KSOY -vierasotteluennakko: KTP:n naisten kausi jatkuu Lahdessa

FC Lahti – FC KTP naisten Kakkonen 14.5.2022

KTP:n naisjoukkueen vierasottelut saavat jatkoa lauantaina 14.5.2022, kun joukkue matkustaa Lahteen FC Lahden vieraaksi. Komea avausvoitto on jo unohdettu ja keskittyminen uuteen koitokseen on käynnissä. Joukkueet ovat viime vuosina kohdanneet toisensa useampaan otteeseen niin harjoitus- kuin sarjaotteluidenkin merkeissä.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat Kotkassa, kun FC Lahti pelasi vielä FC Kuusysin nimellä, tuolloin KTP oli lukemin 2–0 vahvempi. Myös FC Lahti aloitti tämän kauden voitokkaasti. Se kaatoi kotonaan ToU:n lukemin 2–1. Maalintekijöinä kunnostautuivat Salla Lehtomäki ja Meri Lampinen.

Lahden joukkueesta löytyy kotkalaisille eräs erittäin tuttu pelaaja; Nelli Parikka, joka edusti KTP:tä viime kaudella. Lahdella on farmisopimus Kansallisen liigan joukkueen PK-35:n kanssa. Sieltä olivat avausottelussa maalivahti Aino-Kaisa Kainulainen sekä Pia Tavi mukana kokoonpanossa. Se, ovatko juuri he vai jotkut muut PK-35:n pelaajat 14.5. mukana, selviää myöhemmin.

KTP selvisi avausottelustaan ilman uusia loukkaantumisia. Toki korona pyörii edelleen vahvasti Kymenlaaksossa ja sen tuomiin mahdollisiin poissaoloihin on varauduttava. Varmuudella KTP:n vahvuudesta ovat edelleen poissa pelikieltoaan kärsivä Jonna Paajanen sekä loukkaantuneet Anni Eriksson, Hanna Keinänen, Anna Karvonen ja Sara Korpela.

Ottelu pelataan Kisapuiston stadionilla, joka luo puitteet upealle tapahtumalle. KTP on päässyt viikon ajan keskittymään niihin keinoihin, joilla se aikoo iskeä Kuusysin kimppuun. Joukkueiden ottelut ovat olleet tasaisia ja viihdyttäviä aina, eikä nyt ole näköpiirissä mitään sellaista, joka muuttaisi tätä asetelmaa. Molemmat joukkueet haluavat olla sarjan kärkipaikoilla syksyllä.

KTP:n edellisen pelin maaliruisku Rosa Rantanen on varmasti yksi sellainen pelaaja, jolta odotetaan maaleja myös tulevana lauantaina. Nyt on kuitenkin vastus luokkaa kovempi kuin ensimmäisessä ottelussa, jossa Rosa rokotti vastustajaa kolmesti. Myös muiden KTP-pelaajien on nostettava tasoaan, jotta pisteet matkaisivat Kotkaan.