KTP-legenda innostui mahdollisuudesta voittaa rankkareiden maailmanmestaruus

Vihreävalkoisia neljällä korkeimmalla sarjatasolla edustanut Petri ”Niitti” Vainio innostui rankkareiden MM-kisoista heti siitä kuultuaan ja päätti koota oman joukkueensa mukaan.

– Ideahan on loistava. On huikeaa päästä potkimaan palloa yläkulmiin ja nauttimaan mukavasta tapahtumasta. Innostuin tästä, koska nyt on aito mahdollisuus voittaa maailmanmestaruus ja vielä kun KTP tapahtuman järjestää, on varmasti hyvät pippalot tulossa, Vainio sanoo.

Kysyttäessä ”Niitiltä” millaisen joukkueen hän on kasannut on hän sangen vaitonainen.

– Joukkue koostuu entisistä kotkalaisista ja sellaisista, joille KTP merkitsee jotain. Yksi joukkueen jäsen haluaisi olla kovasti kotkalainen, mutta ei sitä vielä ole, Vainio naurahtaa.

Vainion joukkue on saanut myös kosolti kiinnostusta ja moni on ilmaissut halukkuutensa päästä mukaan. Joukkue on kuitenkin jo täynnä, eikä ketä tahansa ole voinut kelpuuttaa joukkueeseen. Vainion mukaan eräs Valioliigassa pelannut suomalainen olisi ollut tarjolla, mutta häntä ei kannattanut ottaa joukkueensa, sillä hän ei onnistunut maalinteossa FA Cupin loppuottelussa, joka venyi aina rangaistuspotkukilpailuun saakka.

”Niitti” haluaa kuitenkin haastaa niin kotkalaisia kuin kaupungin ulkopuolisia jalkapalloihmisiä mukaan rankkareiden MM-kisoihin, jotka järjestetään Kotkassa 10.–11. kesäkuuta.

– Vanhoista vastustajistani ehdottomasti haastan Petri ”Kossu” Helinin ja Oscar ”Oku” Geagean. Takavuosien joukkuekavereista toivoisin näkevän kisoissa tositoimissa Janne ”Kanu” Hyppösen, Antti ”Väiski” Väisäsen, Kim Liljeqvistin sekä vanhan valmentajani Olli-Pekka ”Opa” Smalin. Vainio sanoo.