudella kärsinyt KTP kohtaa seuraavaksi Ykkösessä Ekenäs IF:n. Ottelu pelataan jo ensi viikon maanantaina 30.5.

– Emme ole vielä katselleet tässä vaiheessa sarjataulukkoa. Keskitymme kehittämään peliä. Valmistautuminen EIF-peliin alkaa nyt, Leppälahti päätti.