FC KTP Kotka ry

Kiinteistömaailma-kotiotteluennakko: KTP haastaa Hakan cupin klassikkokohtaamisessa

KTP:n osalta Suomen cup jatkuu tulevana keskiviikkona 25.5. kotiottelulla valkeakoskelaisjoukkue FC Hakaa vastaan. KTP ja Haka ovat tulleet tutuiksi cupissa aiemminkin ja joukkueiden keskinäisistä kamppailuista historian värikkäin ottelu on vuoden 1980 loppuottelu.

KTP ja Haka kohtasivat toisensa Suomen cupissa ensimmäisen kerran jo vuonna 1957 eli vain kaksi vuotta sen jälkeen, kun Suomen Cupin mestaruudesta oli alettu pelata. KTP oli Valkeakoskella pelatussa ottelussa parempi maalein 1–0.

Vuoden 1980 loppuottelussa KTP vei finaaliin nimiinsä maalein 3–2, vaikka Haka johti kamppailun ensimmäisen puoliajan jälkeen maalein 2–1. Ottelun sankariksi kipusi Arto Tolsa, joka vastasi 2–2-tasoitus- ja 3–2-voittomaalista.

Kuluvaksi vuodeksi Suomen Cup palasi takaisin alkuperäiseen muotoonsa, jossa jatkoon pääsee vain voittamalla. KTP aloitti taipaleensa 3. kierroksella, kun se voitti porvoolaisseura FC Futuran maalein 6–0. Seuraavalla kierroksella paikallisottelussa PeKa kaatui maalein 3–1.

Haka on pelannut kuluvalla kaudella vasta yhden cupin ottelun. Haka voitti Turussa TPS:n vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Varsinaisen peliajan ja jatkoajan jälkeen ottelu oli tasalukemissa 1–1.

KTP:n ja Hakan välinen cupin 5. kierroksen ottelu pelataan keskiviikkona 25.5. kello 20 alkaen. Portit avataan tuntia ennen ottelua. Noin kello 19.40 pääkatsomon takana Jari Korkki haastattelee KTP-legendoja Kalervo Paanasta ja Heikki Immosta. Paananen on ainoa KTP:ssä, joka on voittanut cupin niin pelaajana kuin valmentajana. Pitkän pelaajauran tehnyt Immonen oli voittamassa cupia vuonna 1980.

Ennen ottelun alkua vietetään hiljainen hetki poisnukkuneen Pekka Heikkilän muistolle. Heikkilä oli voittamassa KTP:n paidassa cupin mestaruutta vuonna 1967. Heikkilä edusti myös valkeakoskelaisia vuosina 1973–1984. Hakan paidassa hän voitti cupin mestaruuden vuosina 1977 ja 1982. Niin KTP kuin Haka pelaa ottelun surunauhoissa kunnioittaakseen takavuosien pelaajaansa.

KTP–Haka. Suomen Cupin 5. kierrosta keskiviikkona 25.5. kello 20 Arto Tolsa -areenalla. Tervetuloa!

whatsapp_image_2022-04-26_at_13_12_34_1.jpeg