FC KTP Kotka ry

Eelis Silvo mukaan 17-vuotiaiden maajoukkueen leirille

KTP:n Eelis Silvo on valittu helmikuun alkupäivinä Eerikkilässä järjestettävään alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkueleirille. Leirillä annetaan näyttöjä lähestyviin maaotteluihin ja EM-jatkokarsintaturnauksen otteluihin.

Vallitsevan koronatilanteen takia jouduttiin perumaan neljän maan turnaus, jossa Suomen vuonna 2005 syntyneiden poikien oli määrä olla mukana yhdessä Kroatian, Venäjän ja Itävallan kanssa. Näin ollen näytöt helmikuun ja maaliskuun vaihteessa pelattaviin tuplamaaotteluihin Belgiaa vastaan annetaan Eerkkilän leirillä. 

Tiivis alkukevät jatkuu maaliskuun loppupuolella järjestetään EM-jatkokarsintaturnaus Portugalissa, jossa Suomen on määrä kohdata Bulgaria, Irlanti ja järjestäjämaa Portugali.

– Hyvillä fiiliksillä lähden antamaan näyttöjä. Kyllähän siinä suu meni hymyyn, kun luin viestin valinnastani. Viime vuonna näytöt menivät pilalle loukkaantumisten takia, Eelis Silvo sanoo.

– Maajoukkuepaikan saaminen on ehdoton tavoitteeni ja päästä pelaamaan maaotteluita. Nyt pitää vain painaa 100 lasissa ja siihen olen valmis, Silvo jatkaa.

KTP:n miesten edustusjoukkueen alkaneen preseasonin ensimmäisessä harjoitusottelussa Silvo oli avauskokoonpanossa. Ensimmäinen puoliaika sujui vasempana kymppipaikan pelaajana, ja taas toinen puoliaika Silvon omalla mielipaikalla vasempana laitapuolustajalla.

– Ottelussa oli todellakin kova tempo, mutta mielestäni selviydyin ottelusta ihan ok ja hyviä juttujakin tapahtui. Ehkä parhaat juttuni olivat intensiivisen prässin antamisessa ja puolustuspelaamisessa, kun taas eniten parannettavaa on hyökkäyskolmanneksen ratkaisuissa ja yli päätänsä hyökkäyspään pelaamisessa, Silvo ruotii.

Iältään P17-joukkueeseen kuuluva Silvo kertoo viihtyneensä, kun on päässyt harjoittelemaan edustusmiehistön mukana.

– Olen tykännyt harjoituksista ja niissä on todella hyvä meininki. Näen, että ne ovat itselleni paras mahdollinen paikka kehittyä, Silvo toteaa.