FC KTP Kotka ry

Ennakko: KTP:llä uusi yritys aloittaa harjoitusotteluiden sarja

KTP on joutunut perumaan kahdesti harjoitusottelunsa koronapandemian johdosta. Nyt KTP pääsee pelaamaan ensimmäisen harjoitusottelunsa, kun joukkue matkustaa lauantaina 22.1. Kuopioon KuPS:n vieraaksi.

Yksi tämän vuoden uusista pelaajista KTP:n miehistössä on Juho Lehtiranta, joka siirtyi HJK:n organisaatiosta. 19-vuotias Lehtiranta kertoo kotiutuneensa hyvin ja harjoitukset ovat maistuneet hyvältä.

– Olen viihtynyt täällä uudessa ympäristössä hyvin sekä päässyt hyvin muuttamaan Kotkaan. Harjoituksia on viikossa noin seitsemän kappaletta ja ne ovat olleet todella laadukkaita. Niissä on aina kova intensiteetti, mikä on vain hyvä asia, Lehtiranta sanoo.

Lehtiranta myöntää odottavansa jo kovin saadakseen pukea ensimmäistä kertaa vihreävalkoisen pelipaidan päällensä. 

– Tietystihän se on harmittanut, kun pelejä on jouduttu perumaan, sillä olimme valmistautuneet niihin hyvin ja itsekin odotin kamppailulta todella paljon. Onneksi kuitenkin nyt preseasonilla on paljon muitakin pelejä luvassa, hän tuumaa.

– Odotan toki innolla, että pääsen laittamaan KTP-pelipaidan päälle ja pelaamaan ensimmäisen ottelun uudessa seurassa. Kaikin puolin lähdemme hyvillä fiiliksillä KuPS-otteluun. Usein ensimmäisissä otteluissa voi olla enemmän intoa kuin järkeä, mutta uskon, että näemme jo niitä asioita kentällä, joita olemme käyneet harjoituksissa läpi, Lehtiranta jatkaa.

Lehtiranta kertoo, että valmennuksessa on peräänkuulutettu intensiteetin merkitystä. Sitä uskotaan näkyvän jo heti lauantaisesta ottelusta lähtien.

– Haluamme tehdä asioita pelissä hyvällä intensiteetillä. Se ei tarkoita sitä, ettemmekö halua pelaa hyvää jalkapalloa ja voittaa otteluita. Uskon, että saamme hyvän pelin aikaiseksi sekä paljon uutta oppia ennen kuin sarja- ja cup-ottelut alkavat, Lehtiranta sanoo.

KTP:n kokoonpano KuPSia vastaan on sangen poikkeava, sillä sitä on jouduttu täydentämään loukkaantumisten ja koronakaranteenien takia Peli-Karhujen ja KTP:n A- ja B-junioreiden pelaajilla.