FC KTP Kotka ry

Jälkipuinti osa 1: KTP:n kausi alkoi voitolla, vaikka parannettavaa jäi

KTP:n nettisivuilla käynnistyy uusi juttusarja, jossa sarjakauden ottelut käydään läpi. Ensimmäisessä osassa käydään Ykkösen sarja-avaus PEPO:a vastaan Matias Lindforsin ja Juho Lehtirannan kanssa.

Ensimmäinen ottelu päättyi voittoon, mitä muuta jäi käteen kuin kolme pistettä?

Matias: Kyllähän ottelusta jäi positiivisia ja negatiivisia asioita. Puolustussuuntaan olimme liian kaukana toisistamme ja jätettiin PEPOlle liikaa tilaa. Toisaalta he myös tekivät asioita hyvin.

Juho: Matias osasi kiteyttää hyvin. Tärkeintä oli saavutetut kolme pistettä, mutta kaikki tietävät, että pystymme vieläkin parantamaan.

Missä asioissa KTP oli parhaimmillaan?

Matias: Meidän pallollinen pelaaminen oli hyvällä tasolla, kun pääsimme viimeiselle kolmannekselle ja neljännekselle, mutta sen jälkeen meiltä loppui hieman halu mennä tekemään maali oli vaillinaista.

Missä taas jäi eniten kehitettävää?

Juho: Kehitettävistä seikoista haluaisin nostaa esille sen, että viimeiset ratkaisut pallollisena pitää saada paremmiksi. Laitojen puolustaminen oli haasteellista varsinkin ensimmäisellä puoliajalla ja liikaa tilojen antamisen vuoksi PEPO sai liikaa paikkoja.

KTP:n ainoa maali syntyi huikealla kaukolaukauksella. Olisiko maaleja pitänyt tehdä lisää?

Matias: Olisi pitänyt. Meillä oli kuitenkin laadullisesti riittävä määrä hyviä paikkoja sekä aihioita saada aikaiseksi parempia tilanteita. Laidalta murtautuminen oli hieman heikkoa. Löimme liikaa norjalaisia kukkupalloja kärkeen, kun pitäisi luoda ylivoimatilanteita ja siten murtautua boksiin.

Juho: Samaa mieltä. Viimeiset ratkaisut pitää saada vain paremmiksi ja siten pystymme tekemään enemmän maaleja.

Seuraava ottelu pelataan ensi viikon torstaina Myllykoskella. Mitä tarvitaan, että siellä saadaan aidon kotiottelun meininki?

Juho: Toivottavasti tulee paljon yleisöä paikan päälle. Viime ottelussa oli ainakin hyvä tunnelma ja mukavasti yleisöä.

Mihin asioihin pitää kiinnittää huomiota TPS:aa vastaan?

Matias: Tiivis puolustaminen on avainasemassa eikä yhtään tyhjiä tiloja saa jättää. Pallollinen pelaaminen on meillä riittävällä tasolla. Vastustajaa ei saa päästää paikoille.

Juho: Meidän pitää keskittyä tilanteenvaihtoihin, koska niissä pystymme olla vieläkin terävämpiä ja aggressiivisempia.

Osallistu mukaan Jälkipuintiin ja lähetä oma kysymyksesi pelaajille KTP:n Facebookissa. Seuraava jälkipuinti on luvassa tiistaina 3.5.

Lähde myös mukaan kannustamaan KTP voittoon Turun Palloseurasta. KTP:n kotiottelu pelataan poikkeuksellisesti Myllykoskella. Lue siitä lisää