FC KTP Kotka ry

Pallo ei pompi KTP:lle – SJK otti niukan voiton

Kahdella tähdellä palkittu Mohamadou Sissoko siivosi tehokkaasti pallot KTP:n maalin edustalta. Tässä hän katkaisee Daniel Håkansin yrityksen. FC KTP ei pystynyt kartuttamaan Veikkausliigan laihaa pistepussiaan SJK:n kustannuksella, vaan seinäjokiset veivät pisteet niukalla 1–0 voitolla Arto Tolsa Areenalta tiistaina. Ottelu antoi kuinkin kotijoukkueelle lupauksia paremmasta. Yritystä ja tilanteita oli enemmän kuin kotipeleissä pitkään aikaan. Pallo vain ei pomppinut kotijoukkueelle. Vastustajalla oli enemmän onnea, sillä voittomaali merkittiin KTP:n omaksi maaliksi. OTTELURAPORTIN TARJOAA MCDONALD’S Jälleen kerran KTP joutui aloittamaan uudenlaisella kokoonpanolla pelikieltojen ja loukkaantumisten takia. Niklas Leinonen pääsi aloittamaan keskikentällä ja vammoista kärsinyt Matias Lindfors teki paluun avaukseen oikealle laidalle. Heistä Lindfors onnistui paremmin. Leinosella oli hakemista pelituntumassa, ja hänet vaihdettiinkin toisella jaksolla. Tosin KTP:n päävalmentaja Gabri Xatart valitteli ennen ottelun alkua, että ottelusiirrot ovat vaikeuttaneet pelirytmin löytämistä. Hän toivoikin, että rytmistä saadaan kiinni nyt, kun pelejä on muutaman päivän välein. KTP:hän pelaa seuraavaksi jo lauantaina KuPSia vastaan kotiareenalla. KTP aloitti pelin ihan lupaavasti. Ensimmäinen laukaus maalia kohti nähtiin 11. minuutilla, mutta Tiquinhon veto jäi vaisuksi. Tämän jälkeen ote siirtyi vieraille, ja painostus oli aika ajoin aikaa kovaakin, mutta ottelun hahmo Mohamadou Sissoko putsasi tilanteet yksi toisensa jälkeen. Hieman jäykästi juokseva Sissoko oli KTP:n puolustuksen kaikki kaikessa. Hyvällä sijoittumisellaan ja pelisilmällään hän hoitaa hyvin keskitysten katkaisemiset. Ja jos virheitä tulikin, hän pystyi ne paikkaamaan. SJK:n ensimmäinen maalia kohti lähtenyt laukaus nähtiinkin vasta 31. minuutilla, mutta Anton Lepolalla ei ollut sen torjumisessa ongelmia. Ennen jakson päättymistä Tiquinho pääsi Johannes Laaksosen hyvästä syötöstä vielä vetämään, ja mutta ilman tulosta. Matias Lindfors palasi avauskokoonpanoon ja loi useita tilanteita laidallaan. Toiselle puoliajalle KTP tuli terävästi. Heti 46. minuutilla Lindfors pääsi etenemään laidallaan vitosen viivan nurkalle, mutta katsojien odottaman vedon sijaan hän syöttikin taaksepäin. Harmittavasti Laaksonen ei aivan saanut tuntumaa palloon, ja hyvä tilanne kuivui kasaan. Jälkiviisastella voi, olisiko Lindforsin sittenkin kannattanut itse laukoa. KTP jatkoi hyökkäämistä ja saikin aikaan tilanteita. Yhden sellaisen ollessa kesken pallo menetettiin keskialueella. SJK vei nopeasti pallon kohti KTP:n päätyä, ja Niko Markkulan keskityksestä pallo meni lopulta KTP:n Paavo Voutilaisen kautta verkkoon. Voittomaalin syntyessä pelikello näytti 59. minuuttia.. SJK näytti maalissa mallia, miten oma puolustustilanne käännetään nopeasti ja tuloksekkaasti hyökkäykseen. Kotijoukkue lamaantui vieraitten johtomaalista, mutta selkäranka ei katkennut, kuten joissakin aiemmissa peleissä. Laaksonen, Leinonen ja Tiquinho vaihdettiin pois ja tilalle juosseet Thomas Agyiri, Antti Mäkijärvi ja Alain Ebwelle piristivät selvästi peliä. Etenkin pari peliä huilannut Ebwelle sai luoduksi tilanteita itselleen ja muille. Tasoitus oli lähellä monta kertaa. Paras paikka tuli juuri Ebwellelle, joka pääsi 75. minuutilla laukomaan hyvältä sektorilta, mutta napakka veto peitettiin täpärästi kulmaksi. Tilanteita SJK:n maalilla riitti loppuun asti, mutta ei kun ei. Onni ei ollut kotijoukkueen puolella, ja SJK:n maali varjeltui. Ottelut tilastotkin kertovat tasaisuudesta. SJK toki hallitsi palloa (58–42) ja vei kulmapotkut 13–2, mutta KTP:llä oli enemmän laukauksia kohti maalia. Tappio tiesi kuitenkin sitä, että KTP:n ahdinko sarjassa vain syvenee. Pelissä oli kuitenkin hyviä merkkejä. Pelirohkeutta oli enemmän kuin aikaisemmin. Vastustajan painostusjaksot hoidettiin Sissokon johdolla hyvin, eikä yhtä maalin johtanutta tilannetta lukuun ottamatta pahoja nukahduksia tullut. Harhasyöttöjäkin oli edellistä Honka-peliä vähemmän. Tiquinholla oli useita vetopaikkoja, mutta laukaukset jäivät järjestään vähän vaisuiksi. Maali: 59 min. 0–1 Paavo Voutilainen (oma maali): Seinäjoen Niko Markkula eteni KTP:n maalille oikealta ja boksiin päästyään mies tykitti. Pallo muutti suuntaa Voutilaisesta ja painui Kotkan verkkoon etukulmasta. Kokoonpanot, KTP: Anton Lepola; Diawandou Diagne, Mohamadou Sissoko, Paavo Voutilainen, Rico Finnäs; Niklas Leinonen (65. Rhomas Agyiri), Johannes Laaksonen (70. Antti Mäkijärvi), Asier Arranz; Matias Lindfors, Juan Esnáder (83. Matias Tamminen), Tiquinho (70. Alain Ebwelle). SJK: Jesse Öst; Matias Vainionpää, Mehmet Hetemaj, Christian Valencia Cifuentes; Niko Markkula (71. Ariel ”Tuco” Ngueukam), Jude Arthur, Pyry Hannola (79. Brandon Wilson), Murilo; Daniel Håkans, Joonas Lepistö (87. Rafal Wolsztynski), Denys Oliinyk (87. Nooa Laine). Tuomaristo: erotuomari Joni Hyytiä, avustavat Christian de Casseres ja Veli-Matti Leppänen. Yleisöä: 721. Tilastot (KTP ensin mainittuna): laukaukset 7–12, kohti maalia 5–4, rikkeet 7–5, paitsiot 1–1, kulmapotkut 2–13, keltaiset kortit 0–0, punaiset kortit 0–0, torjunnat 3–5. RuutuPlussan Tähtipelaajat: 3 tähteä Niko Markkula SJK, 2 tähteä Mohamadou Sissoko KTP, 1 tähti Jesse Öst SJK. Veikkausliigaa: FC KTP – Kuopion Palloseura Arto Tolsa Areenalla lauantaina 18.9.2021 kello 17.00 FC KTP – FC Lahti Arto Tolsa Areenalla keskiviikkona 22.9.2021 kello 18.30 IFK Mariehamn – FC KTP Wiklöf Holding Arena sunnuntaina 26.9.2021 kello 18.30 Loppusarjat lokakuussa. TEKSTI: Markku Kumpunen KUVAT: Mikko Mäkelä