FC KTP Kotka ry

KTP:n maalivahtiosasto täydentyy – ”Minua on kutsuttu voittavaksi maalivahdiksi”

KTP:n miesten edustusjoukkueen maalivahti Anton Lepola saa haastajakseen tammikuun alussa 23 vuotta täyttäneen Besart Mustafan, joka haluaa urallaan ottaa seuraavan askeleen kohti ammattilaisuutta. Nuoresta iästään huolimatta sangen kokenut Mustafa liittyy vihreävalkoisiin pelattuaan viime kaudella Kakkosta Käpylän Pallossa.

KTP ja Besart Mustafa solmivat kaksivuotisen pelaajasopimuksen, joka kattaa pelikaudet 2022 ja 2023. Mustafa on hyvillä fiiliksillä saatuaan sopimuksen kotkalaisseuran kanssa.

 – Olen viihtynyt hyvin uudessa joukkueessa ja ympäristössä. Varmasti tämän kahden vuoden aikana pääsen tutustumaan tähän kaupunkiin entistäkin paremmin, Mustafa sanoo.

Mustafa sanoo tavoittelevansa seuraavan askeleen ottamista omalla urallaan.

– On hienoa, että pääsen pelaamaan korkeammalla sarjatasolla. Nyt haluan elää jalkapallon parissa ammattilaisena ja se on todella hyvä juttu, että pääsen nyt keskittymään vain jalkapalloon, Mustafa sanoo.

Mustafa myöntää, että peliaika ja vastuu kotkalaisjoukkueen tolppien välissä on kovan työn takana, mutta on valmis taistelemaan päästäkseen näyttämään osaamistaan.

– Anton Lepola on todella hyvä maalivahti ja uskon, että voin myös oppia häneltä paljon. Lähden haastamaan häntä peliajasta, Mustafa toteaa.

Espoolaissseura EBK:ssa jalkapallon parissa lapsena aloittanut ja sittemmin muun muassa HJK:n ja FC Espoon riveisssä pelannut Mustafa kertoo vahvuuksikseen muun muassa jalalla pelaamisen. Vaikka 185-senttinen veräjänvartija on ollut maalivahti pienestä pitäen isoveljen vanavedessä, on hän hankkinut kenttäpelaajan perspektiiviä pihapeleistä, joita pääkaupunkiseudulla harrastettiin.

– Jalalla pelaamisen lisäksi voisin mainita vahvuudekseni reaktiotorjunnat ja minua on kutsuttu voittavaksi maalivahdiksi. Se tarkoittaa sitä, että pelitasoni ei liikaa heilahtele ottelusta toiseen, Mustafa kertoo.

Mustafan meriittilistalta löytyy peräti viisi kautta Kakkosessa vuodesta 2017 lähtien. Ensimmäisellä kaudellaan hän edusti FC Legirus Interiä pelaten 16 ottelussa. Seuraavaksi kaudeksi hän siirtyi Kiffenin riveihin, jossa kahden kauden aikana otteluita kertyi yhteensä 35. Kaudeksi 2020 joukkue vaihtui PK-35:ksi, jossa pelejä ei kertynyt, sillä jalkavamma piti miehen sivussa. Viime kaudella hän oli Käpylän Pallossa KTP:nkin valmennuksesta tutun Ossi Virran alaisuudessa, jossa pelattuja otteluita vyölle tuli 20 eli kahta vaille täydet.

KTP:n pelaajakoordinaattori Niko Ikävalko tietää Mustafan omaavan valtavan potentiaalin kehittyä entistä paremmaksi maalivahdiksi.

– ”Besin” kiistaton vahvuus on jalalla pelaaminen. Tulevalla kaudella hän tulee haastamaan Anton Lepolaa, mutta meidän ajatuksemme siintää myös jo sitä seuraavassa kaudessa ja siten nyt tulevan pelikauden isoin tavoite on kehittää pelaajasta Veikkausliigan tasolle maalivahti, Ikävalko kertoo.

Kuluvan vuoden aikana Mustafa on kärsinyt hieman vanhasta jalkavammastaan ja sen johdosta ei ole ollut KTP:n kokoonpanossa. Vamma on tulossa kuitenkin piakkoin kuntoon.

Pelaajien asunnot tarjoaa Kotkan Asunnot.