FC KTP Kotka ry

KSOY-vierasotteluennakko: KTP kohtaa PEPOn harjoituskaudella toistamiseen

KTP:n miesten edustusjoukkue matkustaa lauantaina Lappeenrantaan kohdatakseen PEPOn harjoitusottelun merkeissä. Aika tarkkaan kuukausi sitten joukkueet kohtasivat Ykköscupissa, jolloin KTP oli parempi maalein 2–0. Haastateltavana on tuossa ottelussa toisen kotkalaisten maaleista viimeistellyt Joni Mäkelä, joka kertoo viihtyvänsä vanhassa kotikaupungissaan.

– Olen viihtynyt Kotkassa hyvin ja tutut mestat ovat siihen auttaneet. KTP:n valmennus tuntunut hyvältä, se on ollut erilaisempaa kuin mitä aiemmin missään. Siitä jää varmasti käteen ja samalla on päässyt testaamaan itseään, Mäkelä sanoo.

Vaikka KTP pystyi ensi kaudella Ykkösessä sarjanousijana pelaavan PEPOn voittamaan Ykköscupissa, ei Mäkelä odota ottelusta helppoa.

– Ei varmastikaan ole helppoa luvassa. Sitä ei voi ikinä tietää millä tavalla tulevat meitä vastaan pelaamaan ja keitä siellä heiltä pelaa. Harjoituspeli on aina oma juttunsa verrattuna kilpailulliseen peliin. Meillä on haasteena parantaa edellisestä ja pitää tempoa yllä läpi koko 90 minuutin, Mäkelä kertoo.

PEPOn puolustuksessa pelaa tällä kaudella KTP-kasvatti Topi Pasi, jota vastaan Mäkelä odottaa pääsevänsä kamppailemaan.

– Kivaahan se on päästä pelaamaan vanhoja joukkuekavereita vastaan. Ei Topi helpolla tule pääsemään, se on varma, Mäkelä lupaa.

Mäkelä on pelaaja, jolta odotetaan tehoja hyökkäyksessä. Mäkelä itsekin toivoo pystyvänsä auttamaan joukkuetta maalien ja maalisyöttöjen muodossa.

– Kyllä uskon, että minut taas nähdään maalintekijänä, Mäkelä hymähtää.

Vierasotteluiden otteluennakot tarjoaa KSOY.