KTP ampaisi lohkokärkeen – PEPO kaatui kahdella maalilla

KTP:n taival Ykköscupissa jatkui voitokkaasti, kun PEPO kaatui talvisissa olosuhteissa pelatussa kotiottelussa maalein 2–0. Ottelun maalintekijöinä kunnostautuivat David Ramadingaye ja Joni Mäkelä. Ensimmäisellä puoliajalla ei liiemmin tilanteilla mässäilty. 16. minuutilla Thomas Agyiri laukoi terävästi, mutta pallo viuhui yli maalin. Ensimmäinen maali syntyi 26. minuutilla rangaistuspotkusta, josta maalin viimeisteli Ramadingaye vuorenvarmasti. Ensimmäisen 45-minuuttisen aikana ei PEPO saanut aikaiseksi juurikaan vaarallisia hyökkäyksiä, vain yksi laukaus, joka sekin painui selkeästi ohi maalin. Rangaistuspotkusta ei ennättänyt kulua kuin nelisen minuuttia, kun Mäkelä oli lähellä kasvattaa kotkalaisten johtoa, mutta yläkulmaan tarkoitettu laukausyritys painui kuitenkin yli maalin. Toisella puoliajalla tilanteita syntyi kentän molempiin päihin enemmän kuin ensimmäisellä. PEPO sai vapaapotkun jo 47. minuutilla, mutta laukaus suoraan vapaapotkusta suuntautui hieman ohi maalin. Pelikellon lähestyessä tuntia sai KTP aikaan hyvän painostusjakson vastustajan kenttäpäädyssä. Tilanne lähti liikkeelle Juho Lehtirannan laukauksensa, jonka PEPOn maalivahti Jirko Sorsa joutui torjumaan kulmapotkuksi. KTP pääsi yrittämään kulman jälkitilanteessa kahdestikin, mutta Sorsan torjunnat estivät osumien syntymisen. KTP:n toinen osuma syntyi lopulta 60. minuutilla, kun Mäkelä ei saamaansa paikkaa jättänyt käyttämättä hyödyksi, vaan viimeisteli pallon hallitusti maaliin. PEPO sai pienoista painetta aikaan kotkalaispäädyssä ennen kaikkea erikoistilanteidensa kautta. Paras tilaisuus kavennusosuman tekemiseen syntyi pelikellon näyttäessä jo 90 minuuttia. Lappeenrantalaisjoukkue sai aikaan kulmapotkujen suman, jossa lisäajalla heille tuomittiin muutama kulmapotku, joista viimeisimmästä pääsi Irfan Sadik puskemaan, mutta tuloksetta. Erotuomari Jani Laaksosen pillinvihellys päätti ottelun vihreävalkoisten maukkaaseen 2–0-voittoon. Näin KTP nousi Ykköscupin B-lohkon kärkeen neljällä pisteellä. Alkulohko ja lohkon voitto ratkeaa tulevana lauantaina 19.2. kello 13 alkavassa ottelussa Järvenpään Palloseuraa vastaan. KTP:n kokoonpano: Töyräs, Ramadingaye (64. Laaksonen), Lindfors (64. Leinonen), Nurmos, Ogungbaro, Mahlamäki (64. Finnäs), Ishii (46. Joutjärvi), Lehtiranta, Mäkelä (73. Borg), Agyiri, Hyppönen (46. Stenius). Katso ottelusta laadukkaita Mikko Mäkelän pelikuvia täältä.