FC KTP Kotka ry

Kova asenne tuotti tasapelin KuPS:aa vastaan

KTP:n harjoitusottelu Kuopion Palloseuraa vastaan päättyi tasatulokseen 1–1 (0–1). Vihreävalkoisten kova taistelu palkittiin toisella puoliajalla, kun se onnistui nousemaan takaa-ajoasemasta tasoihin alkavalla Veikkausliigakaudella kärkipäähän arvioitua joukkuetta vastaan. KuPS hallitsi kenttätapahtumia ja saikin luoduksi vaarallisia maalipaikkoja, mutta jokaisen hyökkäyksensä eteen kuopiolaiset joutuivat tekemään täyden työn. Kurinalaisesti ja sinnikkäästi taistellut KTP ei antanut mitään ilmaiseksi. Vanha sanonta siitä, että onni ansaitaan kovalla työnteolla piti eilen paikkaansa. Koko ottelun aikana KuPS kolisutteli maalirautoja kolme kertaa, mutta sai vain kerran pallon ohi maalissa erinomaisesti esiintyneen Besart Mustafan selän taakse. – KuPS sai maalinsa aikaan meidän kulmapotkusta. Ehdimme hyvin pallon alle ja voitimme ensimmäisen kamppailun. Syötin huonon syötön alaspäin ja siitä Tim Väyrynen viimeisteli avausosuman, KTP:n kapteeni David Ramadingaye kertoo. Toisella 45-minuuttisella KTP onnistui hyödyntämään KuPS:n maalivahti Johannes Kreidlin seikkailut. Ramadingaye näki maalivahdin olevan ulkona työpaikaltaan ja onnistui nostamaan pallon maaliin yli 40 metristä. – KuPS pelasi palloa alaspäin ja laitoimme kovan prässi päälle. Saimme riiston juuri sillä alueella, missä haluammekin. Näin Kreidlin olleen ulkona ja päätin kokeilla. Tämä maali syntyi hyvän yhteisen, koko joukkueena toteutun prässin seurauksena, Ramadingaye sanoo. KTP:n esityksessä oli silmiinpistävää se asenne, millä jokainen pelaaja ottelussa esiintyi. Lähestyttäessä sarjakauden alkua tämä tietää jatkossakin hyvää. Harjoituskaudella on vielä jäljellä kolme ottelua ennen Ykkösen alkua.