FC KTP Kotka ry

KSOY -vierasotteluennakko: KTP:n naiset kolmanteen peräkkäiseen vierasotteluun

KTP:n naiset matkustavat tällä viikolla Porvooseen, kolmanteen peräkkäiseen vierasotteluun naisten Kakkosessa. Tällä kertaa vastaan asettuu FC Futura. Joukkueet ovat vuosien saatossa tulleet toisilleen tutuiksi, joten suurempia yllätyksiä ei liene luvassa puolin tai toisin.

Futura on aloittanut kauden murskaavasti. Kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen sarjan piikkipaikkaa hallussaan pitävä joukkue on tehnyt peräti 15 maalia ja päästänyt vain 2 omiin. Joukkueen peli on hioutunut uomiinsa ja tästä päävastuun kantaa päävalmentaja Paulo Pimentel. Hän on pystynyt vajaassa kahdessa vuodessa nostamaan joukkueen tason sellaiseksi, että voidaan huoletta puhua yhdestä lohkon suurimmasta ennakkosuosikista.

Futura teki keväällä farmisopimuksen Kansallisen Liigan Nurmijärven Jalkapalloseuran (NJS) kanssa. Se antaa joukkueelle mahdollisuuden käyttää liigapelaajia omassa kokoonpanossaan. Edellisessä ottelussa mukana olivat farmipelaajat Emmi Manninen ja Chaimuk Waranya, joka teki ottelussa hattutempun. Lisäksi edellisen sarjaottelun onnistujia maalienvalossa olivat: Noora Pellikka (4), Nora Niinikoski (2) ja Jessica Hanén (1).

KTP jatkoi Lahdessa hyviä esityksiään, ottamalla toisen voiton peräkkäin. Ottelussa kotkalaiset olivat lievästi kuskin paikalle, mutta kaikkiaan ottelu oli tasainen ja lopputulos olisi voinut olla toinenkin. Joukkueen terveystilanne on edelleen tukala, eikä sairastuvalta ole odotettavissa pelaajia mukaan tulevana lauantaina. Uusina kasvoina joukkue saa kuitenkin mukaan pelikiellostaan vapautuvan Jonna Paajasen ja USA:sta kotiutuneen Minni Laukan. Sitä vastoin suoralla punaisella kentältä ajettu Ruth Aturo puuttuu kahdesta seuraavasta ottelusta.

KTP:n ja Futuran ottelut ovat olleet täynnä tunnetta aiemmin. Viime kaudella Futura oli Kotkassa lukemin 2–3 parempi. Tuolloin KTP pelasi koko toisen puoliajan vajaalla, Paajasen jouduttua suoralla punaisella ulosajetuksi. Myös nyt odotetaan tapahtumarikasta ottelua. Joukkueet tuntevat toistensa metkut hyvin, joten otteiden täytyy olla erinomaisia riittääkseen voittoon. Oman lisänsä tehnee myös pelialusta. Ottelu on tarkoitus pelata Porvoon Keskuskentän ruoholla. Se on aivan vieras alusta KTP:n pelaajille. Toivottavasti kenttä on saatu hyvään kuntoon ja ruoho on tasaista.

Joukkueita yhdistää myös yksi mielenkiintoinen yksityiskohta; KTP:n joukkueessa pelaa Henni Hyyrynen ja Futuran joukkueessa pelaa hänen nuorempi sisarensa Nanna Hyyrynen. Odotettavissa on myös siis sisarusten välinen taisto! Tämä lienee ensimmäinen kerta, kun he kohtaavat toisensa virallisessa ottelussa. Toivottavasti sää on suosiollinen ja yleisö löytää tiensä kentänlaidalle kannustamaan omaa suosikkiaan!

FC Futura–KTP lauantaina 21.5. kello 12:00 Porvoon keskusnurmella.