FC KTP Kotka ry

Kiinteistömaailma-kotiotteluennakko: KTP:n kausi käyntiin poikkeusolosuhteissa Arto Tolsa -areenalla

Tilanteet ovat eläneet lähes päivittäin liittyen KTP:n ensimmäisen kotiottelun järjestämiseen ja siihen mikä voidaan katsomo avata yleisön käyttöön ja mikä ei. Keskiviikkoiltapäivänä KTP sai lopulta Kotkan kaupungilta lopulliset tiedot.

Ensi maanantaina 18.4. pelattavassa Ykkösen sarja-avauksessa PEPOa vastaan on yleisöllä käytettävissä pääty- ja aurinkokatsomo sekä pääkatsomosta kolme ensimmäistä katsomonosaa uimahallilta päin laskettuna.

Kulku otteluun tapahtuu ainoastaan pääportin kautta. Pääportin lippuluukku on myös ainoa, josta voi pääsylipun otteluun ostaa. Pääkatsomon lipun hinta on aikuiselta 15 euroa ja puu- ja päätykatsomon liput 13 euroa.

Otteluun on myös mahdollista päästä veloituksella tuoreella pysäköintivirhemaksulla eli niin sanotulla parkkisakolla, jonka on saanut vuoden 2022 aikana ja ennen 13. huhtikuuta. Tämä on osa Palloliiton uutta lanseerausta, jossa Ykkösen mainoslauseena on ”Menee tunteisiin”.

– Parkkisakko on esimerkki pienestä arkisesta tilanteesta, jossa tunteet ovat läsnä. Tunteet näkyvät vahvasti myös jalkapallokentällä. Jos jääkaapin ovesta löytyy sakkolappu, ei sitä kannata heittää pois heti maksamisen jälkeen, vaan ottaa mukaan Ykkösen ensimmäisen kierroksen peleihin. Otteluita on tarjolla eri puolella Suomea, Palloliiton kehityspäällikkö Tomi Leivo-Jokimäki kertoo tiedotteessa.

Arto Tolsa -areenan katsomoremontista johtuvista poikkeusolosuhteista johtuen ei ensimmäisessä ottelussa ole VIP-palveluita käytössä. Yleisöpalvelut kioskin, makkara- ja kahvipisteiden muodossa ovat katsojien käytettävissä vain pääkatsomon taka-alueella.

Ottelu käynnistyy kello 16 ja portit avataan tuntia ennen ottelun alkua. Kausikortit ovat käytössä, mutta paikkanumerot eivät päde.

KTP:n miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Jussi Leppälahti on mielissään siitä, että sarjakausi pääsee viimein käyntiin. Pitkä preseason on takana ja nyt edessä siintää tavoitteita täynnä oleva Ykkönen.

– On hienoa, että viimein Ykkönen alkaa. Pitkä talvi antaa aina mahdollisuuden valmistautua sarjakauteen, mutta toisaalta kyllähän silloin on aina ikävä tosipelejä, Leppälahti myöntää.

Harjoituskauden otteluista on pyritty imemään kaikki oppi mahdollisimman tehokkaasti. Leppälahti tietää, että vieläkin ruuvissa riittää kiristämistä.

– Meidän pitää pitää huolta periaatteistamme. Olemme olleet hieman passiivisia sellaisissa hetkissä, kun meidän olisi pitänyt olla aggressiivisia. Se on näkynyt esimerkiksi pallonriistoissa sekä tilanteenvaihdoissa, joihin pitää saada huomattavasti lisää intensiteettiä. Hyökkäyspelissämmekin on hieman ollut rytmin kanssa ongelmia. Kun on pitänyt ottaa kaksi kosketusta, on otettu vain yksi kosketus, Leppälahti mainitsee.

KTP on kohdannut harjoituskaudella Ykkösen sarja-avauksessa vastaan asettuvan PEPOn kahdesti. Molemmilla kerroilla vihreävalkoiset ovat voittaneet kahden maalin erolla: 2–0 ja 4–2.

– En tiedä onko siitä meille etua, mutta ainakin siitä on hyötyä, että tiedämme millainen joukkue on tulossa vastaan. PEPO etenee hyvin laidoilta ja meidän on löydettävä lääkkeet heidän laitapelaamiseensa. En halua liikaa paljastaa meidän peliimme liittyviä yksityiskohtia, mutta meidän on nostettava intensiteettiämme, Leppälahti sanoo.

Leppälahti toivoo, että Arto Tolsa -areenalle saapuvasta kotiyleisöstä saisi sen kuuluisan 12. pelaajan kotijoukkueen avuksi.

– Toivon, että katsojat aidosti tiedostavat sen, että he voivat vaikuttaa ottelun kulkuun. Toivoisin, että kotkalaiset tulisivat paikan päälle positiivisella asenteella ja jättäisivät turhat negaatiot romukoppaan. Ymmärrän negatiiviset palautteet, jos joukkue ei pelaa sovitusti eikä anna kentällä kaikkea, mutta on muistettava että negatiiviset huudot jäävät pelaajien korviin soimaan ja vaikuttavat pitkäksikin aikaa heidän tekemisiinsä. Maailmalla kovien kotijoukkueiden maine perustuu juuri siihen, että kotiyleisö jaksaa kannustaa omia vaikeasta tilanteesta huolimatta, Leppälahti toteaa.

KTP–PEPO. Ykkösen sarja-avaus maanantaina 14.4. kello 16:00 Arto Tolsa -areenalla.