KTP eteni jatkoon cupissa, vaikka PeKa tarjosi kunnon vastuksen

KTP jatkaa Suomen Cupissa viidennelle kierrokselle kukistettuaan paikalliskamppailussa Peli-Karhut maalein 3–1 (1–1). Ottelu ei missään nimessä ollut keltapaidoissa pelanneelle kotkalaisjoukkueelle helppo. Karhulan keskuskentällä pienellä tekonurmikentällä pelatun ottelun maalintekijöinä kunnostautuivat Santeri Stenius ja Mika. Yksi maaleista merkattiin vastustajan maalivahdin omaksi maaliksi. PeKan osumasta vastasi Aapo Hyppönen.

KTP:n ensimmäinen maalintekotilanne rakentui jo 10. minuutilla, kun Michael Ogungbaro ohjasi Thomas Agyirin lähettämän kulmapotkun oikealta ohi maalin. Vain minuuttia myöhemmin Santeri Stenius puski Antti Mäkijärven ohi maalin ja paria minuuttia myöhemmin Mäkijärvi itse kokeili maalintekoa, mutta laukaus viuhui yli maalin.

Sinnikkäästi puolustanut PeKa ei halunnut antaa KTP:lle mitään ilmaiseksi. KTP vei peliä, mutta PeKa sai kehiteltyä vaarallisia vastahyökkäyksiä. Niistä syntyi lukuisia erikoistilanteita kulma- ja vapaapotkujen muodossa. Avauspuoliajan aikana PeKa sai ensimmäisen laukauksensa tilastoihin vasta 41. minuutilla, mutta siitä syntyi lopulta pekalaisten avausmaali. Juho Raivelan antaman kulmapotkun Aapo Hyppönen puski eteensä ja laukoi voimalla eteensä pomppimaan jääneen irtopallon maaliin.

PeKan toinenkin maali oli lähellä syntyä kulmapotkusta vain kolmea minuuttia myöhemmin. Raivela lähetti jälleen erinomaisen kulmapotkun, josta Jari Hassel pääsi lopulta puskemaan pallon ylärimaan. KTP:kin sai vielä avauspuoliajan aikana pallon ylärimaan, kun Mäkijärvi ampui runsaasta 20 metristä vapaapotkun suoraan poikkipuuhun.

KTP sai kuitenkin tasoitusmaalinsa vielä ensimmäisen kolmevarttisen aikana. Pelattiin jo toista lisäaikaminuuttia, kun Agyirin hyökkäyssuuntaan nähden oikealta lähettämään kulmapotkuun PeKa-vahti Tommy Doty tuli käsineen väliin. Pallo kimposi kuitenkin hänen pahaksi onnekseen tolppaan ja siitä maaliin.

Toiselle puoliajalle siirryttäessä KTP tuli kamppailuun todella energisesti. Ensimmäiset viisi hyökkäystä PeKa-puolustus onnistui vielä selvittämään, kunnes 48. minuutilla KTP sai rakennettua tilanteen vasemmalta laidalta. Mäkijärvelle pelattiin syöttö linjan taakse, josta 10-numeroa kantava Mäkijärvi lähetti matalan keskityksen, josta. Stenius ohjasi pallon varmasti maaliin.

Tunnin lähestyessä oli KTP:llä muutamia laukauksia, josta olisi voinut laittaa ottelulle sinetin, mutta näin ei käynyt. Tappioasemassakin PeKa jaksoi taistella ja sai rakennettua maalipaikkoja. KTP:n maalilla pelannut Kristian Varis joutui näyttämään todellisia torjuntataitojaan 69. minuutilla, kun Jasper Kostian pääsi yrittämään. Terävän laukauksen Varis torjui kulmapotkuksi.

PeKalla oli myös kaksi muutakin maukausta maalipaikkaa tasoitusosuman tekemiseen. Vaihdosta tullut Toni Kilpeläinen laukoi 18 metristä kamppailun 77. minuutilla, mutta jälleen Varis oli maalin synnyn esteenä. Niin ikään vaihdosta tullut Samuel Takala pääsi läheltä yrittämään, mutta terävä kuti pysähtyi puolustuksen blokkiin.

Ottelun loppunumerot syntyivät, kun pelattiin jo lisäajan ensimmäistä minuuttia. KTP rakensi hyökkäyksensä oikealta laidalta. Ogungbaro pelasi Agyirille, joka vapautti Mäkijärven läpiajoon. Mäkijärvi ei kuitenkaan lähtenyt itse laukomaan, vaan petasi vielä paikan Mikalle, joka viimeisteli kotkalaisten kolmannen osuman.

KTP pelasi ottelun poikkeuksellisella kokoonpanolla, sillä joukkuetta on viime aikoina ravistellut melkoinen influnessa-aalto. Se ei kuitenkaan voi toimia minkäänlaisena puolustuksena sille, että PeKa pystyi paikoitellen pitämään KTP:tä ahtaalla. Koleassa säässä pelattu ottelu päättyi kuitenkin KTP:n voittoon kahden maalin erolla. Cup-taival jatkuu jo piakkoin, sillä viidennen kierroksen ottelut on määrä pelata toukokuun loppupuolella.

KTP:n kausi Ykkösessä jatkuu jo sunnuntaina, kun joukkue matkustaa vierasotteluun Kokkolan Pallo-Veikkojen vieraaksi. Valmennusjohdossa eletellään toiveita, että tuolloin joukkueen vahvuuteen saataisiin influenssasta kärsineet pelaajat mukaan.