FC KTP Kotka ry

Jälkipuinti osa 3: Ensimmäinen tappio oli nopeasti kuitattu

KTP:n nettisivuilla julkaistaan juttusarjaa, jossa käydään läpi Ykkösen sarjakauden ottelut. Kolmannessa osassa ruoditaan KTP:n Ykkösen ottelu Järvenpään Palloseuraa vastaan. Haastattelussa on David Ramadingaye ja Joni Mäkelä.

Miten tappioon päättynyt JäPS-ottelu on joukkueen sisällä käsitelty?

David: Tappio oli ehdottomasti pettymys. Ottelu käytiin nopeasti läpi. Ottelu oli erilainen kuin aiemmat johtuen heikosta kentästä ja vastustajan pelityylistä. Olemme iloisia, ettei tarvitse vähään aikaan mennä Järvenpäähän. Toivottavasti sitten seuraavalla kerralla kenttä on paremmassa kunnossa.

Joni: Tiesimme ennalta millainen matsi on luvassa. Emme osanneet hyödyntää niitä asioita, joita olimme ennalta käyneet läpi. Tämä taktiikka ei toiminut ja nyt olemme viisaampia jatkoa ajatellen. Ei tätä kuitenkaan kannata liiaksi jäädä murehtimaan.

KTP:n valittu pelityyli on herättänyt keskustelua. Pitkät pallot menivät tyystin vastustajan toppareille.

Joni: Pelimme meni aika sekavaksi. Pallo tippui kerta toisensa jälkeen heidän toppareidensa päähän. Halusimme kuitenkin saada palloa heidän selustaan ja edustaan. Tiesimme ennalta nurmen heikon laadun ja se teki syöttämisestä hidasta.

David: Ei me niin tyhmiä olla, että tahallaan niin olisimme tehneet. JäPS osaa pelata erittäin hyvin omaa tyyliään. Menimme liikaa heidän pelityyliinsä ja osasyynä siihen vaikutti kenttä ja pelaajiemme tekemät ratkaisut. Meidän olisi pitänyt saada heidän puolustuslinjansa liikkumaan.

Onko ottelusta otettavissa mitään positiivista mukaan?

David: Paljonkin. Vaikka maali tuli kulmasta, pystyimme kamppailemaan täysin rinnoin, vaikka emme varmasti ole sarjan pisin tai vahvin joukkue. Muissakin otteluissa olemme näyttäneet osaavamme selvittää oman pään erikoistilanteet. Lisäksi näytimme, että emme luovuttaneet missään vaiheessa.

Joni: Peli oli meidän osaltamme erikoistilanteiden puolustamista. Siihen nähden vain yhden maalin päästäminen ei aivan huono suoritus ollut.

Katse on käännetty nopeasti kohti Cupin ottelua hakaa vastaan. Millaisin miettein siihen? Jonille varmasti tuttuja vastassa?

David: Ottelusta on ainakin tulossa aivan erilainen kuin mitä JäPS-ottelu oli. Pääsemme pelaamaan liigaporukkaa vastaan. Haka pelaa lyhytsyöttöpeliä ja vastassa varsin mielenkiintoinen kamppailu. Tässä ottelussa vain tulos merkitsee.

Joni: Hienoa, että pääsemme pelaamaan liigajoukkuetta vastaan. Luvassa on varmasti hieno tapahtuma, kun pelaamme kotiyleisön edessä. Tämä on meille pieni kasvojenpesun paikka. Nyt on hyvä päästä näyttämään todellista osaamistamme.

KTP–Haka. Suomen Cupin 5. kierroksen ottelu keskiviikkona 25.5. kello 20 Arto Tolsa -areenalla. Tervetuloa!

Osallistu mukaan Jälkipuintiin ja lähetä oma kysymyksesi pelaajille KTP:n Facebookissa. Seuraava jälkipuinti on luvassa tiistaina 31.5. Siinä käsitellään läpi Suomen Cupin ottelua FC Hakaa vastaan ja Ykkösen ottelua EIF:iä vastaan.