FC KTP Kotka ry

KTP:n edustusmiehistö täydentyy kahdella pelaajalla

KTP on solminut tulevan pelikauden mittaiset pelaajasopimukset huhtikuun alussa 26 vuotta täyttävän puolustajan Samuel Mahlamäen ja toukokuun alussa 23 vuotta täyttävän hyökkääjän Nathael Ishiin kanssa. Kaksikko on jo liittynyt vihreävalkoisten vahvuuteen ja antanut hyviä näyttöjä osaamisestaan.

– Etsimme pidemmän aikaa vahvistusta puolustuspäähän. Mahlamäki tuli muutamaksi päiväksi testiin, jonka aikana hän pystyi heti toteuttamaan periaatteitamme. ”Samppa” on kehittynyt todella paljon siitä, kun hän viimeksi Kotkassa pelasi, on fyysisesti kovassa kunnossa ja on vieläpä miellyttävä persoona, jota voi peluuttaa niin laita- kuin keskuspuolustajana. Uskomme myös, että Mahlamäellä on vieläkin potentiaalia kehittyä entisestään, KTP:n pelaajakoordinaattori Niko Ikävalko kertoo.

Mahlamäki itse on mielissään saadessaan tehdä paluun tuttuun seuraan ja ympäristöön.

– Fiilikset ovat todella korkealla. Olin täällä viimeksi vuonna 2018 ja nyt koe tulevani takaisin kokeneempana pelaajana. Meillä on joukkueessa vain yksi tavoite ja sen eteen teemme päivittäin töitä, Mahlamäki sanoo.

Sen jälkeen, kun Mahlamäki siirtyi KTP:stä pois, on hän ennättänyt kokea monenlaista jalkapalloilijana. Kotkan-kauden jälkeen hän pelasi aluksi AC Kajaanissa, josta matka jatkui Vaasan Palloseuran kautta Turun Palloseuraan päättyen lopulta Ruotsiin.

– Turussa loukkaannuin kauden toisessa ottelussa ja vamma piti minut peleistä sivussa nelisen kuukautta. Siirryin keskikesällä Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelanneeseen Assyriska IK:hon ja pelasin siellä 15 ottelussa. Nyt miellän olevani taas hyvässä kunnossa, Mahlamäki kertoo.

Mahlamäki pelasi KTP-nutussa kolmessa Ykköscupin ottelussa ja ollut jo usean viikon ajan joukkueen mukana.

– Joukkueessa meininki on todella hyvä ja minut on otettu hyvin vastaan. Mielestäni joukkue on hyvä sekoitus kokeneita ja nuoria pelaajia. Joukkueen sisällä on kova kilpailu pelipaikoista ja uskon, että se on asia, mikä puskee jokaista pelaajaa eteenpäin pääsemään parhaalle mahdolliselle tasolle, puolustaja tuumaa.

KTP halusi tehdä sopimuksen lupaavan hyökkääjän Nathael Ishiin kanssa, vaikka pelaajalla onkin alla kaksi äärimmäisen rikkonaista vuotta. 

– ”Natalla” on valtava potentiaali, jos ja kun pääsee täyteen kuntoon. Hänellä on todella nopeat jalat ja hän on erittäin hyvä yksi vastaan yksi -tilanteissa. Ishii on pelaaja, joka pystyy henkilökohtaisilla taito-ominaisuuksillaan luomaan maalipaikan ja laittamaan pallon maaliin. Hänessä näkyy tietyllä tapaa katufutismaisuutta ja taiteilijamaisuutta, ja on siten täysin erilainen pelaajatyypiltään kuin muut meidän hyökkääjämme. Kuntoon päästessään on häneltä lupa odottaa tehoja, Ikävalko kertoo.

Ishiin kokemat vastoinkäymiset ovat saaneet miehen kaivamaan itsestään jälleen parhaan esille.

– Viime vuosi kului kuntosalin puolella vammaa kuntouttaen, mutta nyt se alkaa olla historiaa ja ei muuta kuin tulevaisuutta kohti, Ishii toteaa.

Niin ikään Ishii on viihtynyt Kotkassa ja allekirjoitti mielellään vuoden mittaisen sopimuksen vihreävalkoisten kanssa.

– Olen erittäin otettu tästä sopimuksesta. Olin kuullut KTP:stä todella paljon hyvää ja uskon tämän olevan oikea paikka kehittyä pelaajana. Valmennuksen ansiosta harjoituksissa on ollut yllä todella kova vaatimustaso, mikä edesauttaa tavoitteessamme nousta Veikkausliigaan, Ishii kertoo.

Pelaajien asunnot tarjoaa Kotkan Asunnot.