Kärkikamppailu päättyi tasapeliin lumisissa olosuhteissa

Ykkösen kärkipäähän povatut KTP ja TPS saivat tahkota ottelunsa sangen erikoisissa otteluissa. Ensimmäisellä puoliajan alussa alkanut lumisade yltyi yltymistään ja toisella puoliajalla keinonurmea päällystikin sankka lumikerros. Ottelu päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen maalittomaan tasatulokseen 0–0.

Ensimmäisellä puoliajalla vierasjoukkue TPS oli hieman niskan päällä ja sai luotua vaarallisempia hyökkäyksiä kuin kotijoukkue KTP. Tiiviisti puolustaneet joukkueet pitivät huolen siitä, ettei maalipaikoilla mässäilty, toisaalta vallitsevat sääolotkin vaikuttivat asiaan.

KTP:n käytännössä koko ottelun ainoa maalintekopaikka rakentui 16. minuutilla, kun Joni Mäkelä laukoi 16 metristä. Laukauksesta teki haasteellisen TPS-vahti Aati Marttiselle se, että kuti vaihtoi hieman suuntaan turkulaispuolustajan jalasta. Marttinen onnistui kuitenkin koppaamaan yrityksen.

TPS sai luoduksi kaksi hyvää maalintekotilannetta avauspuoliajalla. Ensimmäinen syntyi 21. minuutilla, kun Olli Jakonen puski lähietäisyydeltä vasemmalta lähetettyyn keskitykseen, mutta yritys suuntautui hieman vasemmalta ohi maalin.

Toinen yrityksistä syntyi kulmapotkusta. Daniel Rantasen lähettämien kulma- ja vapaapotkujen kohdepelaajana toimi useasti Rasmus Holma, joka puski 31. minuutilla annetun kulmapotkun viidestä metristä hitusen yli maalin.

Toisen puoliajan alussa KTP sai paremmin pelijuonesta kiinni ja saikin rakennettua vastustajaansa nähden enemmän hyökkäyksiä, mutta kerta toisensa jälkeen turkulaispuolustus onnistui siivoamaan tilanteet. Muutamia laukauksia KTP sai aikaan, mutta yksikään niistä ei tuottanut turkulaisille vaikeuksia.

Ottelu sai uuden käänteen reilun tunnin kohdalla, kun TPS:n keskikenttäpelaaja Anthony Annanille näytettiin toista kertaa keltaista korttia ja siten myös punaista. Miesylivoimalle päässyt KTP ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään puolen tunnin mahdollisuuttaan. Itse asiassa TPS oli lähempänä maalintekoa vajaalla pelatessaan, kun 80. minuutilla vaihdosta tullut laitahyökkääjä Albijon Muzaci onnistui liukumalla saamaan pallon KTP-maalin vasempaan pystytolppaan.

Lumisista olosuhteista ja maalittomuudesta huolimatta ottelu oli paikka paikoin sangen viihdyttävää katsottavaa. Kaikesta pystyi aistimaan sen, ettei kumpikaan osapuoli halunnut hävitä ottelua. Se ei kuitenkaan näkynyt hyökkäysten välttelynä, vaan jokainen tilanne puolustettiin mahdollisimman tarkasti.

Myllykoskella KSOY Stadionilla pelattua ottelua seurasi paikan päällä 624 katsojaa. Iso tunnustus pitää antaa KTP-junioreille, jotka jaksoivat väsymättä kannustaa vihreävalkoisia läpi ottelun. Heidän kannustuksensa toi otteluun mukavaa tunnelmaa, jota toivoisi kuulevan heiltä jatkossakin.

KTP:n ottelut jatkuvat ensi viikon tiistaina 2.5., kun vihreävalkoiset kohtaavat Suomen Cupin neljännellä kierroksella paikallistaistossa Peli-Karhut. Ykkönen jatkuu ensi viikon sunnuntaina 8.5., kun joukkue matkustaa Kokkolan Pallo-Veikkojen vieraaksi.

Lumisen ottelun tasokkaita Mikko Mäkelän pelikuvia voi käydä katsomassa lisää täältä.