FC KTP Kotka ry

Mäkijärven tykki lauloi iloista kieltä – KTP voittoon sarja-avauksessa

KTP aloitti sarjakautensa Ykkösessä tärkeällä 1–0-voitolla. Ottelun ainoan maalin viimeisteli Antti Mäkijärven kauniilla kaukolaukauksella.

Kaikesta huokui, että PEPO oli tullut nälkäisenä sarjanousijana Ykkösen avauskierroksen otteluunsa Kotkaan. Joukkue ei halunnut antaa tuumaakaan periksi, ja toteutti kurinalaisesti ennakkoon laadittua suunnitelmaansa. Lappeenrantalaisjoukkue puolusti tiiviisti ja iski vaarallisesti vastaan hyödyntäen molempia laitoja.

– Meillä oli intensiteetin kanssa hieman ongelmia ja myös laitapuolustamisen kanssa ensimmäisellä puoliajalla, mutta saimme ne kuntoon toiselle puoliajalle siirryttäessä, KTP:n Antti Mäkijärvi sanoi.

KTP:n ensimmäinen yritys maalintekoon syntyi seitsemännellä minuutilla, kun Mäkijärvi laukoi 16 metristä, mutta KTP-paidasta tuttu maalivahti Craig Hill torjui varmasti oikeasta alakulmasta. Ei PEPOkaan jäänyt osattomaksi maalintekoyritysten suhteen. 15 minuutin kohdalla kulman jälkitilanteessa Irfan Sadikin pusku 10 metristä painui vain hieman yli maalin.

Ottelun ainoaksi täysosumaksi jäänyt maali syntyi 27. minuutilla, kun Johannes Laaksonen tarjoili keskikaistalle pallon Mäkijärvelle, joka harhautti yhden PEPO-pelaajan saaden samalla jalkansa vapaaksi. Mäkijärvi päätti laukoa 26 metristä ja pallo painuikin todella tarkasti takakulmaan.

– ”Johnny” pelasi tilanteessa pallon minulle hyvin. Ei ole ensimmäinen kerta, kun päätän lähteä kokeilemaan laukaustani näiltä etäisyyksiltä. Laukaukset ovat iso osa peliäni, Mäkijärvi tuumaili tyytyväisenä.

Muutama minuutti KTP:n osumasta oli lappeenrantalaisilla erinomainen tilaisuus tasoittaa ottelun. Samu Suoraniemi karkasi puhtaaseen läpiajoon ja vain KTP-vahti Anton Lepolan ilmiömäinen jalkatorjunta esti maalin syntymisen.

Kymmenisen minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan täyttymistä oli KTP:llä kolmekin paikkaa lisätä johtolukemia. Aluksi Anttoni Huttusen syötöstä Joni Mäkelä laukoi hieman vasemmalta ohi, sitten oli Mikan vuoro ja vielä Huttusen. Näiden jälkeen Suoraniemi oli jälleen tasoittamassa ottelua, mutta laukaus painui oikealta ohi maalin.

Toisella puoliajalla ei enää nähty niin paljoa maalipaikkoja kuin ensimmäisellä 45-minuuttisella. Ennen kuin tunti oli täynnä oli PEPOlla kaksikin maalitilannetta. Ensin kulmapotkussa Jeffrey Addai oli jäänyt yksin vapaaksi, mutta tämän pusku painui vasemmalta ohi maalin. Sitten Sadik laukoi vaikeasta asennosta hieman vasemmalta ohi.

KTP:n lähin tilanne syntyi vapaapotkusta, kun Mäkijärvi pääsi laukomaan 66. minutilla noin 24 metristä. Mäkijärven pyssy pamahti vasempaan pystytolppaan. Jos pallo olisi mennyt maaliin, ei Hillillä olisi ollut torjuntaan mitään mahdollisuutta.

Maalipuuhun pysähtyneen laukauksen jälkeen PEPO sai hieman otetta pelistä, mutta KTP:n puolustus Michael Ogungbaron erinomaisen pelin säestämänä onnistui selvittämään tilanteet kerta toisensa jälkeen.

Myös Mika oli lähellä tehdä KTP:lle toisen maalin. Pelikello kävi 77. minuuttiaan, kun espanjalaiskärki ampui terävän kääntölaukauksen, mutta Hill venytti uskottomaan torjuntaan oikeasta yläkulmasta.

Ottelun erotuomarin Joona Kontisen pillin soidessa sai remontin kourissa olevalle Arto Tolsa -areenalle saapuneet 1 125 katsojaa tuulettaa kauden ensimmäistä voittoa.

– Voitto maistuu erittäin hyvältä. Oli todella tärkeää aloittaa tämä kausi voitolla. Nämä kolme pistettä eivät tulleet helpolla, mutta nyt pitää käynnistää keskittyminen jo seuraavaan otteluun, Mäkijärvi totesi.

KTP:n seuraava ottelu on vuorossa puolentoista viikon päästä torstaina 28.4., kun KSOY Areenalla vihreävalkoiset kohtaavat Turun Palloseuran