FC KTP Kotka ry

KTP:n jatkoi voittokannassa

KTP:n naiset matkasivat Lahteen jossa vastaan asettui voitokkaasti avauskierroksella pelannut FC Lahti. KTP kairasi varmalla esityksellä vierasvoiton tuloksella 0–1 (0–1). KTP otti ottelun haltuunsa heti alkuvihellyksestä lähtien. Pallo liikkui pelaajalta toiselle mallikkaasti ja FC Lahti oli pakotettu puolustuskannalle. Maalipaikoilla ei kotkalaiset kuitenkaan juhlineet, vaikka pallonhallinta oli selkeää.

Ottelun ratkaisu ja ainoaksi jäänyt maali nähtiin 23. minuutilla. Maalinedushässäkän päätteeksi Senni Espo pääsi tuikkaamaan pallon ohi FC Lahden maalia vartioivan Lotta Niemisen ja siirsi vieraat ansaittuun johtoon. FC Lahdella oli suuria hankaluuksia avata peliä KTP:n prässin alla ensimmäisellä puoliajalla. KTP vyörytti hyökkäyksiä pallonhallinnan avulla, mutta ei onnistunut lisäämään johtoaan. FC Lahti iski muutaman kerran nopeasti vastaan, mutta ei saanut kovinkaan vaarallisia tilanteita aikaiseksi.

Lahtelaiset tulivat pirteästi toiselle jaksolle. Joukkue teki tauolla 4 pelaajavaihtoa, jotka selvästi piristivät lahtelaisten peliä. Toisella puoliajalla nähtiin muutamia voimakkaita, sääntöjen molemmin puolin olevia taklauksia. Tuomaristo selvisi näistä kuitenkin tyydyttävästi ja pystyi pitämään pelin hallussaan. KTP loi toisella puoliajalla muutaman herkullisen maalintekopaikan, mutta onni ja taito eivät olleet mukana. Myös herkästi noussut avustavan lippu pysäytti muutaman lupaavan hyökkäyksen, etenkin Janette Hanskin laidalta.

Ottelun lopun häämöttäessä, nosti FC Lahti omaa riskitasoaan, jahdatessaan maalia. Lisäajan toisella minuutilla KTP:n Ruth Aturo ajettiin suoralla punaisella ulos. Tuomariston mukaan hän pelasi palloa käsin rangaistualueen rajojen ulkopuolella. Tilanne näytti vähintäänkin kyseenalaiselta livenä. Rikettä seuranneesta vapaapotkusta FC Lahti ei saanut mainittavaa aikaiseksi. Kun lisäaikaa oli pelattu neljä minuuttia, vihelsi erotuomari Harri Kuusela ottelun päättyneeksi.

KTP jatkaa sarjan kärkikolmikossa kahden kierroksen jälkeen. Viikon kuluttua lauantaina kotkalaiset matkaavat, niin ikään vielä tappiottoman joukkueen, FC Futuran vieraaksi.

Kuva: @tomin_futiskuvat