FC KTP Kotka ry

KTP kairasi arvokkaan vierasvoiton Kokkolasta

KTP:n kausi Ykkösessä jatkui voitollisissa merkeissä, kun kotkalaisjoukkue haki komean 3–1-vierasvoiton Kokkolan Pallo-Veikoista. Ottelu ei missään nimessä ollut KTP:lle helppo ja pelin kääntäminen voitoksi osoitti kotkalaisten henkistä vahvuutta.

Jo ennen ottelun alkua KTP-leiriin kantautui jobin postia, sillä avauskokoonpanoon nimetty Antti Mäkijärvi ei pystynytkään pelaamaan. Mäkijärven paikan avauksessa nappasi Nathael Ishii.

Ensimmäinen puoliaika oli maalitilanteisiin nähden tasainen, mutta kertaakaan ei palloa maaliviivan sisäpuolelle saatu. Ensimmäinen maalipaikka syntyi jo neljännellä minuutilla, kun Mika laukoi teräväsi 16 metrin kohdalta, mutta veto suuntautui vain hivenen ohi maalin.

Myös KPV oli lähellä tehdä ottelun avausmaalin. Roni Pietsalon oikealta laidalta lähettämä keskitys kilahti onnekkaasti oikeaan tolppaan.

KPV:n ensimmäinen kunnon maalipaikka syntyi, kun pelikello kävi 27. minuuttiaan. Avauspuoliajan aikana muutaman kerran laukonut Harri Heiermann ohjasi keskityksen kohti maalia, mutta Anton Lepola ei ollut yllätettävissä.

Ennen kuin ensimmäinen puoliaika oli tullut päätökseen oli molemmilla joukkueilla vielä omat hyvät maalipaikkansa. Aluksi KPV oli lähellä onnistua 42. minuutilla, mutta Lepola koppasi Roni Pietsalon laukauksen ja minuuttia myöhemmin KTP:n David Ramadingaye laukoi hitusen yli oikean yläkulman.

Maalittoman avauspuoliajan jälkeen KTP oli lähellä siirtyä johtoon aivan toisen puoliajan alussa. KPV:n maalivahti Sergei Lazarev lahjoitti pallon suoraan Ishiille, mutta tämän laukaus viuhui hitusen oikealta ohi maalin.

Ensimmäinen maali syntyi lopulta 55. minuutilla, kun Joni Mäkelä syötti vasemmalta laidalta keskustaan Johannes Laaksoselle, joka päätti kokeilla laukaustaan reilusta 20 metristä. Pallo painui tyylikkäästi oikeaan yläkulmaan ja samalla syntyi yksi kauden komeimmista täysosumista.

Maali hieman passivoitti KTP:n peliotetta. KPV sai vyörytettyä kerta toisensa jälkeen hyökkäyksiä, mutta kotkalaispuolustus onnistui pitämään vierailijat pois maalipaikoilta. KPV sai kuitenkin ansaitsemansa tasoitusosumansa 71. minuutilla, mutta se syntyi todella onnekkaasti. Sebastian Mannström lähetti vapaapotkun keskityksenä rangaistusalueelle, jossa Heirmann ohjasi palloa maalia kohti. KTP:n Michael Ogungbaron purku kimposi topparipari Lassi Nurmokseen ja siitä pallo suuntautui omaan maaliin.

KTP ei tästä kuitenkaan lamaantunut. Ottelu jatkui tasaisena, kunnes kymmenisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä Mika näytti jälleen vaarallisuuttaan. Aluksi Lazarov onnistui vaivoin torjumaan espanjalaiskärjen laukauksen kulmapotkuksi. Siitä seuranneesta kulmasta Samuel Mahlamäki jatkoi Mäkelän antaman kulmapotkun takatolpalle, josta Mika ei erehtynyt. KTP pääsi tuulettamaan johto-osumaansa.

Vain viitisen minuuttia myöhemmin KTP lisäsi johtoaan, mutta tällä kertaa hieman onnekkaasti. Mika otti oikealla laidalla mukaan hyökkäykseen laitapuolustajan tontilta ylös nousseen Matias Paavolan, joka lähetti keskityksen. Yksikään luukulla ollut pelaaja ei kuitenkaan keskitykseen päässyt, mutta kotkalaisten onneksi pallo leijaili tarkasti vasempaan alakulmaan.

Ottelussa annettiin lähes seitsemän minuuttia lisäaikaa ja KTP:n kolmannen osuman jälkeen KPV yritti vielä hakea kavennusosumia siinä kuitenkaan onnistumatta. Kun erotuomari Pietu Niinimäen ottelun päättävä vihellys kajahti ilmoille, sai KTP luvan tuulettaa saavutettua kolmea sarjapistettä.

Kolmen pelatun Ykkösen jälkeen KTP on sarjataulukossa kolmantena kahden voiton ja yhden tasapelin turvin.