KTP:n ilme terävöityi mutta KuPS vei pisteet

Rico Finnäs tälläsi KTP:lle komean osuman, josta KuPSin päävalmentaja Simo Valakarikin totesi: Hieno maali! Se ei kuitenkaan riittänyt viemään kotkalaisia pisteille. Ne vei kuopiolaisvieras mennessään. FC KTP:n uuden päävalmentajan Teemu Kankkusen debyyttiottelu Kuopion Palloseuraa vastaan tuotti 12 tappion Arto Tolsa Areenalla lauantaina. Häviöstä huolimatta kotkalaisten otteissa oli uudenlaista terävyyttä. Palloa pelattiin syöttelyn sijaan suoraviivaisesti KuPSin linjan taakse, ja varsinkin avausjaksolla KTP sai sitä kautta runsaasti tilanteita, joista yksi tuotti maalinkin. Kolmannen ottelun viikon sisään pelanneilta kotkalaisille tuli toisella jaksolla väsy ja pisteet matkasivat Savoon. Teemu Kankkunen hyppäsi KTP:n päävalmentajaksi nopealla aikataululla viime keskiviikkona, joten hänellä on ollut vain vähän aikaa vaikuttaa joukkueen peliin. Ennen KuPS–ottelun alkua Kankkunen vaatimattomasti toivoi, että pelissä saadaan muutettua edes jokin asia.Liikaa askelia ei voi ottaa kerralla. Tässä vaiheessa kyse on vain muutamista suuntaviivoista. OTTELURAPORTIN TARJOAA MCDONALD’S Peli alkoi uuden valmentajan kannalta masentavasti, kun KuPS meni 10 johtoon jo 4. peliminuutilla. Maali syntyi erikoistilanteesta. KuPSin maajoukkuepelaaja Urho Nissilä antoi kulman lyhyenä, sai itse uudelleen pallon ja keskitti Paulo Ricardo Ferreiralle, jonka kääntölaukaus upposi KTP:n maalin vasempaan kulmaan. Kotkalaisyleisö (1175 katsojaa) huokasi, että näinkö tässä taas käy, mutta kotijoukkue alkoikin saada juonen päästä kiinni. Kankkusen esittelemä linjaus, jossa joukkueen saatua pallon haltuunsa lähdetään määrätietoisesti kohti vastustajan maalia ja haetaan syöttöjä linjan taakse, alkoi näkyä ja toimia. Tilanteita syntyi ja sarjakakkonen KuPS olikin yllättäen vaikeuksissa. KTP lähti vastahyökkäyksiin nopeasti ja meillä oli ongelmia linjan korkeuden kanssa, KuPSin päävalmentaja Simo Valakari totesi ottelun jälkeen. Jo 15. peliminuutilla tasoitus oli lähellä, kun Tiquinho sai pitkän avauksen linjan taakse ja pääsi vielä Juan Esnáiderin hyvästä syötöstä laukomaan vaarallisesti. Veto torjuttiin kulmaksi. Kotkan brassihyökkääjä Tiquinho oli tasoittaa pelin 15. minuutilla, mutta lopulta se oli Rico Finnäs (taustalla), joka onnistui maalinteossa runsas 10 minuuttia myöhemmin. Viiden minuutin päästä KTP sitten onnistui. Kankkusen kehut saanut Michael Ogungbaro antoi jälleen KuPSin linjan taakse hyvän ristipallon Rico Finnäsille, joka kylmän viileästi nosti pallon roikulla yli vastaan tulleen KuPS-vahti Johannes Kreidlin maalin takanurkkaan.Hieno maali, totesi Valakarikin. Kauaa eivät kotkalaiset saaneet tasatilanteesta nauttia, sillä 24. minuutilla Udoh laukoi noin 15 metristä 21 voittomaalin. Aika keskeltä mennyt maali yllätti Anton Lepolan.Toinen maali syntyi tilanteen vaihdosta. Meillä ei ollut kenttätasapaino silloin kunnossa, Kankkunen arvioi KuPSin voittomaalia. Toinen jakso ei tarjonnut enää makoisia maalinpaikkoja oikein kummallekaan. KuPS loi vaarallisemmat tilanteet, mutta suurta hätää KTP:llä ei ollut. Kuopiolaisetkin saivat puolustuslinjansa korkeusongelman kuntoon, eikä KTP päässyt paria poikkeusta lukuun ottamatta niin hyvin tilanteisiin kuin avausjaksolla.Lopussa alkoi otteluruuhka – kolmas peli viikon sisään – näkyä ja meiltä loppui energia. Vaihdoilla yritimme tasata rasitusta, mutta nekään eivät tuoneet toivottua vaikutusta. Joukkue antoi kaikkensa, Kankkunen totesi. Kankkunen sanoi vahvasti uskovansa, että KTP:n peliä saadaan vielä paremmaksi, kunhan harjoittelulle saadaan lisää aikaa. Tähän käsitykseen voi yhtyä, sillä jo muutaman päivän jälkeen joukkueen ilme oli aivan toisenlainen kuin aiemmissa peleissä. Kriittinen kotkalaisyleisökin tuntui noteeranneen muutoksen. Kommentit uudesta pelitavasta olivat myötäsukaisia, vaikka tappio taas tulikin. Vastus vain oli liian kova. KuPS syötteli savolaisen jalkapalloperinteen mukaisesti näyttävästi ja hallitsi kenttätapahtumia. Päävalmentaja Valakari sanoi – ehkä hieman vieraskoreasti – ettei peli ollut heille helppo.Kova peli. Saimme fantastisen alun, mutta sitten KTP otti otetta. Viimeiset 10 minuuttia pelasimme hyvin, eikä KTP enää päässyt kiinni palloon. KuPS sai voitollaan supistettua eron HJK:hon kolmeen pisteeseen ja on edelleen tiukasti mestaruustaistelussa.Kiva, että ollaan mukana jahdissa. Meillähän on jo yksi pokaali tältä kaudelta, Valakari sanoi viitaten Suomen Cupin voittoon keväällä. KTP:lle tappio tiesi putoamisuhan kasvamista. Varsinkin, kun kilpailijoista Maarianhamina nappasi helsinkiläiseltä kaimaltaan täyden pistepotin ja Oulu tasapelillä Lahdelta yhden. Lähimpänä KTP:n yläpuolella oleva Haka hävisi oman ottelunsa Ilvestä vastaan. KTP:n uusi päävalmentaja Teemu Kankkunen jakoi kehut Michael Ogungbarolle, joka muun muassa antoi hyvän syötön Rico Finnäsin maaliin. Maalit: 4 min. 0–1 Paulo Ricardo Ferreira, 27 min. 1–1 Rico Finnäs, 24 min. 1–2 Aniekpeno Udoh. Kokoonpanot, KTP: Anton Lepola; Matias Lindfors (81. Diawandou Diagne), Michael Ogungbaro, Mohamadou Sissoko, Matias Paavola (varoitus), Rico Finnäs (varoitus); Asier Arranz (81. Antti Mäkijärvi), Johannes Laaksonen, Thomas Agyiri; Juan Esnáider (57. Matias Tamminen), Tiquinho (57. Aleksi Tarvonen). KuPS: Johannes Kreidl; Taneli Hämäläinen, Paulo Ricardo Ferreira (varoitus), Diogo Thomas; Felipe Aspegren (78. Carillo Montilla), Anton Popovitch, Jordan Sebban, Henri Toivomäki; Aniekpeno Udoh (71. Santeri Haarala), Tim Väyrynen, Urho Nissilä. Tuomaristo: erotuomari Mattias Gestranius, avustavat Elias Juvonen, Juuso Mantere. Yleisöä: 1175. Tilastot (KTP ensin mainittuna): laukmaukset 4–10, kohti maalia 2–6, rikkeet 8–5, paitsiot 2–2, kulmapotkut 3–10, keltaiset kortit 2–1, punaiset kortit 0–0, torjunnat 4–1. RuutuPlussan Tähtipelaajat: 3 tähteä Aniekpeno Udoh KuPS, 2 tähteä Rico Finnäs KTP, 1 tähti Anton Lepola KTP. Veikkausliigaa: FC KTP – FC Lahti Arto Tolsa Areenalla keskiviikkona 22.9.2021 kello 18.30 IFK Mariehamn – FC KTP Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 26.9.2021 kello 18.30 TEKSTI: Markku Kumpunen KUVAT: Mikko Mäkelä