Avaustappion kärsinyt KTP koki kovia Järvenpäässä

KULMAPOTKUT KOITUIVAT KTP:N KOHTALOKSI

KTP yritti pitää järjen päässä Järvenpäässä ja pelata oikeaoppisesti pallonhallinnan kautta, mutta järjettömän surkea Keskuskenttä teki siitä lähes mahdotonta. KTP:lle oli hankalaa ohittaa kotijoukkueen keskuspuolustus pitkillä palloilla ja päästä maalipaikoille. Kolmisen kuukautta aiemmin Ykköscupissa KTP nousi Arto Tolsa-areenalla maalin takaa maalin voittoon sarjanousija Järvenpään Palloseurasta, mutta perjantaina Ykkösen ottelussa JäPS teki KTP:lle saman tempun voittamalla 2-1 (1-1).

KTP joutui lähtemään kamppailuun vahvasti vajaamiehisenä (poissa olivat ykkösmaalivahti Anton Lepolan lisäksi Johannes Laaksonen, Matias Lindfors, KPV-pelissä jo penkillä ollut Aleksi Tarvonen ja pitkäaikaispotilas Jere Hiltunen), eikä tilannetta suinkaan helpottanut Lassi Nurmoksen loukkaantuminen vartin pelin jälkeen.

HJK:sta lainasopimuksella Kotkaan tullut Aleksi Partanen sai tehdä debyyttinsä KTP-paidassa nopeasti muuttuneen puolustuslinjan takana. 18-vuotisten maajoukkueeseen hiljattain valitun Äänekosken Huiman kasvatin edessä puolustivat Rico Finnäs, Nurmoksen paikan topparina ottanut Matias Paavola, Michael Ogungbaro ja vaihosta kehiin tullut Juho Lehtiranta.

Partanen selviytyi tulikasteestaan hyvin. Kakkosessa PeKan paidassa tällä kaudella pelikokemusta hankkinut Partanen ei voinut JäPSin maaleille mitään, ja hän esitti hieman ennen Mikan viimeistelemää KTP:n avausmaalia komean torjunnan estäessään JäPSin Aleksi Ristolan aikeet.

KTP:n maali pelin 36.minuutilla oli hieno. Finnäs siirsi pelivälineen vasempaan laitaan Joni Mäkelälle, joka vapautti suoraan syötöstä komealla kierteisellä kaaripallolla Mikan pahantekoon. Kauden toisen maalinsa tehnyt Mika harhautti kokeneen Roope Aution ja nosti pallon yli JäPS-vahti Janne Laihon.

JäPS tasoitti pahimmalla mahdollisella hetkellä juuri ennen taukoa. 195-senttinen toppari Alieu Ceesay nousi korkeimmalle Verneri Meriläisen antamaan kulmapotkuun, eikä tilanteessa lähimpänä ollut, 17 senttiä lyhyempi, Mäkelä voinut kuin todeta tilanteen.

Kulmapotku koitui KTP:n kohtaloksi myös JäPSin voittomaalissa.Toista puoliaikaa oli pelattu seitsemän minuuttia, kun KTP sai kulmapotkun. JäPS-puolustus selvitti tilanteen ja ampaisi nopeaan vastahyökkäykseen.

KTP:stäkin tuttu, juuri kentälle vaihdettu Miro Schwalenstöcker ja Herkko Kuosa petasivat pallon kuin tarjottimelle vapaaksi unohdetulle Hedi Khayatille, jonka veto oli mahdoton torjuttava.

KTP haki vielä vaihdoilla (Anttoni Huttunen, Antti Mäkijärvi ja David Ramadingaye penkille, Nathael Ishii, Santeri Stenius ja Niklas Leinonen kentälle) tasoitusta.

Mäkelän röyhkeä ylösnousu, Steniuksen ja Mikan vedot eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta.

KTP:n kiusankappaleena kunnostautui erityisesti tasoitusmaalin tehnyt Ceesay. Hänen epäonnistuneesta purustaan KTP sai kulmapotkun, josta JäPS sitten iski tuhoisasti. Steniuksen veto puolestaan oli jo suuntautumassa maaliin, mutta Ceesay oli pitkine koipineen välissä.

JäPS on ihmeellinen joukkue. Se pelaa historiansa ensimmäistä kauttaan Ykkösessä ja on voittanut neljästä kotipelistään kaksi ja pelannut hallissaan kahdesti tasan maalierolla 3-1. Vieraissa on tullut kahdesti turpiin maalierolla 1-13.

KTP on nyt kerännyt neljästä pelistään seitsemän pistettä. Ykkösen kauden avaustappion kärsinyt KTP pelaa kolme seuraavaa peliä kotikentällään. Ensi keskiviikkona Tolsalle saapuu Suomen cupin mittelöön FC Haka.

30.5. vastaan asettuu EIF ja koulujen päätöspäivänä 3.6. PIF.

KTP oli järjestänyt ilmaiskuljetuksen ja noin 50 hengen porukka jaksoi kannustaa kärsivällisesti omiaan, vaikka peli ei parhaalla mahdollisella tavalla kulkenutkaan.

Kärsivällisyys oli kuitenkin mitä luultavimmin huomattavasti enemmän koetuksella niillä KTP:n faneilla, jotka seurasivat ottelua Ruutu plussan välityksellä.

Uuno Turhapurolla palaili aikoinaan muisti pätkittäin. Nyt palaili telkkarilähetys pätkittäin. Peliä kotisohviltaan katsomaan valmistautuneet saivat ihmetellä ensin lähes puoli tuntia sysimustaa kuvaruutua. Sitten palasi kuva, hieman myöhemmin kentän ja katsomon äänet, sen jälkeen pätkittäin pelikello ja lopulta itse selostuskin, kun peliä oli enää kolme varttia jäljellä.